جمعی از تشکلهای دانشجویی کشور پس از سفر کوتاه خانم موگرینی به تهران، نامهای خطاب به وی نوشتند و در آن به موضوعاتی همچون برجام، تروریسم و حقوق بشر اشاره کردند.
به نقل از بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیهالسلام؛ جمعی از تشکلهای دانشجویی کشور پس از سفر کوتاه خانم موگرینی به تهران، نامهای خطاب به وی نوشتند و در آن به موضوعاتی همچون برجام، تروریسم و حقوق بشر اشاره کردند. در این نامه آمده است:
«برجام برای اروپا فرصت بسیار مناسبی است تا تصویر غیرقابلاعتماد بودن خود را که طی قرنها در اذهان مردم ایران شکلگرفته است، کمی بهبود بخشد.»
تشکل های دانشجویی تأکید کردند: «در نگاه جمهوری اسلامی ایران، اروپا میتواند حساب خود را از آمریکا جدا نماید.»
دانشجویان اشاره کردند: «در مسئلهی تروریسم نیز پیروی اروپا از سیاستهای استکباری آمریکا باعث شده است که نهتنها مسئلهی افراطیگری در خاورمیانه و کشورهای اسلامی حل نشود بلکه موجب شد تا خود مردم بیگناه اروپا نیز قربانی تروریسم شوند.»
تشکلهای دانشجویی در موضوع حقوق بشر خاطر نشان کردند: «اگر آن اتحادیه دربارهی وضعیت حقوق بشر نگران است، چرا دربارهی جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و رژیم آل سعود در یمن و گروههای تکفیری در سوریه و عراق و بالاخص جنایات آمریکا در عراق و افغانستان و دیگر کشورهای مظلوم دنیا موضعی نگرفته و نمیگیرد و نگرانیای ابراز نکرده و نمیکند؟!»
دانشجویان در انتهای نامه به اتحادیهی اروپا توصیه کردند: «در دورهای که بهزعم ما آغاز مرزبندیهای جدید تاریخ است، امید داریم تا کشورهای اروپایی با جدا شدن از دولت دروغگوی آمریکا، تاریخ جدید را بهتر و زیباتر رقم بزنند.»
متن کامل نامه به شرح زیر است:
سرکار خانم فدریکا موگرینی، مسئول محترم سیاست خارجی اتحادیهی اروپا
با سلام؛
بعد از سفر دوروزه شما به جمهوری اسلامی ایران و گفتوگو با مقامات ایرانی، مناسب دانستیم تا پیام تعدادی از تشکلهای دانشجویی ایران را به شما ابلاغ کنیم. پیام ما به شما در سه محور خلاصه میشود:
محور اول مسئلهی برجام است. برجام برای اروپا فرصت بسیار مناسبی است تا تصویر غیرقابلاعتماد بودن خود را که طی قرنها در اذهان مردم ایران شکلگرفته است، کمی بهبود بخشد. در نگاه جمهوری اسلامی ایران، اروپا میتواند حساب خود را از آمریکا جدا نماید. برای این مهم اروپا باید حقوق ملت ایران را به رسمیت بشناسد و در این راستا اقدامات عملی انجام دهد، نه اینکه تنها بر روی کاغذ توافقاتی انجام شود اما در زمان اجرای تعهدات با ایجاد موانع فراوان بر سر راه آن، توافقات انجامشده دور زده شود.
تاکنون برجام در اذهان ما و بسیاری از ملت ایران یک تجربه تلخ دیگر در ارتباط با رژیم غیرقابلاعتماد آمریکا است و پیروی اتحادیهی اروپا از سیاستهای خصمانهی ایالاتمتحده نسبت به ایران، به ضرر کشورهای اروپایی بوده است. اتحادیهی اروپا میتواند با داشتن روابط حسنه و پایاپای با جمهوری اسلامی ایران، منافع خود را نیز تأمین نماید و وجههی خود را در اذهان ملتهای مستضعف دنیا، خصوصاً ملت ایران تبدیل به وجههای مثبت نماید.
بهعنوان مسئله دوم، مناسب دانستیم تا درباره تروریسم با شما سخن بگوییم. در مسئلهی تروریسم نیز پیروی اروپا از سیاستهای استکباری آمریکا باعث شده است که نهتنها مسئلهی افراطیگری در خاورمیانه و کشورهای اسلامی حل نشود بلکه موجب شد تا خود مردم بیگناه اروپا نیز قربانی تروریسم شوند. امروز آتشی که با حمایت آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی بهوسیلهی کشورهای سادهاندیش منطقه شعلهور شده است به خطری جهانی تبدیلشده و جمهوری اسلامی به مهمترین سد در برابر این جریان خطرناک مبدل شده است. بااینحال هنوز در نگاه سیاستمداران اروپایی و آمریکایی ایران بهعنوان حامی تروریست مطرح میشود. پنهان کردن حقایق و ندیدن واقعیتها هیچ کمکی به حل مسائل منطقه و جهان نمیکند.
و اما مسئله سوم، مسئله حقوق بشر. درباره اظهارات مقامات اروپایی -ازجمله شخص شما- در مورد حقوق بشر در ایران باید بگوییم که اولاً اتحادیه اروپا حق دخالت در مسائل داخلی جمهوری اسلامی ایران را ندارد و ثانیا اگر آن اتحادیه دربارهی وضعیت حقوق بشر نگران است، چرا درباره ی جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و رژیم آل سعود در یمن و گروه های تکفیری در سوریه و عراق و بالاخص جنایات آمریکا در عراق و افغانستان و دیگر کشورهای مظلوم دنیا موضعی نگرفته و نمی گیرد و نگرانیای ابراز نکرده و نمیکند؟!
این تناقض در رفتار نشان میدهد که یا خود اتحادیهی اروپا در گفتههای خود دربارهی حقوق بشر راستگو نیست، یا وابستگی به ایالاتمتحده آمریکا و ترس از آن، اجازهی اظهارنظر در مورد این مسائل را به اتحادیهی اروپا نمیدهد. بههرحال اگر اروپا میخواهد اعتماد مردم جهان بهخصوص مستضعفان جهان را به دست بیاورد باید دست از سیاستهای نادرست خود بردارد و حقوق همهی مردم جهان را به رسمیت بشناسد.
در انتها، در دورهای که بهزعم ما آغاز مرزبندیهای جدید تاریخ است، امید داریم تا کشورهای اروپایی با جدا شدن از دولت دروغگوی آمریکا، تاریخ جدید را بهتر و زیباتر رقم بزنند.
به امید جهانی عاری از ظلم و سرشار از عدالت و صلح
تشکلهای دانشجویی دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران:
بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام
بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر
بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی
بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت
بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی
جنبش عدالتخواه دانشجویی