با توجه به پرسشهای مکرر دانشجویان در خصوص اقامتگاه جدید، مصاحبهای با آقای بخشی (مدیر امور دانشجویی) صورت پذیرفت که حاوی نکات مهم و قابل توجهی است.
نحوه ورود و خروج در اقامتگاه جدید به چه صورت است؟
پاسخ: با توجه به راه اندازی اقامتگاه جدید در محدوده بیرونی دانشگاه و با عنایت به ضرورت نظارت و کنترل دقیق بر ورود و خروج به این مجموعه و همچنین حراست و نظم بیشتر، از گیتهای کنترل تردد که امروزه در بسیاری از نقاط و مراکز کشور وجود دارند، استفاده شده است. با توجه به اینکه فضای اقامتگاهی جدید فضایی خارج از دانشگاه بوده و برای اولین بار از تاریخ تاسیس دانشگاه، تجربه میشود، این امر کاملاً ضروری و اجتنابناپذیر است تا اطمینان حاصل شود که فقط دانشجویان دانشگاه وارد فضای اقامتگاهی میشوند.
گیتهای مذکور دارای یک ساعت ورود و یک ساعت خروج جهت ثبت و شناسائی اثر انگشت افراد مجاز به ورود بوده و در زمان کوتاهی (به طور متوسط ۲ ثانیه) پس از لمس و شناسائی اثر انگشت فرد مجاز و تطابق آن با اطلاعات اولیه ثبت شده، اجازه ورود و یا خروج را میدهد. نکته مهم در این زمینه لمس مناسب اثر انگشت و خواندن صحیح اثر انگشت بوده و از این بابت هیچ نگرانی وجود ندارد چرا که این سیستم در بسیاری از بخشهای کشور علی الخصوص بسیاری از اقامتگاههای دانشجویی تجربه شده و بدون هیچ مشکلی استفاده میشود و بزرگترین مزیت آن امکان نظم بیشتر و حراست دقیقتر از فضای اقامتگاهی دانشجویان عزیز است.
در این زمینه، از اقامتگاههای دانشجویی دانشگاههای دیگر نیز بازدید به عمل آمده و از تجربیات آنها استفاده شده است که در ادامه تصاویر و فیلم مربوط به گیت ورودی خوابگاه دانشگاه شهید بهشتی را ملاحظه میکنید:
برای مشاهده ویدیو روی تصویر زیر کلیک کنید |
|
دریافت ویدیو | حجم: 2MB | فرمت: FLV |
مزایای استفاده از اثرانگشت چیست؟
پاسخ: اثر انگشت در جهان خلقت برای هر فرد به شکلی خاص خود فرد طراحی شده و هیچ دو انسانی اثر انگشت مانند هم ندارند. این روش در تعیین هویت از دقت ۱۰۰٪ برخوردار می باشد، از همین رو دستگاههای ثبت و شناسائی اثر انگشت در گیتهای کنترل تردد اقامتگاههای جدید با وسواس بالایی از بهترین نوع جهت شناسائی این مولفه انتخاب شدهاند.
دلایل فراوانی بر برتری این روش نسبت روشهای دیگر مانند استفاده از کارت شناسائی الکترونیک جهت ثبت امکان ورود وخروج وجود دارد. از جمله آن که ممکن است کارت فرد در آن لحظه همراهش نباشد یا مفقود شده و به دست فرد دیگری افتاده باشد. همچنین استفاده از روشهای شناسائی چهره، عنبیه چشم یا اجزای صورت، سرعت پایینتری در کنترل و صدور مجوز تردد داشته و تجهیزات شناسایی آن بسیار گران قیمت هستند. البته در برخی از خوابگاههای دانشجویی، از اینگونه ابزارها نیز استفاده شده بود که با توجه به فضای خاص دانشگاه امام صادق علیهالسلام، ضرورتی برای استفاده از آنها وجود ندارد.
جابجایی اثاثیه دانشجویان به اقامتگاه جدید به چه صورت انجام شد؟
این فرایند با استفاده از رسیدهای اثاثیه دانشجویان که در زمان تحویل گیری اثاثیه و ملزومات دانشجویان تنظیم شده بود، با حداکثر دقت از سوی همکاران این اداره ظرف چهار روز کاری و به صورت شبانه روزی انجام پذیرفت. متاسفانه بسته بندی بسیار نامناسب اثاثیه برخی دانشجویان، تنوع زیاد اثاثیه و حجم بسیار زیاد آن از مواردی بود که ان شاء الله با کمک دانشجویان عزیز برای سالهای بعد به همراه برخی اقدامات اجرایی و فرهنگی مناسبتر مرتفع خواهد شد. از سوی دیگر در این مسیر تلاش شد عزیزانی که مقرر است در بلوکهای داخل همچنان اقامت داشته باشند، وسائلشان در داخل مانده و جابجا نگردید.
دانشجویان در چه ساعاتی می توانند از درب غربی دانشگاه تردد داشته باشند؟
پاسخ: بر اساس پیشبینیهای انجام شده و هماهنگی با معاونت محترم اداری و مالی دانشگاه که متولی امر نظم و انتظامات دانشگاه هستند، مقرر گردید که از زمان اذان صبح تا ساعت بیست و چهار شب درب اقامتگاه و درب غربی دانشگاه باز بوده و تردد برای عزیزان دانشجو از درب غربی امکانپذیر باشد.
در انتها مجددا به عنوان یک خدمتگزار از عزیزان دانشجو استدعا دارم با رعایت نظم، صبر و اخلاق اسلامی در برهه اولیه ورود به اقامتگاه جدید تیم اجرایی سرپرستی این اقامتگاه را در راستای خدمت رسانی بهتر یاری نموده و مطمئن باشند حتی المقدور سعی شده است همه زوایای اجرایی امر اسکان در اقامتگاه جدید (شماره یک) با دقت و وسواس مورد پیشبینی قرار بگیرد. خواهش انتهایی این است در اجرای بهتر امور، برادران خود را در اداره امور دانشجویی از نظرات سازنده خود بهرهمند سازید.