رئیس دانشگاه امام صادق علیهالسلام در حاشیه درس اخلاق به سؤالات و ابهاماتی که دانشجویان داشتند، پاسخ دادند.
به گزارش معاونت دانشجویی و فرهنگی؛ رئیس دانشگاه امام صادق علیهالسلام در حاشیه درس اخلاق که در ششم مهرماه انجام شد، به سؤالات و ابهاماتی که دانشجویان داشتند، پاسخ دادند.
حجت الاسلام والمسلمین مهدوی کنی در خصوص تحولات اخیر کتابخانه گفت؛ «کتابخانه با استفاده از تجهیزات مدرن، از شرایط منفعل به فعال در حال تبدیل شدن است. بدین معنا که کتاب و محتوا جدید را کتابخانه میآورد در دسترس و عرضه میکند. همراه با سهولت دسترسی و ایجاد فرصتهای بهتر برای دانشجو و اساتید.»
کتابخانه قلب تپندۀ همۀ دانشگاههاست.
دکتر مهدوی کنی خاطر نشان کرد: «دانشگاهی که کتابخانه فعالتری همراه با حضور مؤثر و بیشتر دانشجوها و اساتیدش دارد، حاکی از رشد علمی آن دانشگاه است.»
وی با یادآوری اینکه فرصتهای بیشتر دسترسی و شرایط جدید بوجود آمده، گفت: «میزان مراجعه به کتابخانه در دوسال اخیر رشد 3 الی 5 برابری داشته است. این حاصل در دسترس قرار دادن است،امکانات جدید میتواند این عرضه را به خوبی انجام دهد از سوی دیگر موانع حضور افراد در کتابخانه یک به یک بررسی میشود و موانع برطرف میشود.»
رییس دانشگاه امام صادق(ع) تاکید کرد: «بعضاَ نیاز به مشاوره وجود دارد و بعضا امکانات جستجو ضعیف بوده، در حالی که الان ما به حدود 300 الی 400 پایگاه دسترسی داریم. همچنین نیاز حضور فیزیکی نیز به حضور در فضاهای مجازی تبدیل خواهد شد و ما به مرور برای دروس مختلف از طریق اساتید، کتابخانه مجازی درس را راهاندازی و در دسترس استفاده دانشجویان آن درس قرارخواهیم داد.»
عضو هیئت امنای دانشگاه امام صادق(ع) در خصوص بیانات مقام معظم رهبری دربارۀ انتخابات اشاره کرد: «البته اشاره من به دلیل توجه به مبنا است و نه مورد آن که توصیۀ یکی از کاندیداها به عدم نامزدی در انتخابات بوده است. اول آنکه ایشان آنچه که بیان عمومی است و صلاح بدانند بیان خواهند کرد لذا برخی موارد که به ایشان انتساب داده میشود، دلیل بر بیان ایشان نیست و این انتسابها به دلیل تعدد امکان موضعگیری از سوی معظمله در برابر تک تک آنها نیست. الا زمانی که موضوعی مهم است و زیاد نقل و تکرار میشود، در اینحالت سکوت ایشان را میتوان حمل بر رضایت دانست. فرمودند آنچه بوده نصیحت من به یک برادر مؤمن بوده است که بعد موضوع پخش شده است. حال اینکه پخش شدن موضوع مورد رضایت ایشان بوده یا نه قابل مطالعه است. در این مورد پخش خبر موجب اختلاف شده است و ایشان فرمودند در مورد انتخابات بنده امر و نهی نمیکنم و اختیار را از افراد نمیگیرم و طبق قانون عمل میشود. آنچه مربوط به رهبری است هدایتهای کلی است. الا زمانی که خدایی ناخواسته خطری برای نظام ببینند وارد میدان میشوند. اما حضور و یا عدم حضور شخصی، آقا نظرشان را دادند و فرمودند مصلحت نمیدانم و ممکن است در فضای کشور تنشهایی را ایجاد کند که الان مناسب نیست.»
دکتر مهدویکنی ادامه داد؛ «توضیح اینکه در تحلیلهای مربوط به برجام آنچه آمریکاییها میگویند این است که ایران به دلیل اتحادی که به دست آورده – نکتهای را یادآور شوم که بعد از جریانات سال 88 و آن اتفاقات ناخوشایند که عدهای ناشیگری کردند و کمک کردند به آنها که میخواستند به نظام ضربه بزنند. حتی بخشی از رخدادهای مربوط به داعش ناشی از ضعفهایی است که در حوادث سال 88 برای نظام بوجود آمد و آنان که مسبب آن بودهاند باید در محکمه الهی پاسخگو باشند- آقا با تلاشی که کردند آب رفته را تا حد زیادی در کشور برگردانده و وحدتی در بین مردم ایجاد شده که دشمن را ترسانده است. لذا تلاش دشمن این است که انشقاق را دوباره ایجاد کنند، امید به انتخابات قبل ریاست جمهوری داشتند و حال امید به انتخابات آینده دارند. لذا رهبری مبنایشان را فرمودند–حرف من هم توضیح مبانی رهبری است. بعضی افراد دنبال حوادث جزئی و متشابهات هستند. باید دنبال محکمات باشیم که صراحت هم در بیانات دارد- ایشان فرمودند مبنای من این است که اتحاد از بین نرود و دو دستگی ایجاد نشود. اختلاف سلیقه همیشگی است. مانند دو هماتاقی که اختلاف سلیقه دارند و این عجیب نیست. اما انشقاق مهم است و در این شرایط کشور که با قدرت یک به یک توطئهها دارد خنثی میشود؛ قدرتی که در سال 88 عدهای از این کشور دریغ کردند، الحمدلله الآن فراهم است و باید حفظ و تقویت شود. برای مقام معظم رهبری هم این مهم است. لذا همة اقدامات سیاسی دانشجویی در این دو ترم باید دنبال کنندة این فضا باشد. فضاهایی بوجود میآید که بحثها تنشدار میشود؛ اصل این مباحث خوب است چون به رشد میانجامد و چه جایی بهتر از دانشگاه، آن هم دانشگاه امام صادق علیهالسلام. اما در فعالیتها همواره در مباحث به این ملاک رهبری توجه کنید؛ انشقاق و آنچه موجب شکاف میشود، نباید اتفاق افتد. حال دو سر طیف هر کسی باشد، اصطلاحاً یکی راست و یکی چپ. همه در این صفوف در دفاع از نظام و کشور ایستادهاند؛ فلذا نباید صفوف شکافته شود و این معنایش این نیست که راست و چپ عوض شود و معنایش این نیست که همه درست و به حق میگویند.»
وی خاطر نشان کرد: «باید حق را از کلمات اهل بیت و بیانات مقام معظم رهبری که متکی به کلمات اهل بیت و استمرار ولایت اهل بیت است، پیدا کرد. إنشاءالله خدا به ما توفیق دهد سربازان اصیل و پشت سر ولایت باشیم. در موقع آن هم سربازی کنیم و هم افسری. جایی که فرمان میدهند ما سربازیم و جایی که به ما میگویند نقشه طراحی کنید و راه باز کنید، افسریم.»
تحصیل شما در کارشناسی و کارشناسیارشد مجانی است.
رئیس دانشگاه امام صادق علیهالسلام در پاسخ به پرسش دانشجویان مبنی بر اینکه آیا دانشگاه پولی میشود، گفت: «خیر مکرر گفتهایم و چیزی عوض نشده و تحصیل شما در کارشناسی و کارشناسیارشد مجانی است. لکن اگر تأخیر داشته باشید یا واحد بیفتید مثل همه دانشگاهها باید هزینه بدهید. اما تعهدنامة شما بر این است که در دانشگاه یا جایی که دانشگاه مصلحت میبیند؛ در یکی از مراکز دولتی و انقلابی خدمت کنید و حقوق هم بگیرید.»
دکتر مهدویکنی اضافه کرد: «در مورد دکتری نیز تلاش کنید و امتیازات لازم را کسب کنید، اینجا کسی دنبال اخذ شهریه نیست. در دورة دکتری هم قصد همین رشد است و دانشگاه نمیخواهد در دورة دکتری هزینة کسی کند که بعد از چند سال دورة کارشناسیارشد پیوسته کار تلفیقی انجام نداده است و اینکه در کنکور رتبه خوبی آورده، کافی نیست.»
رئیس دانشگاه امام صادق علیهالسلام در خاتمه گفت: «شما درس بخوانید و کار پژوهشی تلفیقی انجام دهید، حتی حقالزحمه و پژوهانه هم به شما داده میشود و یا حتی بورس تحصیلی میشوید.»