انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) فعالیت رسمی خود را از اسفندماه 1378 و با اخذ مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز نمود که از تاریخ فوق تاکنون موفق به انتشار بیش از 750 عنوان کتاب در حوزههای مطالعاتی مختلف با رویکر میانرشتهای نموده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دانشجویی و فرهنگی؛ انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) فعالیت رسمی خود را از اسفندماه 1378 و با اخذ مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز نمود که از تاریخ فوق تاکنون موفق به انتشار بیش از 750 عنوان کتاب در حوزههای مطالعاتی مختلف با رویکر میانرشتهای نموده است.
از مجموع آثار منتشره که در قالب شش حوزه مطالعاتی اصلی که مطابق با ماهیت اصلی دانشکدههای دانشگاه تنظیم و تدوین گشته است هرساله آثار متعددی پذیرش، ارزیابی، آمادهسازی، چاپ و منتشر میگردد.
سهم قابل توجهی از آثار فاخر منتشر شده مربوط به آثار تألیفی و ترجمهای اساتید عضو هیئت علمی، دانشجویان، و دانشآموختگان دانشگاه میباشد که از این تعداد که در قالب فروستهای کلی مدیریت- اقتصاد- سیاست- حقوق- فرهنگ و ارتباطات و معارف اسلامی و الهیات منتشر شده است؛ انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) موفق به اخذ عنوان ناشر برگزیده اولین جشنواره ملی کتاب مقاومت در سال 1390 به جهت انتشار آثار کمی و کیفی در خور و شایسته در حوزه قدرت نرم گردید.
همچنین در سال 1391 انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) با انتشار بیش از 140 عنوان کتاب چاپ اول در حوزههای مطالعاتی مختلف موفق به کسب افتخار ناشر شایسته تقدیر کشور به انتخاب وزارت محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی گردید که بهعنوان تنها ناشر خصوصی دانشگاهی کشور توانسته است این افتخار بزرگ را کسب نماید.
مجدداً در سال 1392 انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) موفق به کسب مقام ناشر برگزیده کشور در دومین جشنواره ملی کتاب مقاومت به جهت انتشار آثار ویژه در حوزه بیداری اسلامی و اسلامهراسی گردید.
انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) بهعنوان یکی از برجستهترین ناشران دانشگاهی کشور که بهطور ویژه و تخصصی در حوزههای مطالعاتی بینرشتهای فعالیت مینماید مفتخر است در بازه زمانی فعالیت خود در عرصه علمی کشور آثار شایسته و درخوری را به جامعه علمی و دانشگاهی کشور عرضه نماید و امید دارد تا در پرتو عنایات الهی با ادامه روند روبه رشد خود در ارائه خدمات علمی به جامعه دانشگاهی کشور گامهایی استوار در تحقق رسیدن به دانشگاه اسلامی مرجع بردارد.
در ادامه توجه شما را به آخرین محصولات منتشر شده جلب مینماییم:
کتاب مبانی فقهی نهادینهسازی شعائر دینی «مطالعه موردی حجاب در جمهوری اسلامی ایران»
کتاب مبانی فقهی نهادینهسازی شعائر دینی مطالعه موردی حجاب در جمهوری اسلامی ایران تألیف مهران شباهنگ توسط انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) چاپ و منتشر گردید.
این اثر در پنج فصل و در قطع رقعی و در تیراژ 1000 نسخه به چاپ رسیده است به بررسی ابزارها و راهکارهایی که میتوانند در زمینه امر به معروف و نهی از منکر و بهتبع آن نهادینهسازی شعائر دینی نقشآفرینی نمایند، پرداخته شده است. در معرفی بیشتر این اثر باید گفت: حکومت، بهعنوان یکی از کارآمدترین این ابزارها برمیخوریم. حکومت با در اختیار داشتن ابزارهای گوناگون قانونی، فرهنگی، اجتماعی و... میتواند با اِعمال مدیریت صحیح در زمینه امر به معروف و نهی از منکر، گام بسیار مهم و بسزایی در راستای نهادینهسازی الگوهای ارزشی بردارد. برخی از این ابزارها بهعنوان نمونه عبارتند از مدیریت، تبلیغ، قانون، فرهنگ، رسانه و هنر. هر یک از این موارد در جایگاه خود میتوانند کارکرد بسزایی در راستای نهادینهسازی الگوهای دینی ایفا نمایند.
در این کتاب تلاش شده است پس از بررسی نقش و کارکرد هر یک از این ابزارها در راستای نهادینهسازی، به ارزیابی عملکرد جمهوری اسلامی ایران در استفاده از آنها در راستای نهادینه ساختن حجاب بهعنوان یکی از شعائر اسلامی، پرداخته شود.
کتاب «وقف اموال غیرمادی در حقوق ایران و فقه امامیه»
کتاب وقف اموال غیرمادی در حقوق ایران و فقه امامیه با مطالعه تطبیقی بر فقه اهل سنت و حقوق انگلیس تألیف محسن آقاسی چاپ و منتشر گردید.
این اثر که در پنج فصل به رشته تحریر درآمده است به بررسی مباحثی چون وقف اموال غیرمادی در حقوق ایران و فقه امامیه ـ استفاده از وحدت ملاک در عقود مشابه و بررسی وقف اموال در فقه عامه پرداخته شده است.
در معرفی اجمالی این اثر میتوان گفت: وقف یکی از نهادهای اقتصادی است که با اهداف خیرخواهانه از آغاز زندگی مدنی بشر با او همراه بوده است. افراد در جوامع مختلف و در زمانهای متفاوت منافع اموال خود را بهصورت وقف در اختیار همگان قرار میدادند و این امر سبب شد تا در تمامی ازمنه از واقفان به نیکی یاد گردد.
لیکن، وقف بهویژه در خصوص اموال غیرمادی از مباحثی است که در آثار حقوقدانان مهجور مانده و جایگاه واقعی خود را نیافته است.
به همین دلیل، ضرورت پرداختن به این نهاد حقوقی بسیار مهم و در خور توجه است و در جامعه امروزی که حقوق مالکیتهای معنوی جایگاه خاصی در بین افراد پیدا کرده است، پرداختن به مسائل و نهادهای مربوط به آن، ازجمله وقف آنها ضروری مینماید.
در نتیجه با توجه به مقتضیات زمان و مکان و شرایط و اوضاع و احوال روز میبایست در مصادیق و قوانین موضوعه وقف، بازنگری لازم صورت گیرد تا بهاینوسیله بتوان درباره مسائل مستحدثهای مانند وقف اموال غیرمادی، مثل سهام شرکتها مباحثی را مطرح نمود.
انتشار سه اثر با موضوعات اقتصادی از انتشارات دانشگاه امام صادق علیه السلام
کتاب «الزامات و مبانی اقتصاد اسلامی در قرآن کریم»
کتاب الزامات و مبانی اقتصاد اسلامی در قرآن کریم تألیف دکتر علیرضا جعفرزاده کوچکی توسط انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) منتشر و روانه بازار نشر گردید.
این اثر که در قالب 757 اثر انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) میباشد به همکاری پردیس خواهران این دانشگاه تهیه و تدوین گردیده است.
این کتاب دارای سه فصل و یک نتیجهگیری است که در آن مباحثی چون: مفهوم شناسی اقتصاد اسلامی – الزامات و مبانی اقتصاد اسلامی و عوامل موفقیت در اقتصاد اسلامی مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته است.
در معرفی اجمالی این اثر میتوان گفت: اقتصاد اسلامی میتواند گفتمان غالبی باشد که در جامعه امروز مطرح است. در عصری که بحرانهای اقتصادی، بسیاری از کشورهای بزرگ دنیا را در سراشیبی سقوط قرار داده و اقتصاد مبتنی بر سرمایهداری لیبرال نیز نتوانسته پاسخگوی نیازهای اساسی مردم باشد و از طرفی تولید کالاها به شکلی بیمارگونه به سمت مصرفگرایی محض رفته و زمینه اتلاف سرمایههای بشری را فراهم کرده است، این اقتصاد اسلامی است که بهعنوان یکی از ضروریات جامعه اسلامی میتواند باعث استفاده بهینه از منابع محدود کشور شود.
اساساً در هر کشوری که بسترهای قانونی، فرهنگی، امنیتی و ... مهیاتر باشد، امکان بهبود فعالیتهای اقتصادی نیز بیشتر خواهد بود. به بیان دیگر، آمادهسازی بسترهای اقتصادی بهعنوان پایه و زیربنای تحقق اقتصاد سالم در یک کشور به حساب میآید. بنابراین بر اساس آیین مقدس اسلام و آیات و روایات متعددی که در دست است، میتوان به طرح برخی از مبانی اعتقادی، فرهنگی و ... در راستای مهیاسازی بسترهای اقتصادی پرداخت.
کتاب حاضر با الهام از آموزههای نورانی قرآن کریم در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در حوزه «حماسه اقتصادی» تدوین شده است. امید واثق است که مورد استفاده مدیران ارشد اقتصادی و عموم مردم جامعه قرار گیرد.
کتاب «کاوش در منابع اقتصادی اینترنت»
کتاب کاوش در منابع اقتصادی اینترنت تألیف دکتر عبدالمحمد کاشیان، محمدرضا قاسمی و عبدالرضا کاشیان توسط انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) چاپ و منتشر گردید.
این اثر که پژوهشی کاربردی در تحقیقات اقتصادی است در چهار فصل به رشته تحریر در آمده است.
در معرفی این اثر میتوان گفت: با توجه به گستره وسیع فضای مجازی، تأثیرگذار بودن، هزینه کم، سرعت بالای انتقال اطلاعات و دسترسی آسان و سریع سبب شده است که بسیاری از مراکز آموزشی و تحقیقاتی اقتصادی، سازمانهای بینالمللی اقتصادی، دانشکدههای اقتصاد، شبکههای خبری و تحلیلی، مراکز آماری، بورسها و سایر نهادهای اقتصادی ترجیح دهند برای ارتباط با مخاطبان و نیز ارائه خدمات پژوهشی و آموزشی از فضای مجازی استفاده نمایند و همین امر سبب شده است که امروز با گستره وسیعی از اطلاعات در فضای مجازی مواجه باشیم. هر چند این گستره عظیم نقش بیبدیلی در رشد فضای علمی داشته است، اما دسترسی به منابع دست اول و مورد نیاز را دشوار کرده است. امروزه کاوش در محیط اینترنت مستلزم مهارت و دانش کافی در این حوزه است و لازم است پژوهشگر دانش و مهارت کافی را حداقل در 3 زمینه را داشته باشد:
1) استفاده از موتورهای جستجوگر قدرتمند
2) در اختیار داشتن واژگان کلیدی مناسب
3) شناسایی پایگاههای اطلاعاتی مورد نیاز
شایان ذکر است که این کتاب بر اساس 3 محور فوق طراحی شده است و سعی میکند با آموزش شیوههای بهرهگیری از موتورهای جستجوگر و نیز معرفی شیوههای دسترسی به واژگان کلیدی اقتصادی و همچنین شناساندن پایگاههای اطلاعاتی مهم و پرکاربرد، زمینه را برای یک جستجوی ایدهآل در منابع اقتصادی اینترنت فراهم نماید.
کتاب «آن چه اقتصاد از بحران آموخت»
کتاب آنچه اقتصاد از بحران آموخت که توسط جرج آکرلف – الیور بلنچارد- دیوید رومر و جوزف استیگلیتز به رشته تحریر در آمده است توسط آقایان سید احسان خاندوزی و علیرضا اشرفی احمدآباد به فارسی برگردان شده است.
این اثر که در قطع وزیری و در 412 صفحه توسط انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) به چاپ رسیده است 755 کتاب از مجموع آثار منتشره این ناشر میباشد.
تدوین کنندگان این کتاب که خود از صاحبنظران و اقتصاددانان بنام و برجسته معاصر هستند در کتاب حاضر به خوبی بر این نکات تاکید دارند که اولا باید شوکهای بخش مالی را جدی گرفت و مدلهای تحلیلی اقتصاد کلان را طوری ارتقاء داد که بخشهای مالی و پیچیدگی ها و مخاطرات آن را منظور کنند. ثانیا سیاستهای مدبرانه و منطقی و احتیاطی اقتصاد کلان در مواجهه با عدم تعادلها یک ضرورت است و بانکهای مرکزی به جای یک هدف و یک ابزار باید برای ثبات اقتصاد و تحقق اهداف در بخش حقیقی، رویه چند هدف – چند ابزار را مدنظر قرار دهند و نقش سیاستهای صحیح مالی در مواقع ضروری نیز باید مورد توجه باشد. ضمنا اقتصاددانان مذکور، گذشته از نکات مفید نظری و سیاستی فوق بر ضرورت تغییر نگاه و انعطاف پذیری بیشتر در مقابل تغییرات اقتصادی و محیطی و اجتماعی و تعمیق تحلیلها و نظریه پردازی ها تاکید دارند. شایان ذکر است که این کتاب برای دانشجویان ارشد و دکتری درس اقتصاد کلان بسیار مفید بوده و مطالعه آن به تمامی علاقه مندان حوزه اقتصاد توصیه میگردد.