عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) گفت: کارشناسان همیشه از وضعیت نامناسب نظام بانکی در دولت یازدهم (و خطر اعسار بانکها) خبر می دادند و دولت به جای پاسخگویی مانند همیشه برچسب زدن را ادامه می داد.
به گزارش دانشجویی و فرهنگی و به نقل از دانا؛ حجتاله عبدالملکی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی تهران نیوز در ارتباط با اقدام جدید بانک مرکزی در ارتباط با ادغام چند بانک گفت: رئیس کل بانک مرکزی از ادغام چندین بانک و موسسه اعتباری برای اصلاح صورتهای مالی آنها خبر دادهاند که به طور کلی با این موضوع مخالف نیستم، اما این کار از سنخ پرداختن به «معلول» است به جای «علت».
عبدالملکی خاطر نشان کرد: در ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری کارشناسان از وضعیت نامناسب نظام بانکی در دولت یازدهم (و خطر ادغام بانکها) خبر میدادند اما دولتمردان به جای توضیح به سنت همیشگی برچسب زدن ادامه میدادند!
کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه اظهار کرد: علت این معضل (خطر اعسار) با موضوع مفاسد_بانکی ارتباط مستقیم و جدی دارد.
وی در رابطه با موسسات ورشکست شده مانند کاسپین خاطر نشان کرد: آیا انصاف است که به مردم بگویند باید خودشان مراقب باشند که در این موسسات سرمایه گذاری نکنند، باید گفت که شما به این مجموعه های اقتصادی مجوز داده اید و باید پاسخگو باشید.
عضو هیات علمی (دانشیار) دانشگاه امام صادق علیه السلام با اشاره به اینکه بانک مرکزی به وظایف خود عمل نمی کند بیان کرد: مسئولان اقتصادی دولت درگیر مسائل سیاسی و داخلی خودشان هستند و وظایف خود را از یاد بردند.
وی افزود: فرآینده ها و قانون های مربوط به بانک معیوب نیست و زیر ساخت های قانونی آن وجود دارد اما خالی از نقض نیست و در مورد کاسپین می توانستند برخورد قانونی و نظارت کامل را داشته باشند.
عبدالملکی بیان کرد: پیشنهاد میکنم هماکنون که آقای حسن روحانی به هر تقدیر رئیس جمهور شده است، تیم اقتصادی ایشان محض رضای خدا برخورد سیاسی با بحرانهای اقتصادی (شبیه معضل بانکی) را کنار بگذارند و مساله را ریشهای تحلیل کنند.
ولیالله سیف ، رئیس کل بانک مرکزی چند روز پیش از خبر ادغام بانکها خبر داد و این را یکی از روشهای نزدیک شدن صورتهای مالی بانکهای ایرانی به استاندارادهای روز دنیا دانست.
آنطور که سیف عنوان کرده تصمیم برای ادغام در درجه اول بر عهده سهامداران خود بانکها قرار دارد ولی در مسیری که بانک مرکزی برای استاندارد سازی صورتهای مالی بانکها در پیش گرفته این موضوع وجود داشته و خود سهامداران نیز ممکن است از آن استقبال کنند.
در همین رابطه بسیاری از اقتصادان ها از خطر ادغام بانک ها در وضعیت فعلی کشور ابراز نگرانی کردند و می گویند: ادغام بانک ها در شرایط فعلی خطرناک است و مطمعنن باید منتظر گسترش فساد بانکی باشیم.