مهدی مشفق پیرامون سفر منطقهای دونالد ترامپ به عربستان سعودی نکاتی را نگاشت.
به گزارش دانشجویی و فرهنگی؛ مهدی مشفق قائم مقام معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه امام صادق(ع) پیرامون سفر منطقهای دونالد ترامپ به عربستان سعودی نکاتی را کانال تگرامش (نافذ) نگاشت.
متن این یادداشت به شرح ذیل است:
پس از سفر منطقهای دونالد ترامپ به عربستان سعودی که اتفاقا اولین سفر خارجی وی هم بود، اقداماتی به صورت همزمان در حال انجام هست که ضروری است توجه جدی و کامل به آن صورت پذیرد.
1-بحران بین قطر و عربستان سعودی و به طور کلی افزایش سطح تنشهای منطقهای. تحریم صورت گرفته علیه قطر در نوع خود بیسابقه بوده و یکی از دلایل این امر هم روابط قطر با ایران اعلام شده است.
2-حرکت تروریستی ناجوانمردانه روز 12 ماه مبارک رمضان در حرم مطهر امام (ره) و مجلس شورای اسلامی و تداوم این اقدامات طی روزهای گذشته که البته با هوشیاری و مجاهدت نیروهای اطلاعاتی و امنیتی خنثی شده است.
3-سومین اقدام آمریکا، تحریمهای جدیدی است که روز گذشته در سنا و با عنوان تحریم های جامع غیر هستهای ایران تصویب شد. سه محور اصلی و مستقیم این مصوبه عبارتند از "تحریم موشک بالستیک" ، "تحریم های جدید علیه تروریسم" که علیه سپاه اعمال خواهد شد و "اجرای تحریم تسلیحاتی".
به نظر می رسد آمریکایی ها سه کار را به صورت همزمان شروع کرده اند و وزیر خارجه شان روزهای گذشته به آشکارا گفت به دنبال تغییر در ایران از طریق نیروهای همسوی درون هستیم.
اما در این شرایط چه باید کرد؟
مقابله با آمریکای ترامپ الزاماتی دارد که برخی از آنها عبارتند از:
1-مهمترین و جدی ترین مسأله در شرایط فعلی باید حفظ انسجام و وحدت کلمه باشد. ایجاد دو قطبی های کاذب و تفرقه در بین مردم به هر عنوان و بهانهای، شرایط را برای اقدامات آمریکا تسهیل خواهد کرد. دولت به عنوان گستردهترین مجموعه اجرایی کشور، نقش پررنگتری در این زمینه دارد. مسئولان اجرایی باید بدانند که دوران انتخابات تمام شده است.
2-چرخش نگاه از خارج به داخل و تمرکز بر ظرفیتهای داخلی. مسئولان اجرایی کشور باید بپذیرند که ارتباط با کدخدا سرابی بیش نبوده است، نگاه به داخل و تقویت ظرفیتهای داخلی کشور باید اولویت برنامهریزیها باشد.
3-گسترش ارتباطات با کشورهای منطقه و ایجاد پیمانهای دوجانبه پولی با کشورهایی مثل چین، روسیه و گسترش ارتباطات با کشورهای اروپایی
4-شفافیت و صداقت با مردم، تجربه اخیر تحریم قطر نشان داد که با استفاده از روشهای تبلیغاتی مؤثر و کارآمد میتوان مردم با خود همراه کرد. امید است رسانه ملی، این بار با صداقت ، مردم را نامحرم نداند.
اما از نگاه استراتژیک، در شرایط فعلی که مواجه با یک جنگ تمام عیار اقتصادی، سیاسی و امنیتی هستیم، ضروری است تا همچون دوران دفاع مقدس، ستادی واحد فرماندهی عملیات در اختیار داشته باشد. باز هم تجربه دفاع مقدس نشان داد که عدم هماهنگی دستگاههای مختلف اجرایی و نظامی در طراحی، اجرا و پشتیبانی عملیاتها، خسارات جبران ناپذیری در پی داشت.
در شرایط فعلی باید همه اقدامات ذیل سه ستاد مستقل در حوزه مسائل سیاسی، اقتصادی و دفاعی برنامهریزی و اجرا شود. طبعا هماهنگی بین این سه ستاد ذیل شورای عالی امنیت ملی امکانپذیر خواهد بود.