-
- 1396/04/12 15:25
- 3008
- 1396/04/12 15:25
- 3008
ویژه تابستان 96/
دکتر پاکتچی: چگونه یک کتاب را بخوانیم؟
شاید امروزه از دید عوام، یک کتابخوان خوب کسی باشد که همه کتاب را از اول تا آخر، بدون اینکه حتی یک «واو» را جا بیندازد، بخواند و به خاطر بسپارد. این فکر که ناشی از یک مجموعه افکار سنتی غلط است که از قدیم الایام در میان ما وجود داشته است. علت هم این بوده که نسبت به کتاب برآورد مشخصی نداشتهایم.
به گزارش دانشجویی و فرهنگی؛ شاید امروزه از دید عوام، یک کتابخوان خوب کسی باشد که همه کتاب را از اول تا آخر، بدون اینکه حتی یک «واو» را جا بیندازد، بخواند و به خاطر بسپارد. این فکر که ناشی از یک مجموعه افکار سنتی غلط است که از قدیم الایام در میان ما وجود داشته است. علت هم این بوده که نسبت به کتاب برآورد مشخصی نداشتهایم.
اما اگر به کتاب به چشم یک وسیله ارتباطی و به خواندن به عنوان یک رابطه متقابل بنگریم که میخواهد دو ذهن -یعنی ذهن نویسنده و خواننده- را به هم مرتبط سازد، دچار این سوءبرداشت نمیشویم؛ منتهی این ابزار ارتباطی، ویژگیهایی دارد که باید آن را درک و جایگاه و استراتژی خود را نسبت به آن مشخص میکنیم. با این روش، قطعا گام مهمی در جهت بهتر خواندن کتاب برداشتهایم.
آنچه در ذیل میآید، چکیده سخنان دکتر احمد پاکتچی -عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع)- در نشستی است که به همت دانشکده الهیات معارف اسلامی و ارشاد آن دانشگاه برگزار شده است.
برای دریافت فایل به صورت PDF اینجا را کلیک نمایید