روز یکشنبه 18 تیرماه 1396، دانشگاه امام صادق علیه السلام میزبان هیئتی شش نفره متشکل از رئیس واعضای هیئت امناء دانشگاه مولانا ابوالکلام آزاد هندوستان بود که به منظور ارتباط و آشنایی با مراکز علمی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به تهران سفر کرده بودند.
به گزارش دانشجویی و فرهنگی؛ روز یکشنبه 18 تیرماه 1396، دانشگاه امام صادق علیهالسلام میزبان هیئتی شش نفره متشکل از رئیس و اعضای هیئت امناء دانشگاه مولانا ابوالکلام آزاد هندوستان بود که به منظور ارتباط و آشنایی با مراکز علمی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به تهران سفر کرده بودند.
آشنایی با دانشگاه امام صادق علیه السلام و تدوین تفاهمنامه همکاری به منظور گسترش تعاملات علمی فرهنگی، از جمله اهداف این دیدار به شمار میرود.
میهمانان پس از بازدید کتابخانه دانشگاه در جلسهای که با حضور ریاست دانشگاه، معاون پژوهشی و مدیر روابط عمومی تشکیل شده بود شرکت کردند.
دکتر مهدوی کنی رئیس دانشگاه امام صادق علیه السلام، ضمن خوش آمدگویی به رئیس دانشگاه مولانا ابوالکلام و هیئت همراه، از آمادگی دانشگاه امام صادق (ع) برای گسترش همکاری در زمینههای مختلف علمی خبر داد.
ایشان با اشاره به دستاوردهای پژوهشی، ترجمه آثار دانشگاه به زبان انگلیسی و اردو را امری مهم در جهت گسترشهمکاریهای علمی توصیف کردند.
رئیس دانشگاه امام صادق علیه السلام، ضمن تبیین تاریخچه، مبانی و اهداف دانشگاه، تربیت فارغالتحصیلان متخصص علوم انسانی اسلامی را از دیگر دستاوردهای دانشگاه برشمردند.
در ادامه، پروفسور اخترالواسع رئیس دانشگاه مولانا ابوالکلام، ضمن ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه امام صادق علیه السلام، رویکرد تلفیقی دانشگاه را به عنوان امری شایسته توصیف و سخنان سخنان اقبال لاهوری مبنی بر جستجوی حکمت به عنوان میراث گمشده مسلمانان را از جمله دلایل تایید این رویکرد عنوان کردند.
سپس ایشان تربیت نیروهای مختخصص و متعهد را به عنوان دستاوردی مهم برای دانشگاه توصیف کردند و نقش فارغ التحصیلان دانشگاه امام صادق(ع) در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی را برجسته دانستند.
پروفسور اخترالواسع، با اشاره به نوپا بودن دانشگاه مولانا ابوالکلام، استفاده از تجربیات سیساله دانشگاه امام صادق علیه السلام را امری ضروری برشمردند و بر گسترش همکاریهای دوسویه در زمینههای علمی پژوهشی تاکید کردند.
در انتها ایشان با دعوت از رئیس دانشگاه امام صادق علیه السلام به منظور بازدید از دانشگاه مولانا ابوالکلام، خواستار گسترش و تداوم همکاریها با دانشگاه امام صادق علیهالسلام شدند.
برگزاری دوره های کوتاه مدت آموزشی،نگارش مقالههای مشترک علمی،تشکیل و تاسیس انجمن مطالعات منطقه ای با تشکیل دبیرخانهای به منظور مدیریت این انجمن با محوریت دانشگاه امام صادق علیه السلام، از جمله محورهای مطرح شده همکاری در این جلسه بود.
دیگر میهمانان این دیدار شوکت علی انصار عضو کمیته حزب جائتا، عضو هیئت موسس راجستان، معاون سیاسی بخش بی جی پی، رئیس هئت موسس حزب راجستان، محمد عتیق عضو هیئت امنا، عبدالعزیز لیسانس اقتصاد و از اعضای هیئت امنای دانشگاه مولانا ابوالکلام، شبیر احمد خلجی لیسانس اقتصاد، ریاست سابق مروار ایجو کپشنال و نفیر سوسایتی، مدرسه رمضانیه و عضو دارالعلوم عربی اسلامی و دارالعلوم اشاقیا و دکتر ضابط از اعضای دفتر نماینده محترم ولی فقیه در هندوستان و مترجم گروه بودند.
آشنایی اجمالی با دانشگاه مولانا ابوالکلام آزاد هندوستان:
در شروع کار، این مرکز با نام «مروار مسلم اجوکیشنال»و « لفیر سوسایتی» در شهر «جودپور» تاسیس شد و در ادامه توسط دولت هند جایزه دانش با عنوان مولانا آزاد عبدالکلام در سال 2005 دریافت کرد.
لازم به ذکر است تاکنون دو موسسه دیگر نیز در شهرهای پونا و کرالا این جایزه را دریافت کردهاند.
این موسسه در آن زمان دارای 15000دانش آموز بود که در کالجها و مدارس مختلف مشغول به تحصیل بودند. سپس این فکر بوجود آمد که در جدپور یک دانشگاه به نام « مولانا ابوالکلام آزاد»تاسیس شود.
دولت محلی راجستان در سال 2013 کمیتهای تشکیل داد تا راجع به این پروژه و نحوه ساخت آن موارد لازم بررسی نماید. پس از بررسی نهایی و تصمیمگیری نهاییف لایحه این طرح آموزشی در مجلس ایالتی راجستان به تصویب رسید.
در حال حاضر این مرکز دارای 56 هکتار زمین از توابع شهر جودپور بوده و همه کارهای اداری و آموزشی در محل پردیس این دانشگاه که در شهر «کاملا نهرو، جودپور» واقع شدهاست انجام میشود.
این دانشگاه دارای رشتههای متعددی در پنج دانشکده میباشد که اسامی آنها به شرح ذیل میباشد:
دانشکده علوم اجتماعی و علوم انسانی
1:اقتصاد
2: علوم کامپیوتر
3: بهداشت عمومی
4: علوم پایه
معرفی اجمالی پروفسور اخترالواسع رئیس دانشگاه مولانا ابوالکلام آزاد هندوستان:
پروفسور اخترالواسع از شخصیتهای برجسته اهل سنت در هندوستان و معاون سابق وزیر اقیتهای هندوستان میباشند که دارای 40 تالیف علمی در زمینههای مختلف می باشند.
ایشان از شخصیتهای مشهور و برجسته اهل سنت در هندوستان، معاون سابق وزیر امور اقلیتهای هندوستان، دارای 40 تالیف،طرفدار انقلاب اسلامی ایران و اندیشههای حضرت امام خمینی ره، معتقد به تقریب مذاهب و اتحاد جهان اسلام، طرفدار ملت مظولم فلسطین و آرمان قدس شریف، مخالف اندیشه وهابیت، و اخیرا مقاله ای از ایشان برعلیه وهابیت و سیاستهای عربستان در روزنامه هی هند چاب شده است که موجب خشم و اعتراض سفارت عربستان در دهلی شده است.
ایشان همچنین از سالهای گذشته تاکنون یکی از سخنرانهای اصلی در سمینارهای نمایندگی جامعه المصطفی و برنامههای رایزنی فرهنگی ایران در دهلی در مناسبتهای مختلف بوده اند.
منبع: معاونت پژوهشی دانشگاه امام صادق(ع)