-
- 1396/04/31 14:17
- 3061
- 1396/04/31 14:17
- 3061
استاد اندیشه سیاسی دانشگاه امام صادق(ع):
وحدت اسلامی یکی از نیازهای فوری جامعه اسلامی است
دکتر "جلال درخشه" استاد اندیشه سیاسی دانشگاه امام صادق(ع) در نشست تخصصی "وحدت و همگرایی در جهان اسلام از اندیشه تا عمل" گفت: وحدت اسلامی یکی از نیازهای فوری امروز جامعه اسلامی است.
به گزارش دانشجویی و فرهنگی و به نقل از خبرگزاری تقریب(تنا)، دکتر درخشه به تهدیدهای فراروی جهان اسلام اشاره کرد و گفت: یکی از این تهدیدها ورود گفتمان رو به رشد فرهنگ و تمدن غربی در دو قرن اخیر به جهان اسلام است.
وی ادامه داد: جهان اسلام پیش از این دوره هم با مشکلات زیادی رو به رو بوده است، که می توان آن را در مشکلات درون دینی و از جمله اختلافات بین مسلمین جستجو کرد.
درخشه افزود: در دو قرن اخیر معضل تفرقه و عقب ماندگی هم گریبانگیر جهان اسلام شد و درک این عقب ماندگی مسأله مهمی است؛ گذر از مرز عقلگرایی، تشتت قدرتهای سیاسی در بین مسلمانان و فشارهای بیرونی هم در این دوره مزید بر علت شد.
استاد اندیشه سیاسی دانشگاه امام صادق(ع) خاطر نشان کرد: افول تمدنی اسلامی و گسترش تمدن غربی، جهان اسلام را با چالشی جدی مواجه کرد و موجب درکی از عقب ماندگی در آن شد؛ دنیای اسلام در جهان جدید با یک قدرت فزون طلب مواجه شد که بر اقتصاد و فرهنگ و .. آن نیز اثر گذاشت؛ در نتیجه هجوم این قدرت، وضعیت نابسمانی در جهان اسلام وجود دارد و آن پراکندگی و عدم همگرایی در بین مسلمانان است.
وی خاطر نشان کرد:سیاست غربیها برای چندپارگی جهان اسلام به طور پی در پی اجرا شد که تا کنون هم ادامه دارد؛ اختلافات داخلی جهان اسلام دیرینه بوده و در برخی از دوره ها گسترش داشته و طبیعی است که دشمن از این شرایط بهره برداری کند، لذا ما راهی جز وحدت نداریم و جهان اسلام باید متحد و همگرا شود.
این استاد اندیشه سیاسی در ادامه به شخصیتهای بزرگ تقریبی از جمله سید جمال الدین اسد آبادی، محمد عبده، مرحوم آیت الله بروجردی، شیخ شلتوت و ... و تشریح فعالیتهای آنها در زمینه وحدت بین مذاهب پرداخت و از تلاشهای آنها در این مسیر تقدیر کرد.
دکتر درخشه با بیان این که همه مذاهب مخرج فکری مشترک دارند، تأکید کرد: این تعصبات بی جا و برداشتهای غلط است که تفرقه را تشدید می کند، ما تا رسیدن به یک همگرایی و تأکید بر روی منافع مشترک فاصله داریم، اما امیدواریم دیدگاه وحدت که دغدغه علما و متفکران و اندیشمندان شیعه و سنی است، روزی از وضعیت آرمانی خارج شود و به مرحله عملی برسد.