دکتر میثم لطیفی در یادداشتی با عنوان «مدیریت اسلامی» به بیان نکاتی پرداخته است.
به گزارش دانشجویی و فرهنگی، دکتر میثم لطیفی در یادداشتی با عنوان «مدیریت اسلامی» به بیان نکاتی پرداخته است.
متن یادداشت رئیس دانشکده معارف اسلامی و مدیریت به شرح ذیل میباشد:
در امانت، امین، مالک نیست بلکه حافظ و نگهبان است.
حتی در ادبیات غربی هم در بخش عمومی و دولتی( نه بخش خصوصی) مسولیت و مدیریت، مترادف مالکیت نیست. و هرکس مسولیتی را می گیرد می داند که این مسولیت موقت بوده و به عنوان یک طعمه نمی تواند از آن بهره برداری شخصی کند. در غیر این صورت ساختارهای اجتماعی و قانونی برخورد شدیدی با وی خواهند کرد.
مسولیتها و مدیریت ها اگر امانت هستند بایستی به ارکان این امانت توجه شود.
ارکان امانت در مدیریت متعارف شامل دو بخش است؛ یکی سپارنده امانت که مردم هستند و دیگری مسولان که امین مردم هستند. به تعبیری دیگر نهایتاً امانت یک قرارداد روانشناختی دو طرفه است.
در حالی که در مدیریت اسلامی امانت یک تعهد سه جانبه بین امین و خداوند و مردم است. مدیریت به مثابه امانتی است که در وهله اول بین فرد و خداوند است لذا فرمود ان الله یامرکم ان تودوا الامانات الی اهلها و در مرحله بعد بین مدیر و مردم است. و کسی که روحیه امانتداری را در خود بوجود نیاورد و مسولیت را ملک شخصی خود بداند و در آن خیانت کند منافق است.
رسولُ اللّه ِ صلى الله علیه و آله : آیَةُ المُنافِقِ ثَلاثٌ : إذا حَدَّثَ کَذَبَ، و إذا وَعَدَ أخلَفَ، و إذا ائتُمِنَ خانَ .پیامبر خدا صلى الله علیه و آله : نشانه منافق سه چیز است، هر گاه سخن گوید دروغ گوید، هرگاه وعده دهد وفا نکند و هرگاه به او اعتماد شود خیانت کند.