رئیس دانشگاه امام صادق(ع) گفت: وجود مبارک آیت الله طالقانی در جامعه مظهر وحدت بود و به فرموده رهبری وجود ایشان برای جامعه آرامش بخش بود.
به گزارش دانشجویی و فرهنگی به نقل از خبرگزاری تسنیم مراسم سالگرد ارتحال آیت الله سید محمود طالقانی دیشب در مسجد هدایت تهران برگزار شد.
در این مراسم حجت الاسلام سعید مهدوی کنی رئیس دانشگاه امام صادق(ع) ضمن گرامی داشت یاد و خاطره مرحوم آیت الله طالقانی گفت: آیت الله طالقانی شخصیت بزرگواری بود که فضای درس بحث و حوزه را در قم رها کرد و طریقه اجتهاد و مرجعیت را کنار گذاشت و به تهران آمد در محله لاله زار تهران که در آن زمان محل مناسبی نبود امام جماعت شدند و جوانان را پشت سر خودشان جذب کردند.
وی با اشاره به مزیت های وجود آیت الله طالقانی در جامعه آن روز تصریح کرد: وجود مبارک آیت الله طالقانی در جامعه مظهر وحدت بود و به فرموده رهبری وجود ایشان برای جامعه آرامش بخش بود.
حجت الاسلام مهدوی کنی ضمن اشاره به برخی سخنان آیت الله طالقانی گفت: ایشان می گفتند هر موقع نا امیدی به من غلبه می کرد به امام خمینی(ره) و سخنان ایشان رجوع می کردم.
عضو جامعه روحانیت مبارز در ادامه با اشاره به تحمل بالای آیت الله طالقانی در زندان های طاغوت یادآور شد: در زندان فشار های زیادی به این شخصیت مبارز می آوردند اما با این وجود آیت الله طالقانی برای زندانیان یک تکیه گاه بود و صلابتی داشتند که گاه رییس زندان را فرامیخواندند و رییس به محضر ایشان میآمد.
رییس دانشگاه امام صادق(ع) با بیان اینکه آیت الله طالقانی آستانه تحمل بالایی داشتند یادآور شد: چیزی که آیت الله طالقانی را متاثر میکرد از دست رفتن افرادی بود که از ایشان حمایت می کردند و دچار انحراف فکری میشدند لذا تلاش می کرد با آنها صحبت کند و مانع انحراف بیشتر آنها بشود.
وی با بیان اینکه در آن زمان برخی از مارکسیست ها تلاش کردند با گروهی از مسلمانان مبارز در زندان اتحاد ایجاد کنند گفت: در این زمان برخی علمایی که در زندان بودند اطلاعیه دادند و اعلام کردند راه ما با مارکسیست ها جداست اگرچه دشمن مشترک هر دو ما شاه است و همچنین اعلام کردند مارکسیست ها نجس هستند چرا که اعتقادی به خدا نداشتند. اما آیت الله طالقانی در این مقطع معتقد بودند در این موضع نباید فشار آورد.
حجت الاسلام مهدوی کنی در پایان تصریح کرد: ایشان یک مبارز واقعی علیه شاه بود و هیچ کس در این شکی نداشت اما همه و حتی ساواکی ها هم برای آیت الله طالقانی احترام قایل بودند.