مدیر امور فرهنگی در گفتگو با خبرنگار دانشجویی و فرهنگی جزئیات برگزاری انتخابات شورای انجمنهای علمی دانشجویی را تشریح نمود.
به گزارش خبرنگار دانشجویی فرهنگی، یکی از موضوعاتی که برای خیلی از دانشجویان مورد سؤال قرار گرفته، جزئیات انتخابات انجمنهای علمی دانشجویی و موضوعات مرتبط با آن است، این مسأله موضوع گفتوگوی ما با «محمدجواد سعادتجو» مدیر امور فرهنگی دانشگاه امام صادق(ع) است.
به عنوان سوال اول، اگر در خصوص کیفیت برگزاری انتخابات انجمنهای علمی دانشجویی امسال توضیحاتی دارید بفرمایید؟
امسال اولین سالیست که انتخابات انجمنهای علمی دانشجویی در دانشگاه امام صادق علیهالسلام به صورت شورایی برگزار میشود. انتخابات انشاءالله فردا اول آبانماه برگزار میشود و صندوقهای رأی از ساعت 8 صبح فردا تا ساعت 16 در مقابل ساختمان اداره کل دانشجویی و فرهنگی آماده رأی گیری است. از تمامی دانشجویان عزیز خواهش میشود که از همان ابتدای صبح پای صندوق رأی حاضر شوند و برای رأی دادن اقدام نمایند و به ساعات پایانی رأی گیری موکول نکنند.
چه کسانی میتوانند در انتخابات شرکت کنند؟
امسال به دلیل نبود زیرساخت لازم، همه دانشجویان میتوانند در انتخابات شرکت کنند اما از سال آتی طبق آییننامه صرفاً کسانی که عضو انجمن علمی هستند امکان رأی دادن دارند. با این اوصاف امسال همه دانشجویان مشغول به تحصیل از ورودی 89 تا 96 و دانشجویان دکتری میتوانند در انتخابات شرکت نمایند.
وضعیت مشارکت در کاندیداتوری انتخابات امسال چگونه بود؟
الحمدلله آمار مشارکت امسال برای ثبت نام کاندیداتوری انجمنهای علمی نسبت به سنوات گذشته افزایش 4-5 برابری را نشان میدهد که نشان دهنده عملکرد خوب انجمنهای علمی در یکسال اخیر بوده است. انشاءالله آمار مشارکت بالای دانشجویان در زمان رأیگیری انتخابات هم نشانه خوبی از امیدواری دانشجویان به حوزه انجمنهای علمی دانشجویی خواهد بود. خلاء جدی که در سالهای اخیر در دانشگاه احساس میشد و با تغییر رویکرد مدیریت، گرایش دانشجویان به آن بیش از پیش خواهد شد.
نتایج انتخابات کی اعلام خواهد شد؟
انشاءالله با اتمام زمان رأی گیری، کار شمارش آرا آغاز میشود و در اسرع وقت از طریق سایت و کانال تلگرامی دانشجویی و فرهنگی اعلام خواهد شد. در هر انجمن علمی دانشجویی، 5 نفری که بالاترین آرا را داشته باشند، به عنوان عضو اصلی شورای مدیریت انجمن علمی مربوطه انتخاب میشوند و دو نفر هم به عنوان عضو علی البدل معرفی میگردند.
انتخابات انجمنهای علمی امسال حاشیههایی هم داشته؟ تخلف انتخاباتی هم وجود داشته؟
تا الان که بنده خدمتتون هستم هیچگونه تخلف تبلیغات انتخاباتی گزارش نشده، منتها ناظرین ما بر سر صندوقهای رأی حضور دارند تا در صورت ارائه گزارش تخلف، در اسرع وقت رسیدگی کنند.
برگزاری انتخابات دانشگاه هم مانند سایر انتخابات نمیتواند بدون حاشیه باشد. برخی در حین بررسی صلاحیتها ما رو تحت فشار و تهدید قرار میدادند تا صلاحیتشان را تأیید کنیم اما کمیسیون بررسی صلاحیتها از مواد قانونی آییننامه عدول نکرد و برخی را که فاقد شرایط آییننامهای بودند رد صلاحیت کرد. در این چند روز هم چندین نفر به اداره امور فرهنگی مراجعه کردند و به نفع تیم یا افرادی از عرصه انتخابات کنارهگیری کردند.
هر دانشجو به چند نفر میتواند رأی دهد؟
در برگه آرای، سه ستون در نظر گرفته شده. یک ستون برای نوشتن اسامی 5 نفر از کاندیداهای انجمن علمی رشته تخصصی و دو ستون دیگر مربوط به نوشتن اسامی 5 نفر از کاندیداهای انجمن علمی زبانهای خارجی و انجمن علمی زبان عربی است که در همه برگه آرای مشترک است. بنابراین روی هم رفته هر فرد میتواند به 15 نفر رأی دهد که به تفکیک میتواند اسامی 5 نفر برای انجمن علمی مرتبط با رشته تخصصی خودش، 5 نفر برای انجمن علمی زبانهای خارجی و 5 نفر برای انجمن علمی زبان عربی بنویسد.
وضعیت تبلیغات انتخابات رو چگونه ارزیابی میکنید؟
در این چند روز خودتان شاهد تبلیغ کاندیداهای مستقل و ائتلافی در محیط دانشگاه و فضای مجازی بودید و تا پایان ساعت 24 امروز هم ادامه خواهد داشت. منتها یک نکته را کاندیداهای محترم توجه داشته باشند که در صورت رأی نیاوردن در انتخابات، آنرا به عنوان شکست انتخاباتی تلقی نکنند بلکه واقعاً اگر از سر دغدغه پا به این عرصه گذاشتهاند بعد از انتخابات نیز فضا برای کار کردن و دنبال کردن دغدغههای علمی در انجمنهای علمی هست.