جلسه هماندیشی فعالان انجمنهای علمی دانشجویی صبح امروز با حضور قائممقاممعاون و مدیرکل دانشجویی و فرهنگی برگزار شد.
به گزارش دانشجویی و فرهنگی؛ آئین آغاز رسمی فعالیت انجمنهای علمی دانشجویی صبح امروز با حضور قائممقام معاون و مدیرکل دانشجویی و فرهنگی و تعداد زیادی از فعالان انجمنهای علمی و منتخبین دوره جدید برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، محمدجواد سعادتجو مدیر فرهنگی دانشگاه امام صادق(ع) طی سخنانی با اشاره به بررسی صورت گرفته از دانشگاههای برتر کشور اذعان داشت: در تمام این دانشگاهها طبق آییننامه و ساختار وزارت علوم، انجمنهای علمی دانشجویی در زیرمجموعه معاونت دانشجویی و فرهنگی قرار دارد.
وی ادامه داد: به واسطه سنخ و نوع کاری که انجمنهای علمی دانشجویی دارند، این سازوکار و ساختار خیلی در معاونتهای پژوهشی دانشگاهها تعریف و لحاظ نشده است.
مدیر فرهنگی به انتقال پشتیبانی انجمنهای علمی دانشجویی به معاونت دانشجویی و فرهنگی از آبانماه سال 95 اشاره کرده و بیان داشت: ما در جلسات و بررسیهای اولیه که با دبیران انجمن داشتهایم، مجموعهای از مشکلات را احصاء کردیم.
وی به برخی از مشکلات پیشین انجمنهای علمی دانشجویی از زبان مسئولین این انجمنها اشاره نمود و بیان کرد: به علت نبود تیم اجرایی قوی، جهت برگزاری برنامههای دانشکدهها از نیروهای انجمن علمی استفاده میشد که همین موضوع باعث شده بود که فعالین انجمنها برای برنامههای خود وقت و زمان کافی نداشته باشند و صرفا به برگزاری برنامههای دانشکده بسنده کنند.
وی افزود: مکان و تجهیزات اختصاص داده شده، خیلی مناسب حال انجمن علمی دانشجویی نبود که اگر بناست انجمن علمی رشد و نمود خوبی داشته باشد لازم است تا مکان خوبی در اختیار داشته باشند که در همین راستا، طبقه اول بلوک سه با فضای شیک و مناسب در اختیار انجمنهای علمی قرار گرفت.
فرایندهای مالی انجمنهای علمی دانشجویی از دیگر مشکلاتی بود که مدیر فرهنگی به آن اشاره کرد و گفت: جهت اطلاع دبیران انجمن و همچنین تسریع فرایند مالی انجمنهای علمی، امضاء و تأیید دبیر انجمنها در کاربرگهای جدید افزوده شد.
ایشان عدم شرکت خیلی از دانشجویان در برنامهها را از دیگر مشکلات انجمنها خواند و اذعان داشت: فرایندهای اداری معاونت بررسی شد و متناسب با فضای انجمن علمی و فضای دانشجویی اصلاح گردید.
این مقام مسئول درباره آییننامه انجمنهای علمی بیان داشت: آییننامه اجرایی دوره پیشین انجمنها با آییننامه وزارت علوم کاملا متفاوت بود که در دوره جدید اصل بر آییننامه جامع و کامل وزارت علوم که بر اساس تجربه چندین ساله برای همه دانشگاهها در نظر گرفته شده بود، قرار گرفت و با اصلاحات اندکی در خرداد 1396 به تصویب شورای دانشگاه رسید.
سخنران بعدی این مراسم، قائم مقام معاون دانشجویی و فرهنگی بود که در ابتدای سخنان خود از اعضای انجمنهای علمی و دبیران سابق آن در سال گذشته تقدیر و تشکر و به اعضای جدید انجمنها تبریک گفت.
وی با بیان اینکه خود را در معرض انتخاب و برگزیده شدن نیازمند شجاعت و اعتماد نفس است، به منتخبین تبریک گفته و از اینکه ایشان مورد اعتماد دانشجویان و دانشکدهها قرار گرفتهاند، اظهار خوشحالی کرد.
جناب آقای مشفق در بخش ابتدایی سخنان خود انجمنهای علمی دانشجویی را نهادی غیرانتفاعی و دانشجویی تعریف کرد که مأموریت و کارویژه اصلی آن فعالیتهای علمی است، وی افزود: کار انجمنها یک کار داوطلبانه و دانشجویی است و معیار سنجش موفقیت انجمنها میزان جذب فعالیت داوطلبانه دانشجوها است.
ایشان انجمنهای علمی را یکی از بهترین بسترها برای افزایش روحیه کارگروهی و نگرش سیستمی در میان دانشجوها دانست و بیان کرد: انجمنهای علمی با برگزاری دورههای کمک آموزشی و یا آموزش نرمافزارهای کاربردی در جبران نواقص آموزشی نقش مهمی میتوانند داشته باشند.
آقای مشفق در پایان بخش اول سخنان خود اهم وظایف انجمنها را در حوزههای آموزشی و پژوهشی، برگزاری برنامههای ترویجی، چاپ نشریات و همچنین ارتباط با صنعت و جامعه خواند.
وی در ادامه و در بحث انتظارات معاونت دانشجویی و فرهنگی از انجمنهای علمی دانشجویی تعیین هدفهای بلند مدت، پایه و اساس کار انجمن علمی دانست و با اشاره به خلاقیت و نوآوری در کارها اذعان داشت نوآوری را به کارهای تکراری و الگوبرداری شده ترجیح دهند.
ایشان در ادامه سخنان خود با خطاب قراردادن دبیران انجمن علمی بر تربیت نیرو برای آینده و همچنین شرکت دادن تمامی اعضای انجمن تاکید کرد و انجمنها را از انحصارگرایی درون تشکلی و فضای بسته بر حذر داشت.
قائم مقام معاون دانشجویی و فرهنگی با اشاره به تیم قوی رسانهای معاونت دانشجویی و فرهنگی و وجود بسترهای مناسب اطلاعرسانی در این معاونت، گزارش دادن و اطلاع رسانی را لازمهی موفقیت تشکلها دانست.
ایشان در ادامه سخنان خود به آسیبهای فعالیت انجمنها اشاره و فعالیتهای صنفی و سیاسی و نا آشنایی با بوروکراسی اداری و همچنین تکروی دبیران انجمنهای علمی را عامل موفق نشدن انجمنها دانست و تاکید کرد مشاوره گرفتن و بحثهای گروهی میتواند از این آفتها جلوگیری کند.
ایشان در این بخش از سخنان خود به اهمیت "جشنواره حرکت" اشاره کرد و گفت: جشنواره حرکت تبلور بیرونی فعالیتهای انجمنهاست و از انجمنهای علمی دانشجویی خواست که در این جشنواره به طور جد ورود پیدا کنند.
ایشان در پایان سخن خود با اشاره به این که انجمنهای علمی یک بخش درون دانشکدهای است و لازمه موفقیت انجمنها در گرو ارتباط هرچه بهتر با معاونین پژوهشی دانشکدهها است، دبیران و اعضای انجمنها را بر ارتباط هرجه بیشتر با معاونین پژوهشی دانشکدهها ترقیب کرد.
آقای مشفق برگزاری موفق انتخابات انجمنهای علمی را نتیجه حمایتهای مستقیم رئیس محترم دانشگاه و همچنین رؤسای محترم دانشکده دانسته و ضمن تشکر از ایشان، از زحمات مدیران و کارشناسان معاونت دانشجویی و فرهنگی نیز تقدیر کردند.
همچنین در پایان این جلسه از فعالین انجمنهای علمی دوره گذشته تقدیر و تشکر به عمل آمد.