-
- 1396/08/15 13:38
- 3415
- 1396/08/15 13:38
- 3415
در گفتوگو با مجله پیام صادق تشریح شد؛
جایگاه پژوهش در دانشگاه امام صادق(ع) از زبان دکتر عادل پیغامی
دکتر پیغامی در خصوص جایگاه پژوهش در دانشگاه امام صادق علیه السلام در گفتوگویی که با مجله پیام صادق دانشگاه داشتند تاکید کردند که نباید هدف دانشگاه را به جذب دانشجو تقلیل داد و اهداف ویژه دانشگاه نظیر تولید علم و حرکت به سمت تمدن سازی اسلامی را بایستی دنبال کنیم که با توجه به این اهداف فعالیتهای پژوهشی دانشگاه سمت و سوی ویژهای خواهدیافت.
به گزارش خبرنگار دانشجویی و فرهنگی، دکتر پیغامی در خصوص جایگاه پژوهش در دانشگاه امام صادق علیه السلام در گفتوگویی که با مجله پیام صادق دانشگاه داشتند تاکید کردند که نباید هدف دانشگاه را به جذب دانشجو تقلیل داد و اهداف ویژه دانشگاه نظیر تولید علم و حرکت به سمت تمدن سازی اسلامی را بایستی دنبال کنیم که با توجه به این اهداف فعالیتهای پژوهشی دانشگاه سمت و سوی ویژهای خواهدیافت.
متن گفتو گوی دکتر پیغامی با مجله پیام صادق دانشگاه امام صادق علیه السلام به شرح ذیل است:
پیام صادق؛ با سلام و تشکر بابت وقتی که به این گفتگو اختصاص دادید، لطفا در خصوصی جایگاه پژوهش در دانشگاه امام صادق علیه السلام توضیحاتی را ارائه نمایید.
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین، تمام کسانی که با دانشگاه امام صادق علیه السلام ارتباط می گیرند - چه آنهایی که در اینجا میخواهند استاد باشند و تدریسی بکنند و چه آنهایی که داوطلباند به عنوان دانشجو وارد دانشگاه شوند- حتما این توجه را دارند - و خوب است که برای توجه بیشتر به بیانیهی رسالت دانشگاه دقتی بفرمایند - که دانشگاه امام صادق علیه السلام دانشگاهی است متفاوت با دانشگاه های دیگر. شما می دانید که دانشگاه امام صادق علیه السلام چیزی حدود دانشجوی در حالی تحصیل دارد یعنی ما به مجموعهی چند میلیونی آموزش علمی کشور، فقط دانشجو اضافه کردهایم: پس هدف دانشگاه این نبوده که تعداد دانشجویان و تعداد اساتید دانشگاه ها را بخواهد افزایشی دهد که اگر این باشد ما عددی محسوب نمی شویم.
دانشگاه امام صادق علیه السلام در بین آموزش عالی کشور ماموریت ویژهای دارد و شاید ما بتوانیم آن هدف را در بحث تولید علم و تمدنسازی اسلامی خلاصه کنیم. با این نگاه، هم دانشجوی ما، هم استاد ما، هم تمامی برنامههای آموزشی و تکمیلی ما، هم فوقبرنامههای دانشگاه و برنامههایی که به طور ویژه کار پژوهشی تعریف میکنند تعریف جدیدی پیدا میکنند. اینها نیازمند افرادی است که با علاقه و انگیزهی تمام و با نوآوری و خلاقیت بالا، وجههی پژوهشی ووجههی تولید علم جدید داشته و گشودن مرزهای جدید علمی را دنبال کنند.
از این منظر معاونت پژوهشی دانشگاه هم مثل خود دانشگاه، یک هویتی متفاوت با معاونتهای پژوهشی متعارف در دانشگاههای دیگر دارد. ما وظیفهی خودمان میدانیم که دانشجویان را در جهت کسب مهارتهای پژوهشی و پژوهشگری، جستجو، کنجکاوی و افتادن در مسیری غیر قابل توقف با شتابی بالا به لحاظ تولید علم، کشف مرزهای جدید، پیگیری میراث ارزشی و میراث وحیانی که ما در معارف اسلامیمان داریم، کمک کرده و در این زمینه اقدام جدی بکنیم. تولیدات علمی دانشگاه_چه آنهایی که به صورت کتاب چاپ شدند و چه آنهایی که در قالب پروژههای علمی بوده و مسئلههای نظام را حل کردهاند_همه و همه حاکی از این مطلب است که دانشگاه امام صادق علیه السلام تمامی ارکانش به عنوان یک دانشگاهی است که زاییده انقلاب اسلامی است؛ محصول متراکم یک نیاز و یک مطالبه شیعه است. شیعه در طول تاریخ و در طول 1400 سال با تلاطمها و و با مشکلات فراوانی دچار بودهاست، در این مسیر، شیعه یک مطالبه برآمده از مقولهی فلسفهی تاریخ_که نظامسازی و اقامهی حق و حاکمیت الهی است که در یک سیری از 124 هزار پیغمبر شروع شده و در اسلام به خاتم خودش رسیده است_ را دنبال کردهاست.
دانشگاه امام صادق علیه السلام محصول اینچنین جریاناتی است که با انقلاب اسلامی به تجلی خودش رسیده و حالا دانشگاه امام صادق علیه السلام، خودش را هم زاییدهی انقلاب میداند و هم یکی از بازوهای پیگیری کنندهی مسئولیتهای انقلاب اسلامی چه در سطح ملی و چه در سطح جهان اسلام و چه در سطح عالم بشریت. از این منظر معاونت پژوهشی دانشگاه هم سعی کرده که در سه اولویت زیر اقدامات پژوهشی متنوعی را از خودش نشان دهد:
در مباحث مبنایی علوم انسانی اسلامی، در مباحث نیازها و مسالههایی که در مدیریت کشور، در نظام سازی کشور و در الگوی ایرانی و مدیریت حکمرانی کشور مورد توجه است، و در مسائل حوزهی جهان اسلام و در حوزهی بشریت.
مجموعهای از ابزارهای مختلف پژوهشی مورد توجه ماست. برگزاری نشستهای علمی، بازدیدهای علمی دانشجویان، انتشار کتاب، انتشار مجلههای علمی-پژوهشی، انتشار مجلههای علمی-ترویجی، و حتی انتشار مجلات علمی که دانشجویان تولید میکنند، برگزاری همایشها و نشستها و سایر ابزارهای پژوهشی که متصور است. معاونت پژوهشی دانشگاه هم با استفاده از ظرفیت های داخلی دانشگاه و هم با همکاری جمیع فرصتها و نهادهایی که در حوزه و دانشگاه وجود دارد، این ابزارها را در جهت تقویت پژوهش در دانشگاه به کار گرفتهاست.