| دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳ الإثنین ۲۲ جمادى الثانیة ۱۴۴۶ Monday 23 December 2024
تحقق بخش مردمی اقتصاد مقاومتی نیازمند تشکیل ۴ جبهه است/ شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی می تواند جبهه مردمی را فعال کند
  • 1395/11/13 15:22
  • 2075
استاد دانشگاه امام صادق(ع) در گفتگو با شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی:

تحقق بخش مردمی اقتصاد مقاومتی نیازمند تشکیل ۴ جبهه است/ شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی می تواند جبهه مردمی را فعال کند

استاد دانشگاه امام صادق(ع) با بیان لزوم تشکیل ۴ جبهه مردمی جهت تحقق اقتصاد مقاومتی گفت: شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی می تواند به عنوان یک جریان مردمی عناصر جهادی را جمع کند و سعی کند تا این جبهه مردمی را فعال کند.

حجت الله عبدالملکی استاد دانشگاه امام صادق و سخنران کلیدی سومین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی در گفتگو باشبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی با اشاره به فعالیت های مردمی در حوزه اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: در اقتصاد مقاومتی دو گروه باید ایفای نقش بکنند: گروه اول در چارچوب حاکمیت قرار می‌گیرد که ۹۰ درصد آن دولت است به عنوان قوه مجریه و گروه دوم مردمی که چه به عنوان شخصیت حقوقی و چه شخصیت حقیقی عضو دولت و استخدام شده در دستگاههای اجرایی نباشند، حالت ایده آل اقتصاد مقاومتی این است که این دو بتوانند به درستی وظایف خودشان را انجام بدهند.

قائم مقام رئیس انجمن مدرسان اقتصاد مقاومتی گفت: متاسفانه ما وقتی عملکرد دولت را به عنوان مهمترین بخش حاکمیت در بحث اقتصاد مقاومتی بررسی می کنیم، می بینیم نه تنها کار قابل توجهی در این زمینه انجام نداده اند، بلکه برداشت هایشان از اقتصاد مقاومتی نیز برداشت های ناصحیحی بوده است.

وی افزود: اولویت اقدام در بخش اقتصاد مقاومتی از دو جهت با دولت است: از طرفی بخش بزرگی از اقتصاد ما دولتی است و اگر دولت عملکردش را اصلاح بکند این بخش به طور خودکار مقاومتی شده است، از طرف دیگر بخش مردمی و غیر دولتی را دولت باید هدایت، نظارت و پشتیبانی بکند.

استاد دانشگاه امام صادق(ع)گفت: اگر دولت وظایفش را به درستی انجام ندهد، مردم نیز نمی توانند همه ظرفیت های خودشان را در این حوزه به فعلیت برسانند.

عبدالملکی در خصوص اقدامات مردمی گفت: در بخش مردمی فارغ از دولت، برای اقدام کردن در چهارچوب اقتصاد مقاومتی می‌توان روی حدود ۸۵ درصد مردم حساب باز کرد که در حال حاضر ۳۰ درصد مردم به صورت بالفعل آماده عملیات اقتصاد مقاومتی هستند بدون آنکه در زمینه ضرورت اقتصاد مقاومتی در کشور توجیه بشوند و ضرورتش (اقتصاد مقاومتی) برای آنان بیان شود، چون خود به این امر واقفند، اما باید برای ۵۵ درصد باقیمانده ضرورت اقتصاد مقاومتی بیان بشود تا حاضر باشند در عمل اقدام انجام بدهند.

این سخنران همایش در خصوص اقدامات عملی برای این ۸۵ درصد مردم گفت: در این خصوص خیلی نمی توانیم روی دولت حساب کنیم اما جریانهایی به صورت جهادی در همین ۸۵ درصد وجود دارند که می توانند کمک کنند تا اقتصاد مقاومتی محقق بشود، یکی از این گروه‌های خودجوش مردمی می تواند شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی باشد که جریانی است در درون خود ۸۵ درصد بلکه از درون ۳۰ درصدی که آماده به فعلیت رساندن اقتصاد مقاومتی هستند.

وی گفت: اگر این گروههای مردمی بیایند جبهه های اقتصاد مقاومتی را درست بشناسند، ظرفیت های بالفعل را شناسایی کنند، می توانید یک جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی تشکیل بدهید و به بقیه اقداماتتان برسید این وسط ما ۴ تا جبهه خواهیم داشت:

جبهه علمی: کار این جبهه نظریه پردازی است، بخشی از مردم که می توانند به جبهه علمی کمک کنند اساتید دانشگاه، اساتید و طلاب حوزه علمیه، و دانشجویان هستند به شرط این که ضرورت اقتصاد مقاومتی برایشان توضیح داده شود تا در جبهه علمی برای تولید علوم کاربردی اقتصاد مقاومتی کمک بکنند.

جبهه فرهنگی: کار این جبهه، گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی است یعنی اقتصاد مقاومتی را به باور عمومی تبدیل بکند. افراد فرهنگی، مجموعه های فرهنگی، نشریه های مختلف در بخش مردمی کشور،معلمان و فرهنگیان، وعاظ، حوزه علمیه، هیئت های مذهبی، بسیج و امثال اینها و تمام امکاناتی که برای فرهنگ سازی انها در اختیار دارند وظیفه گفتمان سازی و تبدیل اقتصاد مقاومتی به باور عمومی را بر عهده دارند.

جبهه سیاسی: کار این جبهه مطالبه گری( امر به معروف و نهی از منکر اقتصادی) است. تشکل های مردمی مثل NGO ها و بسیج دانشجویی، بسیج اساتید، بسیج طلاب و نشریات مردمی که فعالیت می کنند و همچنین خانواده ها می توانند بستر مطالبه گری و نهی از منکر و امر به معروف اقتصادی باشند.

جبهه اجرایی: کارهای این جبهه از سنخ رفتار و اجراست و درواقع کارهایی که جبهه علمی تئوریزه، جبهه فرهنگی به باور عمومی تبدیل کرده و جبهه سیاسی مطالبه گری کرده است در عمل محقق می شود.

 عبدالملکی گفت: اگر جریانهای مردمی که شامل این ۴ جبهه می شوند توسط جریانهای مثل شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی و همکاران دیگری که به صورت جهادی در این عرصه فعال هستند، خوب شناسایی بشوند و ظرفیت هایشان سنجیده بشود و برنامه ریزی بشود می توانند در جریان تحقق اقتصاد مقاومتی بسیار موثر باشند و نقش آفرینی کنند.

قائم مقام رئیس انجمن مدرسان اقتصاد مقاومتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا بدون حضور دولت امکان موفقیت در چنین فرآیندی وجود دارد، گفت: دولت در این خصوص هم وظیفه سنگینی دارد و هم بسیار موثر است. ورود جدی، عالمانه و آگاهانه دولت به این قضیه باعث می شود کارها با سرعت بیشتری جلو برود، اما اینگونه نیست که اگر دولت برای ورود به این بخش اعتقادی نداشت بگوییم  هیچ کاری نمیشود انجام داد، ما نمونه عالی تمدن اسلامی را در قرن سوم تا نهم هجری قمری داشتیم که عموما به دست حاکمان و پادشاهان رخ ندارد بلکه عمده اتفاقات به صورت مردمی می افتاد یعنی دانشمندان مردمی بودند و فعالان فرهنگی، روحانیون و حوزه های علمیه و گروههای مختلفی که موثر بودند هر جایی که نیاز به تامین مالی داشتند خود مردم تامین مالی می کردند با نذورات یا به خصوص به صورت وقف که موتور تمدن اقتصاد اسلامی بوده است.

استاد دانشگاه امام صادق(ع) افزود: جریانهای مردمی این سبقه تمدنی را دارند که بدون کمک دولت، هر چند که قدری کارشان سخت تر هست این عمل مهم را به سرانجام برسانند.

عبدالملکی گفت: شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی می تواند به عنوان یک جریان مردمی عناصر جهادی را جمع کند و سعی کند تا این جبهه مردمی را فعال کند، اگر یک جنبش مردمی به این صورت اتفاق بیفتد قطعا این حاکمان و دولتمردان هم به این جریان خواهند پیوست چون جریانهای سیاسی برای خودشان مجبورند که با توده همراهی کنند که متاسفانه گاهی برای این که این کار را بکنند توده را با خودشان همراه می کنند، متاسفانه گاهی با فریب، گاهی با تزویر گاهی با وعده و وعید و امثالهم. اما اگر ملت آماده و آگاه باشند و فریب و حقه و تزویر روی انها کارگر نباشد و خودشان مسیر درست را در بحث اقتصاد مقاومتی طی بکنند حالا سیاسیون هستند که مجبورند خودشان را با مردم همراه بکنند و اونوقت کسی دولت را در دست خواهد گرفت که با آنچه که مردم می خواهند یعنی اقتصاد مقاومتی عمل می کند آنوقت سرعت پیشرفت اقتصاد مقاومتی به صورت فزاینده ای افزایش پیدا می کند.

گفتنی است که آقایان محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، محمدحسین حسین زاده مدیرعامل بانک قرض الحسنه رسالت، سیدمحمد صاحبکار رئیس امور شرکت های دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمدرضا رضایی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، محمدحسین بحرینی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، رحیم زارع رئیس کمیته اقتصاد مقاومتی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، محمد قاسمی معاون پژوهش های اقتصادی مرکز پژوهش های مجلس، عباس علی آبادی مدیرعامل گروه مپنا، مهدی غضنفری عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی پیشرفت دانشگاه علم و صنعت و وزیر سابق صنعت، بهزاد سلطانی رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، علی هاشمی استاندار محترم استان سیستان و بلوچستان، علیرضا رزم حسینی استاندار استان کرمان، اسدالله درویش امیری استاندار استان زنجان، نعمان غلامی رئیس سازمان بسیج سازندگی، سیدفرشاد فاطمی عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف، وحدت عیدی فرماندار شهر قلعه گنج شهر نمونه اقتصاد مقاومتی، وحید شقاقی عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی و مشاور کمیسیون نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، حجت الله عبدالملکی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام و احمد توکلی مدیر سازمان مردم نهاد دیده بان شفافیت و عدالت و نماینده سابق مجلس از سخنرانان این همایش هستند و مقاله های متعددی حول اقتصاد مقاومتی در همایش ارائه خواهد شد.

به گزارش شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی از دبیرخانه سومین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی، این همایش با موضوع «پایش وضعیت اقتصاد مقاومتی در سال ۱۳۹۵ و چشم انداز سال ۱۳۹۶» در تاریخ ۱۳ و ۱۴ بهمن ماه سال جاری در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار می شود.

مشاهده مطلب
نظر شما
  • 0
  • 0
  • 0
اطلاعیه / حضور و فعالیت در دانشگاه منوط به واکسیناسیون

اطلاعیه / حضور و فعالیت در دانشگاه منوط به واکسیناسیون

اطلاعیه / حضور دانشجویان منوط به ارائه کارت واکسن

اطلاعیه / حضور دانشجویان منوط به ارائه کارت واکسن

فراخوان کارگروه کاریابی دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه‌السلام

به منظور اعلام فرصت‌های شغلی؛

فراخوان کارگروه کاریابی دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه‌السلام

توصیه‌های پیشگیری از ویروس کرونا

اطلاعیه درمانگاه دانشگاه؛

توصیه‌های پیشگیری از ویروس کرونا

اطلاعیه / عدم تعطیلی اقامتگاه‌های دانشجویی در بین دو ترم تحصیلی

اطلاعیه / عدم تعطیلی اقامتگاه‌های دانشجویی در بین دو ترم تحصیلی

اداره امور دانشجویی با صدور اطلاعیه‌ای از باز بودن اقامتگاه‌های دانشجویی شماره ۱و۲ در بازه میانی دو ترم تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ خبر داد.

گزارشی از نشست پرسش و پاسخ صمیمانه دانشجویان با مدیرکل روابط عمومی

گزارشی از نشست پرسش و پاسخ صمیمانه دانشجویان با مدیرکل روابط عمومی

نشست پرسش و پاسخ صمیمانه دانشجویان با جناب آقای حجت‌الاسلام کاظمی، مدیرکل روابط عمومی، برگزار شد.

اطلاعیه / آغاز فرایند ثبت اعضای اتاق دانشجویان ورودی۱۴۰۱

اطلاعیه / آغاز فرایند ثبت اعضای اتاق دانشجویان ورودی۱۴۰۱

اداره امور دانشجویی با صدور اطلاعیه‌ای از آغاز فرایند ثبت اعضای اتاق دانشجویان ورودی ۱۴۰۱ خبر داد.

گزارشی از نشست پرسش و پاسخ صمیمانه دانشجویان با معاون پژوهش و فناوری اطلاعات

گزارشی از نشست پرسش و پاسخ صمیمانه دانشجویان با معاون پژوهش و فناوری اطلاعات

نشست پرسش و پاسخ صمیمانه دانشجویان با جناب آقای دکتر امامی، معاون پژوهش و فناوری اطلاعات، برگزار شد.

تمدید مرحله نخست ثبت‌نام اسکان دانشجویان ورودی۱۴۰۱ مقطع کارشناسی تا ساعت۲۴ روز جمعه ۱۶دی

تمدید مرحله نخست ثبت‌نام اسکان دانشجویان ورودی۱۴۰۱ مقطع کارشناسی تا ساعت۲۴ روز جمعه ۱۶دی

اداره امور دانشجویی در اطلاعیه‌ای از تمدید مرحله نخست ثبت‌نام اسکان دانشجویان ورودی۱۴۰۱ مقطع کارشناسی خبر داد.

گزارشی از نشست پرسش و پاسخ صمیمانه دانشجویان با معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی

گزارشی از نشست پرسش و پاسخ صمیمانه دانشجویان با معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی

نشست پرسش و پاسخ صمیمانه دانشجویان با دکتر غلامرضا گودرزی، معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی، برگزار شد.

اطلاعیه مرحله نخست اسکان دانشجویان ورودی۱۴۰۱ مقطع کارشناسی / شروع ثبت‌نام از ساعت ۱۲ امروز

اطلاعیه مرحله نخست اسکان دانشجویان ورودی۱۴۰۱ مقطع کارشناسی / شروع ثبت‌نام از ساعت ۱۲ امروز

اداره امور دانشجویی اطلاعیه مرحله نخست ثبت‌نام اسکان دانشجویان ورودی۱۴۰۱ مقطع کارشناسی را منتشر کرد.

گزارشی از نشست پرسش و پاسخ صمیمانه دانشجویان با معاون دانشجویی و فرهنگی

گزارشی از نشست پرسش و پاسخ صمیمانه دانشجویان با معاون دانشجویی و فرهنگی

نشست پرسش و پاسخ صمیمانه دانشجویان با دکتر سیدجواد حسینی، معاون دانشجویی و فرهنگی، برگزار شد.

با اهدای خون در دانشگاه امام صادق(ع) اهدای زندگی می‌شود

با اهدای خون در دانشگاه امام صادق(ع) اهدای زندگی می‌شود

اداره امور دانشجویی از اهدای خون در درمانگاه دانشگاه امام صادق علیه‌السلام خبر داد.

اعلام برنامه زمانبندی مجموعه استخر شهید شرف زاده برای نیمه دوم سال ۱۴۰۱

اعلام برنامه زمانبندی مجموعه استخر شهید شرف زاده برای نیمه دوم سال ۱۴۰۱

برنامه زمانبندی مجموعه استخر شهید شرف زاده برای نیمه دوم سال ۱۴۰۱ اعلام شد.

فراخوان جایزه البرز ۱۴۰۲ در بخش نخبگان/مهلت یک ماهه ثبت نام به هیچ وجه تمدید نخواهد شد

فراخوان جایزه البرز ۱۴۰۲ در بخش نخبگان/مهلت یک ماهه ثبت نام به هیچ وجه تمدید نخواهد شد

بنیاد فرهنگی البرز در تقارن با شصت و یکمین سال تاسیس خود، فراخوان جایزه البرز ۱۴۰۲ را در بخش نخبگان با هدف تقدیر از دانشمندان، مخترعان، دانشجویان و طلاب برتر سراسر کشور منتشر کرد.

دومین دوره مناظرات دانشجویی انجمن‌های علمی‌دانشجویی برگزار می‌شود +آئین‌نامه‌اجرایی

دومین دوره مناظرات دانشجویی انجمن‌های علمی‌دانشجویی برگزار می‌شود +آئین‌نامه‌اجرایی

دومین دوره مناظرات دانشجویی انجمن های علمی دانشجویی معارف اسلامی و الهیات، اقتصاد، سیاسی، مدیریت و فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق علیه السلام برگزار می‌شود.

تمدید مهلت ثبت‌نام دومین جشنواره دانشجوی نمونه بین‌المللی

تمدید مهلت ثبت‌نام دومین جشنواره دانشجوی نمونه بین‌المللی

مهلت ثبت‌نام در دومین جشنواره دانشجوی نمونه بین‌الملل تا ۱۸ آبان ماه تمدید شد.

چهلمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران فراخوان داد

چهلمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران فراخوان داد

فراخوان چهلمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران توسط دبیرخانه این‌ رویداد منتشر شد.

تغییر عنوان دانشگاه امام صادق علیه السلام از غیرانتفاعی به روزانه غیردولتی

تغییر عنوان دانشگاه امام صادق علیه السلام از غیرانتفاعی به روزانه غیردولتی

عنوان دانشگاه امام صادق علیه السلام از غیرانتفاعی به روزانه غیردولتی تغییر یافت.

نشست علمی دانشگاه و تجربه امر سیاسی «چگونه دانشجویان در سال‌های منتهی به انقلاب، سیاسی شدند؟»

نشست علمی دانشگاه و تجربه امر سیاسی «چگونه دانشجویان در سال‌های منتهی به انقلاب، سیاسی شدند؟»

نشست علمی دانشگاه و تجربه امر سیاسی «چگونه دانشجویان در سال‌های منتهی به انقلاب، سیاسی شدند؟» با سخنرانی دکتر عباس خورشیدنام برگزار می‌شود.

برگزاری جلسه استادان راهنما با مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام

برگزاری جلسه استادان راهنما با مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام

دیروز دوشنبه، ۲۳ اسفندماه، جلسه استادان راهنما و معاونین دانشجویی و فرهنگی دانشکده‌ها با حضور قائم مقام فرهنگی و مسئولان مرکز مشاوره به صورت حضوری و مجازی برگزار گردید.

بازدید ریاست محترم دانشگاه از اداره تغذیه به منظور بررسی مشکلات و موارد موجود

بازدید ریاست محترم دانشگاه از اداره تغذیه به منظور بررسی مشکلات و موارد موجود

صبح امروز (۱۴۰۰/۱۲/۲۱) ریاست محترم دانشگاه حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر سعدی با حضور در سالن غذاخوری دانشگاه با همکاران اداره تغذیه دیدار و گفتگو کردند و به بررسی مشکلات و موارد موجود در این اداره پرداختند.

در محفلی صمیمی از کارکنان معاونت دانشجویی و فرهنگی تقدیر شد

در محفلی صمیمی از کارکنان معاونت دانشجویی و فرهنگی تقدیر شد

روز چهارشنبه ۱۸ اسفند به مناسبت روزهای پایانی سال کاری ۱۴۰۰، از کارکنان معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه امام صادق(ع) تقدیر به عمل آمد.

تقدیر از استاد لک، جانباز شیمایی دفاع مقدس

تقدیر از استاد لک، جانباز شیمایی دفاع مقدس

مدیر و جمعی از همکاران تربیت بدنی به مناسبت میلاد حضرت عباس(ع) و روز جانباز با حضور در منزل استاد لک، جانباز شیمایی دفاع مقدس، از ایشان تقدیر کردند.