نشست پرسش و پاسخ صمیمانه دانشجویان با دکتر غلامرضا گودرزی، معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی، برگزار شد.
به گزارش خبرنگار معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه امام صادق علیهالسلام، دکتر غلامرضا گودرزی، معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی، در نشستی که به مناسبت گرامیداشت روز دانشجو برگزار شد به سوالات دانشجویان پاسخ داد که در ادامه گزیدهای از نکات بیان شده را میخوانید.
دانشگاه امام صادق علیه السلام دانشگاه غیر انتفاعی است. ملاک تقسیم بندی وزارت علوم هم این بوده که اساسنامه را ملاک قرار داده و برای الان هم نیست و برای سال های قبل است. یک کوشش سه ساله انجام دادیم. چند ماه پیش که آقای وزیر به دانشگاه آمدند، گفتند: دانشگاه دیگر غیر انتفاعی به حساب نمی آید. قبلاً وزارت علوم می گفت یا دولتی یا غیر انتفاعی. کارهایی انجام دادیم که الان می شود دولتی غیر انتفاعی و یا سایر که ما در سایرین قرار میگیریم. الان تعامل با ما شبیه دانشگاه های دولتی است البته نه در همه جا.
برخی میگویند: چرا استادی که مشغله زیادی دارد، برای تدریس دعوت میکنید؟ بله این مطلب یکی از ایرادات ما به سیستم دانشکده ها است و در بررسی که انجام شد مقداری بهبود پیدا کرده است. اما استدلال دانشکده هم این است که استاد دیگری نداریم و بعضاً به آن استاد تذکر هم داده شده است. اما این پرسش را همچنان میتوان از دانشکدهها داشت.
نظام رتبهبندی اساتید برای ارتقاء به مرتبه دانشیاری، علاوه بر مباحث معارفی و تحقیقی علمی بر اساس سه دسته شاخص، وارد ارزیابی نهایی میشود: پذیرش مسئولیت اجرایی، دانشجو پروری، فعالیت در حوزه علوم انسانی اسلامی. همچنین شاخصهای استاد تمام شدن عبارت است از: مرجعیت در یک حوزه علوم انسانی اسلامی، استاد پروری و دارا بودن سلوک استادی.
قبلا در این باره تذکر داده ایم که *برگزاری کلاس بعد از ساعت ۱۸* کم و محدود باشد ثانیا بیشتر از اساتید مدعو ما در این ساعت باشد. گزارشی که این ترم دوستان به ما دادند یک مقدار نسبت به ترم های گذشته بیشتر شده دلیل آن هم برمیگردد به اینکه اولین ترم بعد از کرونا است. سعی میکنیم انشاءالله برای ترم بعد محدودتر از چیزی که الان هست بشود؛ چند ترم است که برنامهریزی در اختیار دانشکدهها است و سیستم ما صرفاً نظارت کلان را بر عهده دارد.
هر استاد باید طرح دروس خود را در سامانه آموزش بروز کند و به تأیید گروه برساند و بارگزاری کند. طبعاً ما تخصص همه رشته ها را نداریم، امین ما گروه است و این در گروه نظارت می شود. هر از گاهی هم ما به صورت تصادفی چند مورد از طرح درس ها را به اساتید دیگر می دهیم برای ارزیابی و مراقبت می کنیم که به درستی فرایند انجام شود. بعضی از اساتید ما متاسفانه طرح درس خود را تغییر نمیدهند و نمره منفی هم میگیرند و ما هم به گروه اعلام می کنیم. در ارزیابی گروه و دانشکده هم تاثیر میگذارد ولی عمدتاً طرح درسها به روز میشود.
در سیستم آموزش سه نوع ارزیابی داریم: ارزیابی که دانشجوها انجام می دهند، ارزیابی که گروه یا دانشکده انجام می دهد و یک ارزیابی هم که توسط ناظر بیرونی انجام می دهیم. تا الان به جز دو سه مورد، ارزیابی ها نزدیک به یکدیگر بوده است. نمیخواهم بگویم همه خوب بوده اما در دو سه مورد متاسفانه ارزیابی ما نشان می دهد، بعضی دروس دارد افت میکند که تذکرات را به مجموعه مرتبط داده ایم و پیگیری می کنیم.
پرسیدهاند چرا اساتید دیگر مرشد نیستند؟ ما یک سال است موضوع استاد راهنما را واگذار به معاونت دانشجویی فرهنگی کردیم، زیرا به محض اینکه موضوع به سیستم آموزش می آید تعامل ما به شکل آموزشی می شود. ما باید برمبنای قوانین و مقررات حرف بزنیم و غیر از قوانین و مقررات چیز دگیری نمیتوانیم اجرا کنیم. اما دانشجویی و فرهنگی بحثی بود از مقوله دیگری است. لذا تقریبا یک سال است که واگذار کردیم به معاونت دانشجویی فرهنگی و کمکشان هم می کنیم که انشالله شکل بگیرد.
سه مبنا برای جذب هیئت علمی وجود دارد: نیاز رشته یا دانشکده، بازنشستگی اساتید و یا برنامه درسی جدیدی که نیاز به جذب جدید داشته باشد. بعضی مواردی را که جایی می شنوید خیلی توجه نکنید. در جذب، کسی امضای طلایی و سهمیه ویژه ندارد و طبق برنامه باید پیش برود و توضیح دهد و تبیین کند تا هیئت جذب قانع شود.
درباره ادامه تحصیل همزمان در دو رشته هنوز مشکل داریم. چون مقطع شما کارشناسی ارشد پیوسته است و نمیتوانید در مقطع پایین تر تحصیل کنید. قول هایی وزرات علوم داده اند که بتوانیم کاری انجام بدهیم. دوستان دارند طرحی را اماده میکنند اما کمی سخت است. زیرا فاصله دو مقطع است و قوانین نظام وظیفه و آموزش عالی متفاوت می شود.