نشست پرسش و پاسخ صمیمانه دانشجویان با دکتر سیدجواد حسینی، معاون دانشجویی و فرهنگی، برگزار شد.
به گزارش خبرنگار معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه امام صادق علیهالسلام، دکتر سیدجواد حسینی، معاون دانشجویی و فرهنگی، در نشستی که به مناسبت گرامیداشت روز دانشجو برگزار شد به سوالات دانشجویان پاسخ داد که در ادامه گزیدهای از نکات بیان شده را میخوانید.
مرجعیت علمی و تربیت اسلامی
مرجعیت علمی و تربیت اسلامی، شعار اصلی ماست. می گویند مسئول تربیت دانشگاه، معاونت دانشجویی فرهنگی است. من یک نقد به این مطلب دارم. مسئول تربیت دانشجو همه ارکان دانشگاه هستند و متولی این امر نهاد بالاتر از این ارکان. استادی که به کلاس می آید، نحوه صحبت کردن و تدریس استاد و همکاری استاد در مقاله نویسی با دانشجو همه اینها تربیت است. همه حوزه های آموزش، پژوهش و فرهنگی، خروجی تربیتی دارد. لذا اینکه انتظار داشته باشیم معاونت دانشجویی و فرهنگی متکفل مسئله تربیت در دانشگاه باشد نادرست است. خوب است تشکل های دانشجویی این مسئله را از همه اجزاء دانشگاه مطالبه کنند. معاونت دانشجویی و فرهنگی وظیفه اش تسهیل این فضا است و بستر سازی و رفع موانع.
زیست دانشجویی پس از کرونا
زیست دانشجویی با دوران قبل از کرونا متقاوت شده است. دوسال و هشت ماه، دوران کرونا و دور بودن از فضای دانشگاه مسائلی را به وجود آورده است. آنچنانکه در جامعه نیز چنین است و سرریز آن در فضای دانشجویی و فرهنگی خود را نشان می دهد. مجموعه ای از درخواست ها و نکات صنفی در فضای دانشجویی وجود دارد که در حال پیگیری است. گاهی با چالش هایی در حوزه فرهنگی و دانشجویی مواجه هستیم، چالش به معنای مسائلی که ما آنها را به عنوان اولویت های کاری خودمان در نظر گرفتیم.
ازدواج به موقع
معتقدم که دانشجو و دانشجوی دانشگاه امام صادق (علیه السلام) باید زود ازدواج کند زیرا «زود ازدواج کردن» تبعات مثبت زیادی دارد و یکی از مهمترین کارهای تربیتی معاونت دانشجویی، می تواند تأسیس اقامتگاه متاهلی باشد. ما پیگیر احداث اقامتگاه متاهلی جدید هستیم. تأسیس یک اقامتگاه در سال گذشته، حدود ۲۷ میلیارد تومن تخمین زده شد که در حال حاضر حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیارد هزینه دارد. این مسئله در دوره قبل توسط آقای دکتر زندیه مجدانه پیگیری شد و امیدواریم با همکاری هیئت رئیسه و هیئت امنا این امر زودتر محقق شود.
استاد راهنما
در مسئله «استاد راهنما» بعضی از اساتید روحیه مربی گری و معلمی را دارا هستند و بعضی از اساتید کمتر از این روحیه برخوردارند. این واقعا هم ویژگی شخصیتی افراد است، بعضی روحیه پیگیری دارند، علاقه مند هستند، میپرسند و چالش ها را پیگیری می کنند و بعضی دیگر کمتر. مسئول اصلی نظام استاد راهنما با معاون دانشجویی و فرهنگی هر دانشکده است و دانشکده ها باید با کمک ما در معاونت دانشجویی و اداره کل دانشجویی یا اداره مشاوره همکاری کنند.
جبهه فرهنگی
نگاه ما این است که فضای جبهه فرهنگی باید تقویت و انشاءالله ارتقا داده شود. دوستان اداره کل فرهنگی زحمت کشیدند این فضا را شکل دادند. بخشی از این مسئله مطالبه ما از تشکل هاست؛ چون فضای مطالبه گری دو طرفه است. چرا فقط تشکل و دانشجوها از ما مطالبه داشته باشند؟! ما نیز مطالبه داریم. ما به بخش اعطمی از تشکل ها امکانات دادیم، حمایت کردیم و مسائل و موانعی اگر در کار بوده است را برطرف کردیم اما ان کارایی مد نظر و مورد انتظار را نداشته اند. تشکل ها در دانشگاه امام صادق(علیه السلام) باید خلاقیت، نوآوری و مرزشکنی داشته باشند و روحیه کارجمعی و روحیه نقد درون سازمانی داشته باشند.
مسئولیت معاونت
در فتنه اخیر و مسائلی که در برج روبروی اقامتگاه رخ داد ما هم با نیروی انتظامی مکاتبه کردیم و هم به هیئت مدیره برج اعتراض خود را رساندیم که از حرکات خلاف شئون، خودداری کنند. اما اولین مسئولیت ما حفظ جان و امنیت دانشجویان است و ما نمی توانیم اقداماتی را که ایجاد مخاطره برای دانشجویان می کند، تأیید کنیم.
شورای صنفی
در بهار امسال قوا دادیم که انشاءالله در مهر ماه مسئله شورای صنفی را پیگیری می کنیم که این به دلایلی نشد. اولا من عذرخواهی می کنم. علت آن هم برمی گردد به حجم انبوه کارهای حوزه دانشجویی و مضاف بر اینکه مدیرکل دانشجویی نداشتیم. انشاءالله با استقرار جناب آقای میرهادی مدیر کل دانشجویی، این مسئله مجدانه پیگیری می شود. ما باید شوراهای صنفی را برقرارکنیم تا نظرات دانشجویان را در فضای تصمیم گیری و تصمیم سازی دانشگاه اعمال و پیگیری کنیم.
واگذاری خدمات دانشجویی و رفاهی
واگذاری خدمات دانشجویی و رفاهی به غیر صحیح نیست. اگر کسی در فضای دانشجویی نیست و عنوان «دانشجو» بر او اطلاق نمی شود، امکان واگذاری خدمات به او وجود ندارد. اگر فرد دانشجو است و غذا یا امکانی را به هماتاقی اش واگذار میکند، به شرطی که محدود و معدود باشد، اشکال ندارد. اما اکنون این تبدیل به یک بازاری شده است؛ کانال زده شده و غذا را جابجا می کنند و درخواست غذا می دهند؛ این فضاسازی محل اشکال است. مبنای ما این است که فضای دانشجویی بر اساس نظم اداره شود. البته این امکانات برای دانشآموختگان که سرمایههای دانشگاه هستند، فراهم است.
مشکلات تغذیه
بعضی گلایه دارند چرا غذای دوم حذف شده است. تعداد زیادی از نیروهای ما یا بازنشسته شدند یا فوت شدند یا از خارج شدند اما جایگزین نشدند. حجم کاری که در اداره تغذیه انجام می شود بسیار زیاد است. مثلاً در ماه مبارک بعضی از نیروهای ما شب منزل نمی روند. چون باید اینجا باشند غذای سحری را فراهم کنند. یا در همین روزهای کوتاه زمستان، شما نهار میل می کنید و حدود چند ساعت بعد از آن باید شام آماده شود. چون در دانشگاه ما رسم است بعد از نماز مغرب، شام ارائه می شود. به محض اینکه معاونت اداری مالی، امکانات نیروی انسانی را تقویت کند به روال قبل برمی گردیم.