-
- 1395/11/27 14:36
- 2151
- 1395/11/27 14:36
- 2151
رییس دبیرخانه دومین هفته علمی تمدن نوین اسلامی:
به دنبال گفتمان سازی و ترویج تمدن نوین اسلامی هستیم/ اختتامیه نهم اسفند در دانشگاه امام صادق(ع)
رییس دبیرخانه دومین هفته علمی تمدن نوین اسلامی هدف از برگزاری این همایش را، گفتمان سازی و ترویج تمدن نوین اسلامی دانست و زمان برگزاری آن را دوم تا نهم اسفند اعلام کرد.
به گزارش دانشجویی و فرهنگی و به نقل از ایرنا حجت الاسلام مهدی ابوطالبی روز سه شنبه در نشست خبری اظهار داشت: تمدن نوین اسلامی موضوع جدیدی است که باب آن در مباحث علمی باید باز شود.
وی با بیان اینکه در این باره به دنبال بحث های تاریخی نیستیم،افزود: در فراخوان این همایش تاکید بر موضوع تمدن نوین اسلامی در مقالات به عنوان مهمترین رکن بود از این رو بسیاری از چکیده مقالات که در آنها به این مساله توجه نشده بود در مرحله ارزیابی مورد قبول واقع نشد.
ابوطالبی با اشاره به برگزاری اولین هفته علمی تمدن نوین اسلامی در سال گذشته ادامه داد: حدود 50 مقاله در آن دوره برگزیده شد که در قالب پنج کتاب مجموعه مقالات امسال منتشر می شود.
رییس دبیرخانه دومین هفته علمی تمدن نوین اسلامی با بیان اینکه امسال تاکید شد،
تا حد ممکن از نویسندگان جدید مقالات دریافت شود، گفت: 80 درصد نویسندگان این دوره از همایش، جدید و بقیه نویسندگانی هستند که سال گذشته نیز مقاله به دبیرخانه ارسال کرده بودند.
وی توضیح داد: از مجموع 300 مقاله ارسالی به دبیرخانه همایش، 86 مقاله تایید و این تعداد به مجموعه ادبیات علمی کشور اضافه خواهند شد.
ابوطالبی با بیان اینکه هر مقاله توسط دو ارزیاب بررسی شده، سطح مقالات را به سه دسته علمی _تخصصی ، علمی _ترویجی و علمی پژوهشی تقسیم کرد و گفت: 6 کمیسیون برای این منظور تشکیل شد که مسئولیت هر یک بر عهده یکی از مراکز علمی است.
آینده پژوهی و تمدن نوین اسلامی، مطالعات تمدنی و تمدن شناسی، مبانی نظری تمدن نوین اسلامی، سیر تکوین تمدن نوین اسلامی،چیستی و ماهیت تمدن نوین اسلامی و ظرفیت های موجود برای تمدن نوین اسلامی، 6 کمیسیونی بود که ابوطالبی به آنها اشاره کرد.
به گفته وی، مسئولیت این کمیسیون ها به ترتیب بر عهده دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین، پژوهشگاه آستان قدس رضوی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه، پژوهشگاه علوم و فرهنگ دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم، پژوهشگاه فرهنگ و معارف نهاد رهبری در دانشگاه ها و موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) قم است.
** فعالیت ما مسبوق به سابقه در تاریخ انبیای الهی است
رییس شورای علمی دومین هفته علمی تمدن نوین اسلامی نیز با بیان اینکه فعالیت ما مسبوق به سابقه در تاریخ انبیای الهی است، گفت: تمدن نوین اسلامی دارای ظرفیت حقیقی و واقعی است و می تواند آموزه های کامل ترین نسخه واحد دین را از طریق قرآن به جهانیان معرفی کند.
حجت الاسلام ناصر سقای بی ریا، تمدن نوین اسلامی را رقیبی برای تمدن غربی عنوان کرد و افزود: داعیه دار تمدن غربی آمریکا و اذنابش هستند، حاکمان این کشور از راه هژمون بر این سرزمین مسلط شدند، اکنون نیز یکی از امتیازات آن این است که کشورهای دیگر نمی توانند به عنوان یک جزیزه به آن دسترسی پیدا کنند.
وی ادامه داد: در صورتی که یک رژیم یا فکری بتواند در دراز مدت بر سرزمینی تسلط داشته باشد، قادر خواهد بود تمدنی را در آن پایه گذاری کند هرچند بر اساس آیات قرآنی از طریق آداب و رسوم و فرهنگ نیز می توان به سرزمینی مسلط شد.
سقای بی ریا، با بیان اینکه با استفاده از ظرفیت بزرگ آموزه های قرانی و اسلامی می توان پرچم اسلام را در همه دنیا برافراشت، به برگزاری اولین هفته علمی تمدن نوین اسلامی در سال گذشته اشاره و اضافه کرد: دوره نخست این هفته با همکاری مراکز علمی معتبر و مهم و با کمترین هزینه برگزار شد.
وی افزود: سال گذشته موفق شدیم طی یک هفته همایش های متعدد برگزار و افکار را به سمت این نقطه جذب کنیم هرچند مقالات زیادی نیز در موضوعات مختلف به دبیرخانه ارسال و بزودی در قالب یک مجموعه مقاله منتشر خواهد شد.
** مشارکت 15 مرکز حوزوی و دانشگاهی
مدیر هفته علمی تمدن نوین اسلامی نیز با بیان اینکه 15 مرکز حوزه و دانشگاه در برپایی این همایش همکاری داشته اند، گفت: دانشگاه های شاهد، شیراز، علامه طباطبایی، بین المللی امام خمینی (ره) و دفاع ملی از جمله این مراکز هستند.
فرزاد جهان بین افزود: مرکز پژوهش های علوم انسانی صدرا، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی از دیگر این مراکز هستند.
وی با بیان اینکه 19 پیش نشست قبل از برپایی هفته علمی برگزار می شود، ادامه داد: در این هفته همایش های مختلفی نیز در شهرهای مختلف کشور از جمله مشهد، قم و قزوین برپا می شود.
جهان بین اضافه کرد: کمیسیون های چیستی و ماهیت و آینده پژوهی و آینده نگری هر یک دو پیش نشست برگزار کرده اند و کمیسیون ظرفیت های موجود برای تمدن نوین اسلامی نیز سه نشست با عناوین چیستی و چگونگی حوزه تمدن، نسبت مصلحت و تمدن نوین اسلامی و نسبت فقه و تمدن نوین اسلامی برگزار کرده است.
** افتتاحیه در قم و اختتامیه در تهران
مدیر هفته علمی تمدن نوین اسلامی با بیان اینکه افتتاحیه روز دوم اسفند ماه در موسسه اسرا با حضور آیت الله جوادی آملی برگزار می شود افزود: در این روز از مجموعه مقالات اولین هفته علمی تمدن نوین اسلامی رونمایی می شود.
وی زمان اختتامیه را 9 اسفند اعلام و اضافه کرد: در این مراسم که در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار می شود، حجت الاسلام سعید مهدوی کنی رییس دانشگاه و حجت الاسلام سقای بی ریا سخنرانی خواهند کرد.
به گفته وی، نویسندگان 6 مقاله برتر در مراسم اختتامیه پس از ارائه مقالات خود، جایزه دریافت خواهند کرد.