استاد دانشگاه امام صادق گفت: به هم ریختگی در الگوی مصرف، موضوع بازار و شهرسازی در کشور ناشی از مسئله بیهویتی و نبود ارتباط عرضی بین فرهنگ، سیاست و اقتصاد است.
به گزارش دانشجویی و فرهنگی وبه نقل از تسنیم، عادل پیغامی در همایش اقتصاد مقاومتی، پیوند فرهنگ، سیاست و اقتصاد که صبح امروز در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد با بیان اینکه آنچه که در این همایش باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد مسئله هویت است، گفت: اگر با تجارب به دست آمده از اشتباهات تاریخی گذشتگان اتصال مناسب صورت نگیرد باید گفت که امروز ما بیهویت هستیم. در برهه کنونی در حد کلیدواژهها هم بیهویت هستیم و طبیعتا این ظرف هویتی خالی نمیماند و با یکسری از مظروفهای به هم ریخته خارجی پر خواهد شد.
به گفته پیغامی، الگوی مصرف، موضوع بازار، شهرسازی و بسیاری از مسائل دیگر در ایران به دلیل بیهویتی به شکل ناهمگون امروزی در آمدهاند. گذشتگان در ایران با خشکسالیهای طولانی زندگی میکردند اما چون آن دانش امروز مغفول و گم شده است در حوزهای مثل کشاورزی به شدت دچار مشکل شدهایم.
استاد دانشگاه امام صادق با اشاره به عنوان همایش و ارتباط عرضی بین سه ساحت فرهنگ، اقتصاد و سیاست گفت: بیهویتی و بیروحی در تک تک لایههای زیستی مردم قابل مشاهده است به عنوان مثال دانشگاههای ما در حوزههای میانرشتهای فعالیت به خصوصی نداشتهاند در حالیکه در آمریکا به عنوان کشور متخاصم ایران 90 درصد از فارغالتحصیلان در حوزههای میان رشتهای دارای مدرک هستند.
پیغامی خاطر نشان کرد: در دانشکدههای اقتصاد ما نه تنها فرهنگ و سیاست تدریس نمیشود بلکه همان موضوع اقتصاد هم به درستی خوانده نمیشود. امروز در خود غرب 12 تئوری مقاومسازی اقتصاد تدریس میشود اما این علوم به دانشجویان ما منتقل نمیشود.
وی ادامه داد: امروز عدهای در حوزه علمیه در مورد پول و بانک بحثهایی را ارائه میکنند اما باید گفت تا زمانی که موضوع پول به درستی حل نشده است صحبت از بانک بیهوده است.
استاد دانشگاه امام صادق با بیان اینکه بیهویتی باعث پاک شدن حافظه تاریخی مردم شده است گفت: در حالیکه پیوندهای افقی بین اقتصاد، فرهنگ و سیاست وجود ندارد پیوند عمودی بین گذشته تاریخی و آینده کشور نیز در حالت گسیخته قرار گرفته است.
پیغامی افزود: بعد از دوران قاجار گسیختگی عمیقی بین این 3 حوزه ایجاد شد اما در دوران انقلاب اسلامی نیز نتوانستیم تخریبهای شکل گرفته را به حالت اول برگردانیم.
وی تاکید کرد: مشکل در اقتصاد مقاومتی الفاظ تکنیکال نیست بلکه مسئله اصلی روح و جان به کار رفته در آنهاست. برای تزریق روح واقعی و بومی در اقتصاد باید از افرادی استفاده شود که به درستی این بطن و فهم تاریخی را دریافته باشند.