رضا رضایی دانشجوی رشته معارف اسلامی و حقوق دانشگاه امام صادق(ع) در گفتگو با خبرنگار دانشجویی و فرهنگی: بنده باتوجه به علاقه ای که به خرید کتاب از سالهای اولیه ورود به دانشگاه داشتم، اکثر اوقات فراغت خود را در کتاب فروشیها صرف بررسی تازههای کتاب میکردم.
به گزارش دانشجویی و فرهنگی؛ در جامعه ای که اکثر جوانان بیکار و به دنبال کار هستند، تنها راه نجات برای فرار از بیکاری کارآفرینی است.
آنچه که مورد تایید همگان قرار دارد این است که بهترینها در عرصههای اقتصادی و اجتماعی جهان، اکثرا به دلیل داشتن ثروت به این موقعیت دست نیافتهاند؛ بلکه پاسخ به توانایی درونی و خود باوری، آنها را به این جایگاه رسانده است.
بر همین اساس مصاحبهای تفصیلی را با دانشجوی فعال دانشگاه در این زمینه انجام دادهایم تا او برای ما از تجربیاتش بگوید.
با توجه به اینکه خود دانشجویان با مراجعه به انقلاب میتوانند کتاب خریداری کنند، اصولا چه نیازی به این کار است؟
اولا رفت و آمد دانشجویان به میدان انقلاب جهت تهیه کتاب نیازمند ساعتها وقت می باشد که باتوجه به فشردگی برنامه کلاس ها و خستگی رفت و آمد خیلی از دوستان ترجیح می دهند که این کار را از طریق سفارش انجام بدهند، ثانیا امکان دارد کسی از دوستان به مراکز خرید کتاب مراجعه نماید و نتواند کتاب مورد نظر خود را تهیه کند که به ناچار به سفارش کتاب روی می آورد.
ثالثا، این کار موجب صرفه جویی در وقت و هزینه برای دانشجویان خواهد بود.
چرا شما در این کار پیشقدم شدید؟
بنده باتوجه به علاقه ای که به خرید کتاب از سالهای اولیه ورود به دانشگاه داشتم، اکثر اوقات فراغت خود را در کتاب فروشی ها صرف بررسی تازه های کتاب می کردم، تا این که بهمن ماه 1394 با آغاز ترم جدید و درخواست دوستان جهت تهیه کتاب، تصمیم گرفتم تا این کار را از دوستان صمیمی خود آغاز کنم و رفته رفته این برنامه را در سطح دانشگاه و در بین دانشجویان و اساتید گسترش دادم. این کار علاوه بر جنبه های مادی جنبه ی معنوی فوق العادی در زندگی من داشت به گونه ای که من را با تازه های کتب منتشر شده در فضای علوم انسانی بیشتر آشنا ساخت و با سفارش دوستان، بنده هم با آثار اندیشمندان مختلف و تازه های نشر آشنا می شدم و این خود انگیزه ای را برای خرید کتاب به صورت شخصی در من ایجاد می نمود.
از چه تاریخی شما مسئول خرید کتب هستید؟
به صورت جدی و ساماندهی شده از آذرماه امسال کارمان را آغاز کردیم اما جرقه کار در بهمن سال گذشته (1394) رقم خورد.
لطفا در مورد سطح فعالیت و میزان خرید هم توضیح دهید؟
مسلما میزان سفارش کتاب با آغاز هر ترم با رشد صعودی مواجه بوده و هر چه از آغاز ترم فاصله می گیریم تعداد سفارشات کمتر می شود.
ما در هفته اول ترم جدید روزانه حدود 150 الی 200 سفارش کتاب داشتیم، که ما به ناچار هر روز به انقلاب مراجعه می کردیم. اما رفته رفته پس از هفته های اول ترم سفارشات کمتر شده و میزان آن به هفته ای 150 کتاب می رسد.
هزینه دریافتی از دانشجویان چقدر است؟
هر دانشجو فقط مبلغ هزار تومان بیشتر از مبلغ پشت جلد کتاب پرداخت می نماید که این رقم برای دانشجویان به نسبت هزینه رفت و آمد و میزان وقتی که در این کار صرف می نمایند به مراتب به صرفه تر خواهد بود.
استقبال دانشجویان تاکنون چگونه بوده است؟
شاید اگر استقبال دانشجویان از این امر نبود من از همان روزهای اولیه این کار را رها می کردم اما این استقبال شگفت انگیز دوستان از این طرح بود که ما را همچنان در عرصه خرید کتاب نگه داشت.
تبلیغات و اطلاعرسانیها چگونه انجام شده است؟
تبلیغات اولیه از طریق کاغذ دیواری و پوستر و پیام های تلگرام در گروه های مختلف صورت گرفت اما رفته رفته با شناختی که دوستان از ما پیدا کردند به تدریج تبلیغات میدانی کمتر صورت گرفت و ما سعی داشتیم که با تبلیغات حضوری اطلاع رسانی نماییم.
نحوه سفارش خرید کتب به چه صورت است؟
دوستان با پیامک و یا تلگرام نمودن نام خود به همراه شماره اتاق و همچنین مشخصات کتاب (نام کتاب، مؤلف و انتشارات) مورد نظر خود را برای ما ارسال می کردند و در صورت امکان با پرداخت مبلغی به عنوان پیش پرداخت سفارش کتاب خود را ثبت می نمودند.
در پایان اگر سخن ناگفتهای باقی مانده است، بفرمایید؟
تشکر می کنم از معاونت محترم دانشجویی و فرهنگی که نهایت همکاری را در این راستا با بنده داشتند.
لازم به ذکر است که انشالله با یاری خداوند متعال قصد داریم تا این طرح را با همکاری دوست عزیزم آقای دلدار (مسؤل طرح زود نون) با سرعت و کیفیت بهتری ادامه دهیم تا اساتید و دانشجویان با سرعت بیشتری بتوانند سفارشات خود را تحویل بگیرند.