استاد دانشگاه امام صادق(ع) عدم خرید کالای خارجی را عامل مهم در شکست کمر قاچاق دانست و گفت: تبلیغات مردمی در تحقق شعار سال بسیار با اهمیت تر از تبلیغات رسمی است.
به گزارش دانشجویی و فرهنگی به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا، غلامی؛ استاد دانشگاه امام صادق(ع) عصر روز ۱۰ فروردین ۱۳۹۶ در نهمین نشست تخصصی رویش فرهنگ با موضوع فلسفه و سیر نامگذاری شعار سال در منظومه فکری امام خامنهای در تالار قدس کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی اظهار داشت: تاریخچه نامگذاری سالها به سال ۶۹ برمیگردد که از این سال تا سال ۷۷ خاصیت نامگذاری تاکیدی و از سال ۷۸ به بعد تصریح بیشتر رهبری بر روی شعارهای سال بود.
وی با اشاره به این نکته که از سال ۸۸ تاکنون روال ثابتی بر شعارهای سال حاکم شده است، بیان داشت: اینکه رهبر معظم انقلاب نامی را برای سالی انتخاب میکنند باید اول سند چشمانداز برای آن تهیه و بعد برای آن برنامه پنج ساله تدوین کرد.
غلامی بیان اولویت سال، توجه به یک ارزش، هشدار نقطه مقابل، ایجاد توقع در مردم، ایجاد تمرکز بر محور خاص، امید به جای سیاهنمایی، خطمشی سازی عمومی و گفتمانسازی را از دلایل نامگذاری شعار سال برشمرد.
استاد دانشگاه امام صادق(ع) ابراز داشت: زمانی که فتنه ۸۸ در کشورمان اتفاق افتاد ما ضررها و خسارات زیادی را متحمل شدیم که برای جبران خسارات، رهبر معظم انقلاب سال ۸۹ را به کار و همت مضاعف نامگذاری کردند.
وی با تاکید بر اینکه بایستی نقطه مقابل شعار سال را مدنظر قرار دهیم، افزود: بعنوان مثال زمانی که اصلاح الگوی مصرف به عنوان یکی از شعارهای سال از سوی رهبری عنوان شد باید به نقطه مقابل آن که اسراف است نیز توجه ویژه داشت.
غلامی به شعار امسال اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب شعار سال گذشته را امسال با قید دو نکته مهم تولید و اشتغال مطرح کردند؛ معظم له نسبت به مساله تولید و حمایت از کالاهای ایرانی که زیربنای ایجاد اشتغال است دغدغه زیادی دارند، بطوری که تولید را راه حل کاهش تورم، عزت، بینیازی، استقلال و ایجاد اشتغال میدانند.
اقتصاد اولویت اول کشور/ رقابت افزایش کیفیت کالا را در پی دارد
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری از سال ۸۸ تاکنون اقتصاد را اولویت اول کشور قرار دادند.
استاد دانشگاه امام صادق(ع) در خصوص اهمیت تولید، اظهار داشت: با رونق و توسعه تولید علاوه بر اینکه مشاغل موجود حفظ میشوند، شغلهای جدید نیز شکل میگیرند و از طرفی درآمدهای مالیاتی افزایش و وابستگی به نفت کاهش مییابد.
غلامی از دیگر فواید افزایش تولیدات را رقابت مراکز تولیدی و کارخانجات عنوان کرد و گفت: این رقابت باعث افزایش کیفیت کالاها میشود.
وی با اشاره به اینکه بیکاری عامل بسیاری از جرایم اخلاقی است، بیان داشت: چنانچه مراکز تولیدی ما افزایش یابد نیاز بیشتری به نیروی انسانی است، بنابراین فضای کسب و کار را رونق میبخشد.
غلامی خطاب به افرادی که معتقد به ممنوعیت واردات جهت رونق تولید هستند، تصریح کرد: دولت نمیتواند بطور مطلق اجازه ورود هیچ کالایی را ندهد؛ چراکه امکان صادرات برای ما از بین میرود، بدین معنا که چنانچه ما جلوی ورود کالایی از کشورهای خارجی به ایران را بگیریم بالتبع، آن کشور نیز حاضر نیست کالاهای ما را خریداری کند.
وی در ادامه سخنان خود افزود: چنانچه مردم کالایی که ما مشابه آن را در داخل داریم را خریداری نکنند دیگر در صادرات برای ما مشکل بوجود نمیآید و کشوری که کالایش خریدار نداشته باشد واردات خود را متوقف میکند بدون اینکه در صادرات ما به آن کشور خللی وارد شود.
عدم خرید کالاهای خارجی، عامل مهم شکستن کمر قاچاق
این استاد دانشگاه عدم خرید کالای خارجی را عامل مهم در شکست کمر قاچاق دانست.
وی در پایان به نقش موثر مردم در تحقق شعار سال اشاره کرد و گفت: قدرت تبلیغ مردم بسیار بیشتر از تبلیغات دولتی و رسانهای است و حتی تبلیغات رسانهای و یا رسمی میتواند نتیجه معکوس نیز داشته باشد.