| دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳ الإثنین ۲۲ جمادى الثانیة ۱۴۴۶ Monday 23 December 2024
گزارشی از دومین نشست کاربردی علوم انسانی در دانشگاه امام صادق
  • 1396/03/22 10:12
  • 2847
با محوریت بررسی دانشگاه‌های منطقه آمریکای شمالی برگزار می‌شود؛

گزارشی از دومین نشست کاربردی علوم انسانی در دانشگاه امام صادق

سلسله نشست‌های کاربردی علوم انسانی به منظور مهارت‌افزایی، معرفی فرصت‌ها و چالش‌های ادامه تحصیل و تبلیغ در خارج از کشور با هدف توسعه ارتباطات علمی، در دانشگاه امام صادق علیه السلام برگزار می‌شود.

به گزارش دانشجویی و فرهنگی؛ سلسله نشست‌های کاربردی علوم انسانی به منظور مهارت‌افزایی، معرفی فرصت‌ها و چالش‌های ادامه تحصیل و تبلیغ در خارج از کشور با هدف توسعه ارتباطات علمی، در دانشگاه امام صادق علیه السلام برگزار می‌شود.

 

 

 بدین منظور از آغاز سال 1396، به همت دانشکده معارف اسلامی، فرهنگ و ارتباطات و با مشارکت اداره همکاری‌های علمی‌ و بین‌المللی دانشگاه امام صادق (ع)، دو نشست با محوریت بررسی جمهوری فدرال آلمان و منطقه آمریکای شمالی برگزار شد که نشست اول در تاریخ 21 فروردین  و نشست دوم در روز سه شنبه 16 خرداد در دانشگاه امام صادقعلیه السلام برگزار گردید.

نشست دوم با حضور پیمان اسحاقی دانشجوی دکتری رشته مردم‌شناسی و جامعه‌شناسی دین در دانشگاه شیکاگو در سالن شهید مطهری (ره) برگزار شد.

دکتر اسحاقی ضمن معرفی اجمالی وضعیت علوم انسانی در منطقه آمریکای شمالی، به تشریح روند پذیرش و شرایط و نحوه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی و خصوصی این منطقه جغرافیایی پرداختند.

ایشان منطقه آمریکای شمالی را منطقه فکری توصیف کردند که از نظر مطالعات علوم انسانی مجموعه واحدی را تشکیل می‌دهد و با اشاره به وجود بزرگترین انجمن مطالعات خاورمیانه جهان در منطقه آمریکای شمالی، به بیان سایر ویژگی‌های بارز این منطقه از جهان در زمینه علوم انسانی پرداختند.  

دکتر اسحاقی نهادهای علمی موجود در این منطقه از قبیل: دانشگاه،  مؤسسه پژوهشی و اندیشکده را توصیف و تبیین کرده و گفتند: دانشگاه مرکزی هست که عموما در عنوان آن کلمه university یا کالج وجود دارد. دانشگاه‌ها سه گونه اصلی دارند: دولتی، خصوصی و نظامی.

ایشان در توضیح دانشگاه‌های‌ نظامی از اهمیت کارکرد پژوهشی آنها نام بردند و مطالعات خاورمیانه‌ای و مطالعات چین را به عنوان نمونه‌ای از رویکردهای مهم پژوهشی این نوع دانشگاه‌ها عنوان کردند.

در ادامه، دکتر اسحاقی علاوه بر تبین ویژگی‌ها و خصوصیات دانشگاه‌های دولتی و خصوصی به مقایسه این دو نوع دانشگاه پرداختند و افزودند: دانشگاه های دولتی عموما در عنوان خود عبارت state  را به یدک می‌کشند، ولی دانشگاه‌های خصوصی معمولا این عبارت را ندارند. همچنین به گفته ایشان، دانشگاه‌های دولتی با بودجه فدرال تاسیس می‌شوند تا نیروی فکری برای دولت فدرال را تامین نماید، یعنی اساسا آموزش محور می‌ّباشند؛ در حالی که دانشگاه‌های خصوصی پژوهش محور هستند. مثلا دانشگاه ایالتی میشیگان تاسیس می‌شود تا نیازهای آموزشی و پرورشی در منطقه خود را پوشش دهد. لذا رشته‌هایی که در دانشگاه‌های دولتی می‌باشند معطوف به احتیاجاتی است که در آن ایالات وجود دارد.

ایشان در ادامه افزودند: دانشگاه‌های دولتی به بودجه فدرال وابسته می‌باشند ولی دانشگاه‌های خصوصی با اینکه از کمک‌های دولتی استفاده می‌کنند ولی عمده توان مالی خود را از موقوفات به دست می‌آورند و از بوروکراسی کمتری برخورداند. آنها همچنین تلاش دارند تا از فارغ‌التحصیلان خود در رفع نیازهای علمی و به خصوص مالی خود استفاده نمایند. دانشگاه‌های دولتی از لحاظ اداری وابسته به دولت فدرال هستند ولی دانشگاه‌های خصوصی به صورت هیئت امنایی اداره می‌شوند؛ در واقع اموال دانشگاه‌ های خصوصی ملک شخصی می‌باشد.

 

 

سپس ایشان در توضیح فرآیند پذیرش در این دو نوع دانشگاه عنوان داشتند: فرایند پذیرش در دانشگاه‌های دولتی معطوف به افراد دارای تابعیت می‌باشد، ولی در مقابل دانشگاه‌های خصوصی حتی برای برخی از مناطق همانند خاورمیانه سهمیه اختصاصی دارند. کمک هزینه پرداختی دانشگاه‌های دولتی به دانشجویان به علت ثروت اندک آنها کم می‌باشد. ولی کمک هزینه پرداختی دانشگاه‌های خصوصی به دانشجویان مبلغ قابل توجهی است و سطح علمی دانشگاه‌های خصوصی بالاتر است.

وی در ادامه به جایگاه مذهب و اعتقادات دینی در دانشگاه‌های دولتی و خصوصی پرداختند و افزودند: طبق قانون، دانشگاه‌های دولتی تنها می‌توانند دین را مطالعه کنند و ‌توانند یک انتساب دینی داشته باشند و یا از آن حمایت کنند، لذا نمی‌توانند امکان دینی خاصی برای ادیان فراهم نمایند. ولی دانشگاه های خصوصی چون ملک شخصی هستند و خصوصی اند، امکان این کار را دارند. بیش از پنجاه دانشگاه خصوصی اساسا وابسته به کلیسا می‌باشد و شمار زیادی از دانشگاه‌های خصوصی توسط کلیسا تشکیل شده ‌است که مهم‌ترین این دانشگاه‌ها دانشگاه هاروارد می‌باشد که توسط کشیشی به نام هاروارد تأسیس شده‌ است. تأثیر کلیسا در معماری دانشگاه‌های خصوصی کاملا مشهود است. مثلا دانشگاه شیکاگو بلندترین بنای آن کلیسای راک فلر می‌باشد.

سپس آقای اسحاقی در تبیین مهارت‌های مورد نیاز برای دریافت پذیرش از دانشگاه‌های منطقه آمریکای شمالی، یادگیری زبان انگلیسی را به عنوان اولین و مهم‌ترین مهارت مورد نیاز دانشجویان برشمردند و افزودند: ‌زبان انگلیسی اهمیت فراوانی دارد، لذا برای کسب مهارت در این زمینه بایستی متون علمی مختلفی را علاوه بر رشته تخصصی مطالعه نمایند. شیوه مواجهه با متن به این صورت می‌باشد که در دانشگاه های آمریکای شمالی در مقطع کارشناسی دانشجو درگیر جزئیات کتب نمی‌شود و تلاش دارد تا با استدلال‌های کتاب آشنا شود. چرا که در آینده این دانشجو نیز بایستی استدلال کند و توصیف مهم نیست.

آقای اسحاقی سومین مهارت مورد نیاز دانشجویان را شناخت جریان‌های اصلی و فرعی هر رشته توصیف کردند با این توضیح که در هر رشته تحصیلی شخصیت‌های علمی و نقشه علمی مشخصی وجود دارد که دانشجو با آنها آشنایی پیدا می کند، مثلا در رشته مطالعات اسلامی با رویکردهای فرهنگی تاریخی و ... این رشته آشنا می‌شود و متوجه رویکردهای مختلف موجود در این رشته خواهد شد. لذا دانشجویان مقطع کارشناسی با شناخت جریان‌های اصلی و فرعی رشته خود در پایان دوره کارشناسی قادر خواهند بود که یک نقشه علمی از رشته خود ترسیم کنند.

ایشان در توضیح مهارت چهارم افزودند: مهارت چهارم مورد نیاز، ‌ایجاد شبکه علمی است که شامل سطوح مختلفی نظیر شبکه با اساتید، صاحب‌نظران و افراد دارای دیدگاه‌های مشترک است.

در ادامه آقای اسحاقی با این توضیح که دانشجو بایستی پس از شناخت جریان‌های اصلی و آگاهی از افرادی که این سخنان اصلی را مطرح نموده‌اند به مطالعه اساسی پیرامون این جریان‌ها و افراد بپردازد به تبیین مهارت پنجم پرداختند.

مهارت نوشتن همراه با تمرین و ممارست ششمین مهارتی بود که آقای اسحاقی به آن اشاره نمودند. ایشان با رد مهارتی که صرفا به نوشتن توصیفی می‌‌پردازد لزوم تمرین نوشتن همراه با استدلال را ضروری توصیف کردند.

هفتمین مهارت، حضور علمی که باید دانشجو بتواند در کنفرانس‌هایی که مخصوص دانشجویان شاغل به تحصیل می‌باشد شرکت کند و به ارائه آثار علمی خود بپردازد.

ایشان با اشاره به اهمیت انتخاب زمینه تخصصی مورد علاقه دانشجو در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد انتخاب زمینه تخصصی مورد علاقه دانشجو را به عنوان هشتمین مهارت مورد نیاز ذکر کردند. دانشجو با انتخاب زمینه تخصصصی مورد علاقه‌اش می‌تواند در مقطع دکتری در زمینه مورد نظر مطالعه کند.

پس از بیان مهارت‌های مورد نیاز برای تحصیل در منطقه آمریکای شمالی، در توضیح تفاوت استدلال و توصیف سه نمونه استدلال را شرح دادند سپس توضیحاتی پیرامون اقدامات لازم برای ورود به عرصه آکادمیک مطرح‌ نمودند.

سپس افزودند: قوی بودن دانشگاه ها در مقطع کارشناسی و ارشد تاثیر زیادی در امکان اشتغال فارغ التحصیلان آن دانشگاه دارد و دانشجویان به مراتب کمک هزینه بیشتری دریافت می‌کنند. لذا به مراتب امکان پذیرش در این دانشگا‌ها سخت‌تر خواهد بود.

پاسخ به پرسش مخاطبان حاضر در نشست بخش پایانی دومین نشست از این سلسله نشست‌ها بود.

مشاهده مطلب
نظر شما
  • 0
  • 0
  • 0
اطلاعیه / حضور و فعالیت در دانشگاه منوط به واکسیناسیون

اطلاعیه / حضور و فعالیت در دانشگاه منوط به واکسیناسیون

اطلاعیه / حضور دانشجویان منوط به ارائه کارت واکسن

اطلاعیه / حضور دانشجویان منوط به ارائه کارت واکسن

فراخوان کارگروه کاریابی دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه‌السلام

به منظور اعلام فرصت‌های شغلی؛

فراخوان کارگروه کاریابی دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه‌السلام

توصیه‌های پیشگیری از ویروس کرونا

اطلاعیه درمانگاه دانشگاه؛

توصیه‌های پیشگیری از ویروس کرونا

اطلاعیه / عدم تعطیلی اقامتگاه‌های دانشجویی در بین دو ترم تحصیلی

اطلاعیه / عدم تعطیلی اقامتگاه‌های دانشجویی در بین دو ترم تحصیلی

اداره امور دانشجویی با صدور اطلاعیه‌ای از باز بودن اقامتگاه‌های دانشجویی شماره ۱و۲ در بازه میانی دو ترم تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ خبر داد.

گزارشی از نشست پرسش و پاسخ صمیمانه دانشجویان با مدیرکل روابط عمومی

گزارشی از نشست پرسش و پاسخ صمیمانه دانشجویان با مدیرکل روابط عمومی

نشست پرسش و پاسخ صمیمانه دانشجویان با جناب آقای حجت‌الاسلام کاظمی، مدیرکل روابط عمومی، برگزار شد.

اطلاعیه / آغاز فرایند ثبت اعضای اتاق دانشجویان ورودی۱۴۰۱

اطلاعیه / آغاز فرایند ثبت اعضای اتاق دانشجویان ورودی۱۴۰۱

اداره امور دانشجویی با صدور اطلاعیه‌ای از آغاز فرایند ثبت اعضای اتاق دانشجویان ورودی ۱۴۰۱ خبر داد.

گزارشی از نشست پرسش و پاسخ صمیمانه دانشجویان با معاون پژوهش و فناوری اطلاعات

گزارشی از نشست پرسش و پاسخ صمیمانه دانشجویان با معاون پژوهش و فناوری اطلاعات

نشست پرسش و پاسخ صمیمانه دانشجویان با جناب آقای دکتر امامی، معاون پژوهش و فناوری اطلاعات، برگزار شد.

تمدید مرحله نخست ثبت‌نام اسکان دانشجویان ورودی۱۴۰۱ مقطع کارشناسی تا ساعت۲۴ روز جمعه ۱۶دی

تمدید مرحله نخست ثبت‌نام اسکان دانشجویان ورودی۱۴۰۱ مقطع کارشناسی تا ساعت۲۴ روز جمعه ۱۶دی

اداره امور دانشجویی در اطلاعیه‌ای از تمدید مرحله نخست ثبت‌نام اسکان دانشجویان ورودی۱۴۰۱ مقطع کارشناسی خبر داد.

گزارشی از نشست پرسش و پاسخ صمیمانه دانشجویان با معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی

گزارشی از نشست پرسش و پاسخ صمیمانه دانشجویان با معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی

نشست پرسش و پاسخ صمیمانه دانشجویان با دکتر غلامرضا گودرزی، معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی، برگزار شد.

اطلاعیه مرحله نخست اسکان دانشجویان ورودی۱۴۰۱ مقطع کارشناسی / شروع ثبت‌نام از ساعت ۱۲ امروز

اطلاعیه مرحله نخست اسکان دانشجویان ورودی۱۴۰۱ مقطع کارشناسی / شروع ثبت‌نام از ساعت ۱۲ امروز

اداره امور دانشجویی اطلاعیه مرحله نخست ثبت‌نام اسکان دانشجویان ورودی۱۴۰۱ مقطع کارشناسی را منتشر کرد.

گزارشی از نشست پرسش و پاسخ صمیمانه دانشجویان با معاون دانشجویی و فرهنگی

گزارشی از نشست پرسش و پاسخ صمیمانه دانشجویان با معاون دانشجویی و فرهنگی

نشست پرسش و پاسخ صمیمانه دانشجویان با دکتر سیدجواد حسینی، معاون دانشجویی و فرهنگی، برگزار شد.

با اهدای خون در دانشگاه امام صادق(ع) اهدای زندگی می‌شود

با اهدای خون در دانشگاه امام صادق(ع) اهدای زندگی می‌شود

اداره امور دانشجویی از اهدای خون در درمانگاه دانشگاه امام صادق علیه‌السلام خبر داد.

اعلام برنامه زمانبندی مجموعه استخر شهید شرف زاده برای نیمه دوم سال ۱۴۰۱

اعلام برنامه زمانبندی مجموعه استخر شهید شرف زاده برای نیمه دوم سال ۱۴۰۱

برنامه زمانبندی مجموعه استخر شهید شرف زاده برای نیمه دوم سال ۱۴۰۱ اعلام شد.

فراخوان جایزه البرز ۱۴۰۲ در بخش نخبگان/مهلت یک ماهه ثبت نام به هیچ وجه تمدید نخواهد شد

فراخوان جایزه البرز ۱۴۰۲ در بخش نخبگان/مهلت یک ماهه ثبت نام به هیچ وجه تمدید نخواهد شد

بنیاد فرهنگی البرز در تقارن با شصت و یکمین سال تاسیس خود، فراخوان جایزه البرز ۱۴۰۲ را در بخش نخبگان با هدف تقدیر از دانشمندان، مخترعان، دانشجویان و طلاب برتر سراسر کشور منتشر کرد.

دومین دوره مناظرات دانشجویی انجمن‌های علمی‌دانشجویی برگزار می‌شود +آئین‌نامه‌اجرایی

دومین دوره مناظرات دانشجویی انجمن‌های علمی‌دانشجویی برگزار می‌شود +آئین‌نامه‌اجرایی

دومین دوره مناظرات دانشجویی انجمن های علمی دانشجویی معارف اسلامی و الهیات، اقتصاد، سیاسی، مدیریت و فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق علیه السلام برگزار می‌شود.

تمدید مهلت ثبت‌نام دومین جشنواره دانشجوی نمونه بین‌المللی

تمدید مهلت ثبت‌نام دومین جشنواره دانشجوی نمونه بین‌المللی

مهلت ثبت‌نام در دومین جشنواره دانشجوی نمونه بین‌الملل تا ۱۸ آبان ماه تمدید شد.

چهلمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران فراخوان داد

چهلمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران فراخوان داد

فراخوان چهلمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران توسط دبیرخانه این‌ رویداد منتشر شد.

تغییر عنوان دانشگاه امام صادق علیه السلام از غیرانتفاعی به روزانه غیردولتی

تغییر عنوان دانشگاه امام صادق علیه السلام از غیرانتفاعی به روزانه غیردولتی

عنوان دانشگاه امام صادق علیه السلام از غیرانتفاعی به روزانه غیردولتی تغییر یافت.

نشست علمی دانشگاه و تجربه امر سیاسی «چگونه دانشجویان در سال‌های منتهی به انقلاب، سیاسی شدند؟»

نشست علمی دانشگاه و تجربه امر سیاسی «چگونه دانشجویان در سال‌های منتهی به انقلاب، سیاسی شدند؟»

نشست علمی دانشگاه و تجربه امر سیاسی «چگونه دانشجویان در سال‌های منتهی به انقلاب، سیاسی شدند؟» با سخنرانی دکتر عباس خورشیدنام برگزار می‌شود.

برگزاری جلسه استادان راهنما با مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام

برگزاری جلسه استادان راهنما با مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام

دیروز دوشنبه، ۲۳ اسفندماه، جلسه استادان راهنما و معاونین دانشجویی و فرهنگی دانشکده‌ها با حضور قائم مقام فرهنگی و مسئولان مرکز مشاوره به صورت حضوری و مجازی برگزار گردید.

بازدید ریاست محترم دانشگاه از اداره تغذیه به منظور بررسی مشکلات و موارد موجود

بازدید ریاست محترم دانشگاه از اداره تغذیه به منظور بررسی مشکلات و موارد موجود

صبح امروز (۱۴۰۰/۱۲/۲۱) ریاست محترم دانشگاه حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر سعدی با حضور در سالن غذاخوری دانشگاه با همکاران اداره تغذیه دیدار و گفتگو کردند و به بررسی مشکلات و موارد موجود در این اداره پرداختند.

در محفلی صمیمی از کارکنان معاونت دانشجویی و فرهنگی تقدیر شد

در محفلی صمیمی از کارکنان معاونت دانشجویی و فرهنگی تقدیر شد

روز چهارشنبه ۱۸ اسفند به مناسبت روزهای پایانی سال کاری ۱۴۰۰، از کارکنان معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه امام صادق(ع) تقدیر به عمل آمد.

تقدیر از استاد لک، جانباز شیمایی دفاع مقدس

تقدیر از استاد لک، جانباز شیمایی دفاع مقدس

مدیر و جمعی از همکاران تربیت بدنی به مناسبت میلاد حضرت عباس(ع) و روز جانباز با حضور در منزل استاد لک، جانباز شیمایی دفاع مقدس، از ایشان تقدیر کردند.