استاد دانشگاه امام صادق(ع): مبارزه با کمونیسم شاخصه اصلی سیاست خارجی آمریکا در جنگ سرد بود. رویکرد مهار و دشمنی با روسیه پس از جنگ سرد نیز به دلایل متعدد همچنان در ذهن سیاستمداران و بدنه حاکمیت ایالاتمتحده وجود دارد.
به گزارش دانشجویی و فرهنگی؛ دکتر ابوذر گوهری (عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام) در کانال تلگرامیاش درباره مسئله روسیه در دولت ترامپ نوشت:
مبارزه با کمونیسم شاخصه اصلی سیاست خارجی آمریکا در جنگ سرد بود. رویکرد مهار و دشمنی با روسیه پس از جنگ سرد نیز به دلایل متعدد همچنان در ذهن سیاستمداران و بدنه حاکمیت ایالاتمتحده وجود دارد. ترامپ از دوران مبارزات انتخاباتی رویکرد مثبتی در قبال روسیه اتخاذ و برای بهبود رابطه از کانالهای مختلف تلاش نمود به نحویکه این اقدامات تبدیل به مهمترین بحران در دولت وی شده است. مقابله با بدنه حاکمیتی آمریکا (Deep State) در موضوع روسیه، تبعات جدی برای ترامپ داشته است و حاکمیت آمریکا در تلاش برای اصلاح سیاست خارجی ترامپ به مسیر اصلی هستند به نحویکه حتی مسئله استیضاح ترامپ مطرح و مقامات ارشد وی متهم به نقض قوانین شدهاند. مخالفان ترامپ و خصوصاً دمکراتها به سمت تغییر نظر افکار عمومی علیه وی گام برداشته در این میان نقش رسانههای منتقد نیز بسیار جدی است. حتی جمهوریخواهان نیز بهشدت نگران انتخابات میاندورهای 2018 و تأثیر سیاستهای ترامپ بر انتخاب مجدد خود هستند.
ترامپ تلاش میکند علیرغم همه فشارهای موجود روابط دوجانبه را ارتقا داده و از طریق معامله با روسیه، میراثی ماندگار از خود بهجای گذارد. به نظر میرسد این فشارها مسیر حرکت ترامپ را تغییر نداده و وی همچنان جهت چانهزنی و تعامل با مسکو اقدام نماید. در این روند ممکن است ترامپ و بدنه حاکمیت سنتی آمریکا وارد معامله شوند؛ معاملهای که در کوتاهمدت فرصت تعامل با روسیه را به ترامپ داده و در این مقطع از روسیه تهدیدزایی کند و در مقابل بدنه حاکمیتی آمریکا در سایر حوزهها امتیازاتی بگیرد در این میان برخی حوزهها، مناطق و مسائل میتوانند وجهالمصالحه معامله جناحهای حاکم بر واشینگتن قرار گیرند. در غیر این صورت در صورت تشدید نزاعهای داخلی در واشینگتن، اقدام رادیکال خارجی توسط ترامپ باهدف فرافکنی مشکلات دور از ذهن نیست. درهرصورت مسئله روسیه پاشنه آشیل جدی دولت ترامپ خواهد بود.