امام فرمودند مسیر قدس از کربلا می گذرد. برخی از این جمله تعجب می کردند چون صدام تا نزدیک اهواز ما آمده بود. اما آن جمله امام نگاهی استراتژیک بود که محقق شد. کربلا و عراق از وجود صدام آزاد شد و مسیر هم باز شد. افرادی که در سوریه می جنگند با عنوان مدافع حرم می جنگند از کربلا و سامرا دفاع کردند و آمدند و از حرم حضرت زینب دفاع می کنند.
به گزارش دانشجویی و فرهنگی؛حجت الاسلام و المسلمین دکتر مهدوی کنی امروز و در آستانه روز جهانی قدس در مسجد دانشگاه امام صادق(ع) به ایراد سخنرانی پرداخت.
متن کامل سخنان حجت الاسلام و المسلمین دکتر مهدوی کنی بهشرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
و الصلوه و السلام علی اشرف الانبیاء و المرسلین محمد و علی عترته الطیبین الطاهرین المعصومین، سیما حجه ابن الحسن العسکری، روحی و ارواح العالمین لتراب مقدمه الفداء
یَا قَوْمِ ادْخُلُوا الْأَرْضَ الْمُقَدَّسَهَ الَّتِی کَتَبَ اللَّهُ لَکُمْ وَلَا تَرْتَدُّوا عَلَیٰ أَدْبَارِکُمْ فَتَنْقَلِبُوا خَاسِرِینَ﴿٢١﴾ قَالُوا یَا مُوسَیٰ إِنَّ فِیهَا قَوْمًا جَبَّارِینَ وَإِنَّا لَنْ نَدْخُلَهَا حَتَّیٰ یَخْرُجُوا مِنْهَا فَإِنْ یَخْرُجُوا مِنْهَا فَإِنَّا دَاخِلُونَ ﴿٢٢﴾ قَالَ رَجُلَانِ مِنَ الَّذِینَ یَخَافُونَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَیْهِمَا ادْخُلُوا عَلَیْهِمُ الْبَابَ فَإِذَا دَخَلْتُمُوهُ فَإِنَّکُمْ غَالِبُونَ ۚ وَعَلَی اللَّهِ فَتَوَکَّلُوا إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ ﴿٢٣﴾ قَالُوا یَا مُوسَیٰ إِنَّا لَنْ نَدْخُلَهَا أَبَدًا مَا دَامُوا فِیهَا ۖفَاذْهَبْ أَنْتَ وَرَبُّکَ فَقَاتِلَا إِنَّا هَاهُنَا قَاعِدُونَ ﴿٢٤﴾قَالَ رَبِّ إِنِّی لَا أَمْلِکُ إِلَّا نَفْسِی وَأَخِی ۖ فَافْرُقْ بَیْنَنَا وَبَیْنَ الْقَوْمِ الْفَاسِقِینَ ﴿٢٥﴾قَالَ فَإِنَّهَا مُحَرَّمَهٌ عَلَیْهِمْأَرْبَعِینَ سَنَهً یَتِیهُونَ فِی الْأَرْضِ ۚ فَلَا تَأْسَ عَلَی الْقَوْمِ الْفَاسِقِینَ ﴿٢٦﴾
سوره مائده آیات 20 تا 26
خداوند به بنی اسرائیل امری را یادآوری می کند؛ شأن نزول بسیاری از آیات واذکروها که در قرآن آمده برای تذکر به اهل کتاب است، البته اینها فقط برای اهل کتاب نیست؛ اینها ذکرهایی است برای من و شما و برای همه مؤمنین آمده است و خداوند می خواهد سنت ها را به ما یادآوری کند. داستان بنی اسرائیل در قرآن مبسوط آمده (البته بطور قطعه قطعه در سوره های مختلف و به مناسبت های مختلف) پیامبر اکرم صلوات الله علیه بر اساس نقلی می فرمایند هیچ مسیری نیست که بنی اسرائیل طی کرده باشند الا اینکه امت من هم آن را طی کند و همان ابتلاءها در مسیر امت من هم پدید خواهد آمد.» لذا داستان بنی اسرائیل در قسمت های مختلف قرآن آمده و در هر قسمت به بخش هایی از زندگی بنی اسرائیل عنایت شده است.
در این آیات که تلاوت شد، خداوند به پیامبر می فرماید به بنی اسرائیل یادآوری کن که شما امت برگزیده بودید و من انواع نعمت ها را به شما دادم. خداوند نعمت هایی را به بنی اسرائیل عطا کرد که چه بسا به امت های قبلی و بعدی آن عطا نکرده و فرموده ما نعمت را بر بنی اسرائیل تمام کردیم. کار اینها این بود که باید به سرزمین موعود می رسیدند؛ سرزمینی که خداوند برای اقامه حکومت توحیدی قرار داده بود. این سیر به سمت سرزمین موعود فقط طی کردن مسیر جغرافیایی نبود، طی کردن مسیر معنوی هم هست تا برای ایشان رشدی ایجاد شود. خداوند به ایشان جاده ای را روی زمین نشان داده برای سیر جغرافیایی و هم مسیری برای تکامل.
خداوند ابتلائات زیادی را به قوم بنی اسرائیل داد که ایشان در برخی موفق و در برخی ناموفق بودند. ای سیر را طی کردند و پس از ابتلائات و ریزشها در هر ابتلاء، بالاخره جمعیت نسبتاً رشد یافته ای به سرزمین بیت المقدس رسید. به ارض موعودی که قرار است حکومت الهی در آنجا تشکیل شود. وقتی رسیدند دیدند قومی در آنجا ساکن است که در روایت هست هیکل های درشتی داشتند. قوم بنی اسرائیل همان پشت شهر نشستند؛ به حضرت موسی گفتند شما با خدا برو بجنگ ما همین جا نشسته ایم. هر وقت این قوم راکنار زدید آنوقت ما می آییم در این سرزمین زندگی می کنیم. این در حالی بود که خداوند حجت را بر این قوم تمام کرده بود. حضرت موسی به خداوند عرضه داشت این ها با من نمی آیند فقط من و برادرم هستیم. خداوند فرمود اینها مورد لعن و نفرین الهی هستند. این بود که 40 سال در سرزمین صحرای سینا سرگردان بودند. در این مسیر پیامبرانی چون هارون و موسی از دنیا رفتند و این قوم همچنان سرگردان بودند تا این نسل از بین رفتند. نسل بعدی آمد و در ایشان انسانهایی بودند که حاضر شدند بار مسئولیت و امانت را بپذیرند. این سیر تحول آنها را به مرحله ای رساند که در بین آنها افرادی رشد یافت که استطاعت داشتند به سرزمین مقدس وارد شوند. چرا که هر کسی نمی تواند وارد این سرزمین شود.
به همین مناسبت یاد کنیم از حضرت امام رضوان الله تعالی علیه، که از سال 42 همواره نوک حمله امام به اسرائیل است؛ به عنوان عامل ظلم و فساد در منطقه. مردم ما نسبت به اسرائیل غضبناک بوده و هستند. یکی از اقدامات مهم اول انقلاب این بود که سفارت اسرائیل را بستند و رهبر فلسطینیان جزء اولین افرادی است که از کشورهای دیگر می آید و با امام دیدار می کند.
انقلابی های ما به مسأله فلسطین حساس بودند. حتی عده ای بلافاصله بعد انقلاب می گفتند برویم فلسطین بجنگیم و فلسطین را آزاد کنیم. اما امام فرمودند به همین سادگی نیست، سیری لازم است. موضوع فقط جنگ نیست؛ موضوع افرادی هستند که باید در این میدان بایستند. میدانی که قبل از آن همه لشگرهای اعراب در آن زمین گیر شدند؛ از جمله مصر که هر بار شکست خورد و بناچار صلح کرد.
امام فرمودند مسیر قدس از کربلا می گذرد. برخی از این جمله تعجب می کردند چون صدام تا نزدیک اهواز ما آمده بود. اما آن جمله امام نگاهی استراتژیک بود که محقق شد. کربلا و عراق از وجود صدام آزاد شد و مسیر هم باز شد. افرادی که در سوریه می جنگند با عنوان مدافع حرم می جنگند از کربلا و سامرا دفاع کردند و آمدند و از حرم حضرت زینب دفاع می کنند. این مسیری است که طی شده است؛ این یک سلوک است که فقط برای موسی و برادرش و چند نفر دیگر اتفاق نیفتاده است. باید امتی آماده شود و به فضل خدا امت آماده شده است و این مسیر قاطعانه ادامه دارد تا به قدس برسیم؛ همچنان دشمن ما را به شام و سوریه سرگرم کرده است ولی مسیر باز شده و سیر دارد انجام می شود تا به قدس برسیم.
امیدواریم این تسجم اراده مردم برای حرکت بسوی قدس که نماد آن روز قدس است در راهپیمایی روز قدس نمایان شود. این راهپیمایی نماد حرکتی است بسوی قدس. در این حرکت دارد امتی آماده می شود که پشت سر طالوت حرکت کنند و در آن داودهایی هستند که حرکت می کنند و وقتی برسد خواهید دید با یک سنگ آن عظمت جالوت را فرو می ریزند. وقتی انسانها در این مسیر تربیت شدند دیگر کار آن می شود همان سنگی که داود زد و جالوت را از اقتدار به زیر می کشد. کما آنکه در لبنان دیده ایم که با چند سرباز و چند موشک این اقتدار اسرائیل را شکستند.
امیدواریم این مسیر ادامه داشته باشد و رمز تداوم آن که راهپیمایی روز قدس است هر سال باشکوه تر برگزار شود. نسلی هم که در این مسیر تربیت می شود همواره این شعار و این پرچم را داشته باشد و تا وارد آن سرزمین موعود نشده ایم، پرچم باید حفظ شود. إن شاءالله خداوند به ما توفیق را بدهد که آن روز را ببینیم و پشت سر رهبر معظم انقلاب در مسجد الاقصی نماز پیروزی را بخوانیم. إن شاءالله منتظران واقعی باشیم تا پرچم عدالت به دست حضرت ولیعصر محقق شود و ما به عنوان یاران و سربازان حضرت پرچم را به اقصی نقاط عالم ببریم. دیگران این روز را دور می بینند ولی ما این صبح را نزدیک می دانیم و معتقدیم پیروزی و نصرت الهی در راه است.
خداوندا به ما شهامت ایستادن در این مسیر پر خطر عنایت فرما.
خدایا رعب و و حشت جمعیتی که آماده اند برای جهاد را در دل دشمنان ما بینداز و نقشه هایشان را به خودشان بازگردان.
در ظهور حضرت ولیعصر تعجیل فرما؛ پرچم این انقلاب را بدست رهبر معظم انقلاب بدست صاحب الامر برسان.
خداوندا گذشتان ما را بیامرز؛ شهدا، امام راحل، علماء، خصوصاً حضرت آیت الله مهدوی کنی مقامشان عالی است، متعالی بفرما.
نثار ارواح طیبه شهدا و امام شهدا رحم الله من یقرء الفاتحه مع الصلوات.