خلیج فارس به دلیل موقعیت جغرافیایی- نظامیای که دارد، دارای اهمیت سوقالجیشی بالایی است. دکتر میرلوحی در این یادداشت با توجه به مطلب فوق به تشریح اهمیت استراتژیک ایران میپردازد.
به گزارش دانشجویی و فرهنگی؛ وبه نقل از ساید انتشارات بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) «سدید»؛ متن پیش رو بخشی از جزوۀ «سیاست نظام سلطه در غرب آسیا» که درسگفتارى از « سید هاشم میرلوحی » در باب ماهیت امپریالیستی آمریکا است ؛ این درسگفتار حاصل سلسله جلسات هفتمین دورۀ آموزشى تربیتى «والعصر» مى باشد که در تابستان ۱۳۸۵ برگزار شده است و به همت موسسه علمی فرهنگی سدید پس از پیاده سازى و ویرایش در اختیار علاقهمندان قرار مى گیرد.
در میان همه کشورهای منطقه خلیج فارس، ایران به دلیل برخورداری از بیشترین کناره از خلیج فارس، از موقعیت خاصی برخوردار است.
ایران به دلیل جغرافیای نظامی خاص خود، به پاشنه آشیل جهان تبدیل شده است چرا که موقعیت خاص ایران از منظر جغرافیایی متناسب با موقعیت «امپراطوری جهان» است و به همین دلیل تمامی کشورهای ابر قدرت برای بسط و تأمین امپراطوری خود در دنیا به ایران چشم نظر دارند.
علاوه بر نفت، تریلیونها فوت مکعب گاز، در این منطقه وجود دارد و ایران مقام دوم ذخایر گاز (بعد از روسیه) را دارد. این ویژگی، یعنی وجود ذخایر نفت و گاز فراوان، باعث وابستگی کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به ایران میشود. از طرفی تشکیل جمهوری اسلامی ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، اهرم قدرت دیگری را در اختیار ما قرار داده و آن اندیشه امام(رحمة الله علیه) است.
این اندیشه و فکر امام(رحمة الله علیه) بود که توانست بر نظام سلطه جهانی غلبه پیدا کند و این تأثیرگذاری در کنار دو عامل دیگر یعنی موقعیت سوق الجیشی و موقعیت اقتصادی بسیار تأثیرگذار بود. بعد از انقلاب اسلامی، سیاست ژاندارم بودن ایران در منطقه کنار زده شد و سیاست جدید آمریکا در مقابل ایران شکل گرفت بر این اساس آمریکا به بحرانسازی علیه ایران میپرداخت. بر این مبنا، جنگ به ایران تحمیل شد؛ قبل از آن در کودتاهای مختلف نتوانستند نظام ایران را سرنگون کنند و تا دهه 90 میلادی این بحرانسازیها به اشکال مختلف و به صورت مستقیم ادامه پیدا کرد.
در دورۀ جنگ، آنچنان ایران را تحریم کرده بودند که حتی سیمهای خاردار که با چندین واسطه از بلوکهای شرق خریداری شده بود توسط شوروی اجازه ورود به ایران پیدا نمیکرد. اما در مقابل، انواع سلاحهای شیمیایی و میکروبی را در اختیار عراق گذاشتند و عمدۀ جهان عرب، از عراق حمایت کردند.
امیر کویت کمک به عراق را کمک به امت عرب دانست که در مقابل امام(رحمة الله علیه) هم گفتند: آنقدر کمک نکنید روزی خواهد رسید که به شما حمله خواهد کرد[1]. همۀ جهان پشت عراق بودند اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی علیرغم همۀ تحریمها ایران توانست در جنگ موفق شود که مهمترین عامل در این موفقیت مردم بودند.
[1] - حضرت امام خمینی(رحمة الله علیه) در پیامی که در تاریخ 6 مرداد 1366 خطاب به مسلمانان جهان و زائران خانه خدا صادر کردند به موضوعات و حوادث مختلف جهان اسلام و ایران اشاره نمودند که یکی از آنها مربوط به پیشبینی حوادث آینده برای کشورهای اسلامی میباشد:
«... نه تنها صدام از خلق و خوی سبعیت و درندگی ذرهای عدول ننموده است که متأسفانه با حمایت جهانخواران و با سکوت سازمانها و مراکز بینالمللی به گرگ زخم برداشتهای بدل شده است و میرود تا شعلههای آتش و جنگ را در کشورهای منطقه و خصوصاً خلیج فارس برانگیزد. من به سران کشورهای خلیج فارس سفارش میکنم که به خاطر یک عنصر ورشکسته سیاسی نظامی اقتصادی بیش از این خود و مردم کشورتان را تحقیر نکنید و با توسل به دامن آمریکا ضعف و ناتوانی خود را برملا نسازید و از گرگها و درندهها برای شبانی و حفظ منافع خود استمداد نطلبید. ابرقدرتها آن لحظهای که منافعشان اقتضا کند شما و قدیمیترین وفاداران و دوستان خود را قربانی میکنند و پیش آنان دوستی و دشمنی و نوکری و صداقت ارزش و مفهومی ندارد. آنان منافع خود را ملاک قرار دادهاند و به صراحت و در همه جا از آن سخن میگویند.»
صحیفه امام ، جلد20 ص 328 و 329