گوهری: «آزمایش موشک قارهپیمای کره شمالی در سالروز استقلال آمریکا و در آستانه برگزاری اجلاس سران گروه 20 بار دیگر سیاست واشنگتن در قبال این کشور را به چالش کشید.»
به گزارش دانشجویی و فرهنگی؛ ابوذر گوهری استاد علوم سیاسی دانشگاه امام صادق(ع) در تازهترین یادداشت خود از آزمایش موشک قارهپیمای کره شمالی در سالروز استقلال آمریکا سخن میگوید.
متن این یادداشت تلگرامی به شرح ذیل است:
آزمایش موشک قارهپیمای کره شمالی در سالروز استقلال آمریکا و در آستانه برگزاری اجلاس سران گروه 20 بار دیگر سیاست واشنگتن در قبال این کشور را به چالش کشید. تلاش اولیه ترامپ جهت فنلاندیزه کردن کره شمالی و مهار این کشور توسط چین، با توجه به عدم همراهی کامل راهبردی این کشور تاکنون نتیجه نداده تا جایی که واشنگتن مجبور به تحریم اشخاص و بانکهای چینی ناقض تحریمهای کره شمالی و صدور مجوز فروش تسلیحاتی به تایوان، جهت ارسال سیگنال مناسب به پکن شد. هرچند آمریکا بهطور کامل از گزینه چین عبور نکرده است اما درنهایت همراهی اعلامی پکن با آمریکا صرفاً باهدف تسکین واشنگتن صورت میگیرد و چین حفظ حکومت کره شمالی را ضرورتی راهبردی برای خود میداند لذا به لحاظ استراتژیک درنهایت رقابت واشنگتن-پکن در این حوزه بارز است.
با در نظر گرفتن گزینههای اقدام آمریکا علیه پیونگیانگ، محدودیتهای سناریوهای موجود برای واشینگتن بیشتر میشود این در حالی است که ترامپ و تیم امنیتی وی بر شکست راههای گذشته اذعان داشته و معتقدند نباید روشهای سابق، شامل مذاکرات طولانی را مجدد آزمود. از سوی دیگر ترامپ گزینه «تعلیق در برابر تعلیق» را نیز در قبال کره شمالی مناسب نمیداند و به تیم امنیت ملی خود دستور داده به روشهای دیگر بیندیشند؛ هرچند روسای جمهور روسیه و چین از کره شمالی خواستند برنامه تسلیحات هستهای و موشکی خود را متوقف و در مقابل، آمریکا و کره جنوبی نیز انجام مانور نظامی در آبهای شبهجزیره کره را متوقف سازند.
ابهامات و پیچیدگی اقدام آمریکا علیه کره شمالی باعث شده مجدداً تیلرسون همچنان بر راهحلهای دیپلماتیک برای حل بحران تأکید کند و به سازوکار مرسوم شورای امنیت متوسل شود. درنهایت ترامپ امیدوار است بتواند در حاشیه اجلاس گروه 20 مسئله کره شمالی را به شکل جدی با قدرتهای جهانی طرح و راهحلی برای این بحران بیابد.