دکتر میثم لطیفی در یادداشتی به بیان نکاتی پیرامون روز جهانی مسجد پرداخته است.
به گزارش دانشجویی و فرهنگی، دکتر میثم لطیفی در یادداشتی به بیان نکاتی پیرامون روز جهانی مسجد پرداخته است.
متن یادداشت رئیس دانشکده معارف اسلامی و مدیریت به شرح ذیل میباشد:
بسم الله النور
روز جهانی مسجد یادآور حرکت شرم آور و پلیدانه دنیس مایکل ولیم روهان، شهرک نشین خبیث اسرائیل آدم کشی است که در ساعت هفت صبح روزسی و یکم مرداد سال 1348 هجری شمسی (۲۱ آگوست سال ۱۹۶۹) مسجدالاقصی را به آتش کشید. در نتیجه اقدام بی شرمانه وی ۱۵۰۰ متر مربع از فضا و منبر تاریخی مسجدالاقصی در آتش سوخت. سال ها بعد و به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران در اجلاس کشورهای اسلامی، سالگرد آتش زدن مسجدالاقصی توسط اسرائیل به عنوان روز جهانی مساجد تعیین شد. در این اجلاس از کشورهای عضو خواسته شد با هدف ارج نهادن به نقش مساجد و صیانت از آن ها به عنوان مکان های مقدس، در گرامی داشت این روز تلاش کنند.
هدف از نام گذاری روزی به نام روز جهانی مسجد، ارائه الگوی مناسب برای بزرگداشت روز مسجد، تبیین مطالبات و نیازهای مسجد، مرور وضعیت گذشته و حال مساجد، بررسی نقش مساجد در تعامل بین دین و دولت و نیز معرفی و قدردانی از ائمه جماعات موفق است.هم چنین در این روز قرار است قداست و عظمت مسجد تبیین شود؛ نیروهای فعال در مساجد تکریم شوند؛ به آبادانی معنوی و فیزیکی مساجد توجه شود و برای بهبود محتوای فرهنگی مساجد و ایجاد هماهنگی بین متولیان دینی مکان های شریف انگیزه ها برانگیخته و هم افزا شوند
در این مجال اندک نمی خواهم و نمی توانم به همه این موارد بپردازم. بلکه غرضم یادآوری یک نکته مهم و اساسی است که اگر به آن توجه نشود شاید مسجدسوزی در قالب و صورتی متفاوت استمرار یابد. خداوند رحمت کند شهید مطهری را؛ ایشان در کتاب حماسه حسینی و درباره قیام امام حسین علیه السلام می فرمود:" امام حسین سه مرحله شهادت دارد: شهادت تن به دست یزیدیان، شهادت شهرت و سمعه و نام نیک به دست بعدیها بالاخص متوکل عباسی، و شهادت هدف به دست اهل منبر." (حماسه حسینی صفحه 75.) یک صهیونیست خبیث، روزگاری کالبد مسجدالاقصی را سوزاند. اما آیا ما با کم کاری و کم توجهی روح و قلب مسجد را نسوزانده ایم؟ آیا مسجدی که سنگر اسلام و مرکزی برای بسط حقیقت بوده است را با تقلیل گرایی به یک معبد، تضعیف نکرده ایم؟
خداوند رحمت کند معمار کبیر انقلاب اسلامی را که می فرمود :"مساجد بود که این پیروزی را برای ملت ما درست کرد. این مراکز حساسی است که ملت باید به آن توجه داشته باشند. این طور نباشد که خیال کنند حالا دیگر ما پیروز شدیم، دیگر مسجد می خواهیم چه کنیم؟ پیروزی ما برای اداره مسجد است.
همچنین طی سالهای متمادی مقام معظم رهبری تلاش کرده اند مسجد طراز اسلامی را تبیین فرمایند که با بررسی نظرات ایشان و ارزیابی اجمالی اقدامات صورت گرفته باید گفت متاسفانه از افق ترسیم شده ایشان، فاصله زیادی داریم. باید به کارکردهای مسجد نبوی و علوی بازگشت و از سوختن هدف و روح مسجد جلوگیری نمود که سوختن اینگونه ای از سوختن کالبد مسجد خطرناک تر است.