کتاب «اتحادیه اروپا، سیاستها و روندها» نوشته جان مک کورمیک و ترجمه مهدی ذوالفقاری و محمد مهدی احمدی معین میباشد.
به گزارش دانشجویی و فرهنگی به نقل از معاونت پژوهشی دانشگاه امام صادق(ع)؛ کتاب اتحادیه اروپا؛ سیاستها و روندها نوشته جان مک کورمیک و ترجمه مهدی ذوالفقاری و محمد مهدی احمدی معین میباشد. این کتاب یکی از جامعترین آثار تدوین شده در رابطه با اتحادیه اروپا و از متون درسی دانشگاههای اروپا و آمریکا میباشد و مطالب مندرج در آن به 3 بخش اصلی قابل تقسیم است.
نگارنده در این اثر به دنبال پاسخ گویی به سئوالات زیر میباشد:
اتحادیه اروپا چرا و چگونه بوجود آمد؟
این اتحادیه چه میکند؟
این اتحادیه چگونه کار میکند؟
عملکرد آن چه اثراتی بر جای میگذارد؟
این اثر در سه بخش و در قالب 17 فصل به نگارش در آمده است. هر فصل با مروری کلی بر موضوع مورد بحث آغاز شده و با فهرستی از منابع اضافی برای مطالعه بیشتر در آن موضوع خاتمه مییابد. در انتهای کتاب واژگان و عبارتهای کلیدی توضیح داده شدهاند، شرح وقایع و تاریخهای وابسته به آنها (گاهشناسی وقایع) درج شده، توضیحی خلاصه در مورد دیگر سازمانهای ائتلافی منطقهای ارائه شده است و بالاخره منابع دیگری برای کسب اطلاعات بیشتر معرفی شدهاند.
برای مشاهده صفحات نخستین کتاب اینجا کلیک کنید
نگارنده در بخش نخست این کتاب که شامل فصول 1 تا 4 میباشد به مباحثی همچون ریشههای نظری، فرآیندهای تاریخی و حوادث مؤثر بر شکلگیری اتحادیه اروپا میپردازد.
فصل اول تا چهارم کتاب به نامهای زیر میباشد: فصل1. اتحادیه اروپا چیست؟ (بنیانهای ایدئولوژیک)؛ فصل2. ریشههای شکلگیری اتحادیه اروپا (جهان پس از جنگ)؛ فصل3. ظهور اتحادیه اروپا: آغاز راه از پاریس؛ و فصل4. تثبیت اتحادیه اروپا: از تشکیل بازار واحد تا معرفی یورو.
در بخش دوم شامل فصلهای 5 تا 10 نهادهای مختلف اتحادیه اروپا از حیث ساختاری و کارکردی مورد بررسی قرار گرفتهاند. عناوین این فصول عبارتنداز: فصل5. کمیسیون اروپا؛ فصل6. شورای وزیران؛ فصل7. پارلمان اروپا؛ فصل8. دادگاه عدالت اروپا؛ فصل9. هیأت اروپا و دیگر سازمانها؛ و فصل10. احـزاب و گروههای سـیاسی.
در بخش آخر که فصلهای 11 تا 15 را شامل میشود فرآیندهای تصمیمسازی و تصمیمگیری، سیاستگذاریها و سیاستهای اتحادیه اروپا در بخشهای مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مورد توجه قرار گرفته و عوامل مؤثر بر این سیاستها و سیاستگذاریها توضیح داده شدهاند. این فصول عبارتنداز: فصل11. فرآیند تدوین سیاستها؛ فصل12. سیاست اقتصادی؛ فصل13. سـیاست کـشاورزی و منـطقهای؛ فصل14. سـیاست زیستمحیطی و سـیاست اجتماعی؛ و فصل15. سـیاست خارجی و امنـیتی.
فصل16 تحت عنوان «اتحادیه اروپا و ایالات متحده»؛ به مقایسه اتحادیه اروپا و ایالات متحده از ابعاد مختلف پرداخته و روابط این دو با یکدیگر را بررسی مینماید که از نظر مقایسهای و کاربردی دارای ارزش مطالعاتی است. و فصل17 نیز به نتیجهگیری کتاب اختصاص دارد.
جهت تهیه این کتاب میتوانید به فروشگاه انتشارات دانشگاه امام صادق علیه السلام واقع در جنب درب ورودی دانشگاه مراجعه کنید.