اهم سخنان کارشناسان در نشست بررسی و نقد برنامههای وزیر اقتصاد را در دانشجویی و فرهنگی بخوانید.
به گزارش دانشجویی و فرهنگی،در راستای سلسله جلسات «سایه تمدن اسلامی برای تایید، تکمیل و تصحیح برنامههای دولت دوازدهم»، نشست تخصصی بررسی و نقد برنامههای مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد و امور دارایی دولت دوازدهم در دفتر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد که اهم سخنان کارشناسان در این نشست را میتوانید در دانشجویی و فرهنگی بخوانید.
دکتر حسین عیوضلو رییس سابق کارگروه طرح تحول ساختاری نظام بانکی:
ریل گذاری و ثبات بخشی به نظام مالی کشور به ویژه به نظام پولی و بانکی، ضرورتی انکارناپذیر است اما وزیر اقتصاد در برنامه خود به این نکات توجه نکرده و قرائتی که از اصلاح نظام بانکی کشور دارد در چارچوب سیاستهای بالادستی تعریف نشده و اصولاً آنچه به عنوان اصلاح نظام بانکی اشاره کرده با لوایح تهیه شده در بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و طرح مرتبط از سوی مجلس شورای اسلامی ارتباطی ندارد.
دکتر مجاهدی استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی:
تحصیلات غیرمرتبط وزیر اقتصاد و عدم اشراف عمیق به دانش اقتصاد و اقتصاد ایران، این خطر را تداعی میکند که وزارت اقتصاد تحت قیمومیت سایر نهادهای تصمیم گیر حوزه اقتصاد (سازمان برنامهوبودجه، بانک مرکزی و هیئت مشاورین اقتصادی رئیسجمهور) قرار گیرد.
دکتر کریمی کارشناس اقتصاد مالی و بازار سرمایه:
در برنامه وزیر اقتصاد، در حوزه بانکی به "افزایش سرمایه" و "تجهیز بانک ها" به عنوان راه حل بهبود توانگری مالی آنها اشاره شده در حالی که مساله اصلی در نظام بانکی کشور موضوع "تخصیص" است.
دکتر احمدی استاد اقتصاد دانشگاه آزاد:
مهمترین ابزارهایی که با توجه به ساختار وزارت اقتصاد در اختیار وزیر است، ابزارهای مالی (مالیات و مخارج دولت) است که برنامه مشخصی در این زمینه بیان نشده؛ وزیر باید اعلام میکرد که در 4 سال آینده بودجه، درآمد مالیاتی و بدهی دولت را به چه میزان خواهد رساند که بتوان عملکرد وی را ارزیابی نمود.
دکتر نعمتی استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق علیه السلام:
تا زمانی که به صورت مبنایی و رویکردی نسبت به تحقق "اقتصاد اسلامی" توجه نشود نباید انتظار تغییر داشت؛ هرچند افراد مختلفی در قامت مسئولان اقتصادی کشور جا به جا شوند.
مهندس وحید عزیزی کارشناس مسایل اقتصادی:
در برنامه وزیر، در بخش مبارزه با پولشویی بحث توسعه زیرساخت های فنی مطرح شده که باید نسبت آن با fatf مشخص شود.