به گزارش خبرنگار دانشجویی و فرهنگی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم؛ دکتر حسین میرزایی صبح روز گذشته در نشست خبری جشنواره ملی حرکت گفت: ۹ هزار و ۳۸۸ انجمن علمی ثبت شده تا پایان شهریور سال ۹۶ داریم که ۸ هزار و ۵۹۳ انجمن آن فعال هستند. وی افزود: آیین نامه جدید انجمن ها و اتحادیه های علمی دانشجویی که بعد از ۹ سال بازنگری شده بود هفته گذشته به دانشگاه ها ابلاغ شد.
دکتر میرزایی در خصوص تعداد انجمن های علمی دانشجویی در دانشگاه های کشور اظهار داشت: هم اکنون ۹۳۸۸ انجمن علمی دانشجویی در دانشگاه های کشور به ثبت رسیده است که از این تعداد ۸ هزار و ۵۴۳ انجمن علمی دانشجویی فعال هستند. وی در خصوص تنوع آنها بر اساس گروه های تحصیلی گفت: ۳۲ درصد این تعداد انجمن ها در حوزه علوم انسانی، ۲۸ درصد در حوزه فنی و مهندسی، ۱۷ درصد در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی و ۱۶ درصد در حوزه علوم پایه و ۷ درصد در حوزه هنر ومعماری است. تعداد اتحادیه های انجمن های علمی دانشجویی پس از چهار سال فعالیت معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم دولت یازدهم و دوازدهم، از چهار اتحادیه در دولت دهم به ۳۶ اتحادیه افزایش یافته است.
سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، جشنواره ملی حرکت را یکی از بزرگترین رخدادهای انجمن های علمی دانشجویی توصیف کرد و گفت: با آمدن دولت یازدهم تمرکز زدایی، سیاست جشنواره قرار گرفت و بر همین اساس طی جشنواره های هفتم تا نهم در دانشگاه های شیراز، مشهد و کرمان برگزار شد و امسال نیز دهمین دوره آن در دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار می شود.
همچنین در ادامه این نشست فضل الله ایرجی کجوری، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات وفناوری، گفت: در مجموع ۱۰۴ دانشگاه و موسسه آموزش عالی در این جشنواره مشارکت داشته اند که نسبت به دوره قبل ۱۰ درصد افزایش یافته است. وی گفت: ۱۲۴۴ اثر به دبیرخانه جشنواره رسیده که نسبت به دوره قبل ۱۳ درصد افزایش داشته است.
ایرجی کجوری ادامه داد: از مجموع این تعداد اثر و دستاوردعلی دانشجویی ۳۲۳ اثر در بخش انجمن های علمی برتر، ۱۸۸ اثر در بخش فعالیت های علمی خلاقانه، ۲۵۸ اثر در بخش نشریه علمی، ۱۱۷ اثر در بخش مسابقه علمی و ۹۰ اثر در بخش پژوهش و ۷۰ اثر در بخش فضای مجازی و ۵۴ اثر در بخش کتاب و ۶۷ در بخش اختراع و ۱۶۸ اثر در بخش کارآفرینی به جشنواره اضافه شد.
وی ادامه اضافه کرد که بر اساس گروه های تحصیلی آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره عبارت از: ۴۹۳ اثر در بخش فنی و مهندسی، ۳۲۰ اثر در بخش انسانی، ۱۷۰ اثر در بخش کشاورزی، ۱۳۷ اثر در بخش علوم پایه و ۱۲۰ اثر در بخش هنر است که به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.