همایش بزرگداشت روز جهانی زبان عربی به همراه رونمایی از اولین نرم افزار آموزشی «الحیاه» (اولین نشر دیجیتال دانشگاه امام صادق(علیه السلام) روز دوشنبه 27 آذرماه 1396 در تالار آیت الله مهدوی کنی(قدس سره) برگزار شد.
به گزارش دانشجویی و فرهنگی؛ همایش بزرگداشت روز جهانی زبان عربی به همراه رونمایی از اولین نرم افزار آموزشی «الحیاه» (اولین نشر دیجیتال دانشگاه امام صادق(علیه السلام) روز دوشنبه 27 آذرماه 1396 در تالار آیت الله مهدوی کنی(قدس سره) برگزار شد.
دکتر هاشمی (مشاور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات و رایزن فرهنگی سابق ایران در امارات و لبنان) و دکتر آذرشب (استاد رشته زبان و ادبیات عرب و چهره فرهیخته فرهنگی کشور) از جمله سخنرانان این مراسم بودند که به زبان عربی به ایراد سخنرانی پرداختند. در این مراسم همچنین برخی از مسئولان سازمان های فرهنگ و ارتباطات، حج و زیارت، مجمع جهانی اهل بیت، انتشارات سمت و اساتید و دانشجویان دانشگاههای تهران، شهید بهشتی، علامه طباطبایی، آزاد، خوارزمی، الزهراء و پردیس خواهران دانشگاه امام صادق(علیه السلام) حضور داشتند که با پوشش خبری شبکه های برون مرزی جمهوری اسلامی ایران همراه بود.
مراسم با قرائت آیاتی از کلام الله مجید و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد. دکتر آرضایی مسئول میز جهان عرب دانشگاه، پس از عرض خیر مقدم و خوشامدگویی به میهمانان، به تشریح فعالیتهای دانشگاه امام صادق(علیه السلام) در زمینه زبان عربی پرداخت. تولید و چاپ نشر کتاب، برگزاری دورههای آموزش زبان عربی، سفرهای علمی، تعاملات و ارتباطات داخلی و بینالمللی در راستای گسترش و توسعه زبان عربی و اهمیت و کاربرد زبان عربی در نظام آموزشی حاکم بر دانشگاه امام صادق(علیه السلام) از جمله مواردی بود که ایشان با اشاره به این فعالیتها، تشکیل مرکز زبان دانشگاه را نقطه عطفی در راستای بهبود مسیر پیشین توصیف نمودند.
دکتر پیغامی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اولین سخنران این مراسم بودند که با اشاره به دستاوردهای این معاونت به تبیین خدمات صورت گرفته در دانشگاه امام صادق(علیه السلام) در راستای گسترش زبان عربی به عنوان زبان فرهنگ و تمدن اسلامی پرداختند. معاون پژوهش و فناوری دانشگاه در راستای اهمیت زبان عربی به عنوان زبان علمی دنیا افزودند: مسأله زبان عربی صرفا یک زبان نیست بلکه یک فرهنگ است. بسیاری از مفاهیم را به در جهان اسلام به زبانی غیر از زبان عربی نمی توانیم منتقل کنیم و لذا اگر زبان عربی را جدی نگیریم خسران زیادی خواهیم داشت. انتظار داریم که دانشجویان و اساتید دانشگاه از پایگاه های اطلاعاتی دانلود مقالات و کتب علمی که به زبان عربی در دانشگاه وجود دارد استفاده کنند.
دکتر آذرشب، چهره فرهیخته و استاد دانشگاه، سخنران بعدی این مراسم بودند که به زبان عربی به ایراد سخنرانی پرداختند. ایشان با اشاره به روزجهانی زبان عربی و بزرگداشت این روز در دانشگاهی که رشته مستقلی به نام زبان عربی ندارد عنوان کردند: این امر نشاندهنده اهمیت و جایگاه زبان عربی در دانشگاه امام صادق(علیه السلام) میباشد که بسیار ارزشمند است.
دکتر آذرشب با اشاره به نقش بزرگ ائمه(علیهم السلام) در راستای احیای جریان تاریخی جهان اسلام و تاکید بر نقش مهم عنصر عزت در این احیاگری، ترس دشمنان امروزی جمهوری اسلامی ایران را ناشی از عنصر عزت ملت ایران توصیف نمودند.
ایشان با توصیف نقش ایرانیان در خدمت به زبان عربی و اهمیت احیاگری در جهان اسلام عنوان کردند: دانشگاه امام صادق(علیه السلام) میتواند نقش مهمی در احیای جهان اسلام و تمدن اسلامی داشتهباشد.
سپس کلیپی از بیانات رئیس فقید دانشگاه، حضرت آیت الله مهدوی کنی قدس سره پیرامون اهمیت زبان عربی پخش شد. در این کلیپ بخشهایی از فعالیتهای مختلف بخش زبان و انجمن زبان عربی دانشگاه امام صادق(علیه السلام) در چند سال اخیر نمایش داده شد.
در ادامه، دکتر هاشمی مشاور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات و رایزن فرهنگی سابق ایران در امارات و لبنان به ایراد سخنرانی به زبان عربی پرداختند. ایشان با اشاره به نقش جمهوری اسلامی ایران در ترویج و شکل گیری و پیشرفت تمدن اسلامی به تبیین اهمیت و جایگاه زبان عربی در این زمینه پرداختند.
ایشان افزودند: در شرایطی که اوضاع سیاسی در کشورهای منطقه چندان مناسب نیست و فضای دیپلماتیک دچار تنشها و اختلافات متعددی است روابط علمی و آکادمیک با کشورهای عربی و دانشگاههای آنها در کنار پیشرفت علمی و معرفتی، به تقریب دیدگاهها در زمینههای مختلف همچون سیاسی، اجتماعی، بین المللی و... نیز کمک میکند.
سپس دکتر حسینی (مدیر میز جهان عرب معاونت پژوهش) به تشریح فعالیتهای میز جهان عرب به زبان عربی پرداختند. ارائه گزارشی از اهداف و برنامههای میز جهان عرب، اعلام آمادگی این مجموعه برای همکاری با دانشگاههای مختلف تهران و ایران در راستای تقویت و توسعه روابط علمی با دانشگاههای ممتاز جهان عرب از جمله محورهایی بود که دکتر حسینی به تشریح آنها پرداخت.لازم به ذکر است که میز جهان عرب در سال جاری با هدف گسترش مناسبات بینالمللی با موسسات و مراکز علمی جهان عرب، ذیل اداره همکاریهای علمیو بینالمللی دانشگاه ایجاد شده است.
در ادامه آقای شواهدی از دانشجویان دانشگاه قصیدهای به زبان عربی با موضوع جایگاه والای زبان عربی قرائت کردند.
سخنران پایانی مراسم دکتر فکری مدیر مرکز زبان دانشگاه امام صادق(علیه السلام) بودند. ایشان نرمافزار آموزشی زبان عربی الحیاه را به عنوان ابزاری مفید در راستای آموزش عربی توصیف نمودند و خودآموز بودن این نرمافزار را از جمله ویژگی های بارز آن توصیف کردند که از ا بتدایی ترین مراحل آموزش تا سطوح پیشرفته و بالا به آموزش زبان در این نرمافزار پرداخته شده است.
ر پایان از نرمافزار آموزشی زبان عربی الحیاه با حضور میهمانان ویژه حاضر در جلسه رونمایی شد