-
- 1397/04/17 12:55
- 3987
- 1397/04/17 12:55
- 3987
در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد؛
نشست «بررسی فراز و فرود طرحها و عدالت اجتماعی»
نشست بررسی فراز و فرود طرحها و عدالت اجتماعی در دهه چهارم انقلاب با عنوان شاخص ترکیبی عدالت اجتماعی در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد.
به گزارش دانشجویی و فرهنگی و به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، در این نشست که به همت هسته عدالت پژوهی مرکز رشد این دانشگاه و با حضور جمعی از دانشگاهیان و پژوهشگران حوزه عدالت برگزار شد یکی از اساتید مرکز رشد دانشگاه امام صادق با تبیین ابعاد و اهمیت عدالت گفت: امروزه در دنیا شاخص های پیشرفت جوامع را بر اساس میزان عدالت در یک رنکینگ و به تعبیر بهتر لیگ های مشخصی قرار می دهند.
سید مجتبی امامی افزود: توجه اساسی در جوامع بشری به سمت بررسی شاخص رفتار دولت ها بر اساس میزان توجه به عدالت است بنابراین انتظار می رود در نظام اسلامی نیز شاخص های عدالت در پیشرفت مد نظر قرار گیرد تا ما بر اساس آرمان های الهی و انقلابی خود در دنیا مطرح شویم.
در ادامه این نشست عضو هسته عدالت پژوهی مرکز رشد دانشگاه نیز با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی در ایران به عدالت توجه شده اما نگاه به آن فرایندی و پروسه محور نبوده است گفت: نمی توان در گستراندن عدالت فقط به چند مقوله خاص منحصر بود بلکه باید به شاخص های مشخص آن در ابعاد سیاسی، اجتماعی و فرهنگی توجه و بر اساس همان شاخص ها حرکت شود.
علی مصطفوی ثانی در توضیح بیشتر تصریح کرد: به عنوان نمونه در سال 85 شاخص رسیدن به عدالت بهبود یافته بود اما پس از آن دوباره سیر نزولی گرفت تا اینکه در سال 90 کمی بهتر شد و پس از آن دوباره شاهد افت بسط عدالت بودیم. در مجموع روند توسعه عدالت در طول دهه های اخیر سیر نزولی داشته است.
وی یکی از مهم ترین مشکلات در حوزه عدالت را نبود اجماع میان دست اندرکاران علمی از نظر نظریه پردازی دانست و گفت: این مشکل در بخش تصمیم گیری و تصمیم سازی نیز ادامه دارد یعنی شاخصی به عنوان عدالت گویا وجود ندارد در حالی که امروز به شدت نیازمند شاخص ترکیبی عدالت بین شهرهای مختلف و پس از آن بین ایران و سایر کشورها هستیم.
عضو هسته عدالت پژوهی مرکز رشد دانشگاه امام صادق تأکید کرد: باید عدالتخواهی را فرایندی در نظر گرفت که در مسیر آن توقفی نباشد و از سوی دیگر باید نگاه به عدالت به صورت جامع و صعودی و برای جامعه ملموس باشد.
همچنین در این نشست سایت هسته عدالت پژوهی این دانشگاه هم رونمایی شد. این سایت با بخش هایی همچون خانه، محصولات، فصلنامه عدالت اجتماعی، یادداشت تحلیلی و رصدخانه عدالت اجتماعی فعالیت خود را آغاز کرد.
دریچه همکاری یکی دیگر از بخش های این سایت است که در آن به صورت تعاملی نظریات پژوهشگران و دانشگاهیان و حوزویان و حتی سیاستگذاران دریافت و موضوعات مرتبط با عدالت محوری پیگیری و بررسی می شود.
هسته عدالت پژوهی در دانشگاه امام صادق با حضور جمعی از دانشجویان و پژوهشگران این دانشگاه از سال 94 فعالیت خود را آغاز کرد تا بستری برای طرح مسائل انقلاب اسلامی به ویژه در حوزه عدالت باشد.
هسته عدالت پژوهی تلاش می کند با تمرکز بر موضوعات خاص و طرح بحث آن در دانشگاه و در نهایت پیشنهاد تصمیم سازان به گسترش عدالت محوری در جامعه کمک کند.