دومین دوره جشنواره درون دانشگاهی حرکت در دانشگاه امام صادق علیه السلام به کار خود پایان داد.
مراسم اختتاحیه دومین دوره جشنواره درون دانشگاهی حرکت با حضور مهندس عسکری مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری ، حجت الاسلام والمسلمین دکتر سعدی رییس محترم دانشگاه امام صادق علیه السلام، جمعی از معاونین و مدیران، اساتید و دبیران و اعضاء انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام برگزار شد.
در ابتدای مراسم بعد از خیر مقدم گویی قائم مقام معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه (حجت الاسلام والمسلمین دکتر زندیه)، دقایقی را جناب مهندس عسکری مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری ایراد سخنرانی داشتند.
به گزارش دانشجویی و فرهنگی؛ دومین دوره جشنواره درون دانشگاهی حرکت در دانشگاه امام صادق علیه السلام به کار خود پایان داد.
مراسم اختتاحیه دومین دوره جشنواره درون دانشگاهی حرکت با حضور مهندس عسکری مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری ، حجت الاسلام والمسلمین دکتر سعدی رییس محترم دانشگاه امام صادق علیه السلام، جمعی از معاونین و مدیران، اساتید و دبیران و اعضاء انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام برگزار شد.
در ابتدای مراسم بعد از خیر مقدم گویی قائم مقام معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه (حجت الاسلام والمسلمین دکتر زندیه)، دقایقی را جناب مهندس عسکری مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری ایراد سخنرانی داشتند.
مهندس عسکری ضمن تشکر و توفیق حضور در دانشگاه امام صادق علیه السلام یاد و خاطره رئیس فقید دانشگاه مرحوم حضرت آیت الله مهدوی کنی رحمه الله عله را گرامی داشتند و به عنوان نماینده ستاد فرهنگی وزارت علوم از اهتمام رئیس محترم دانشگاه حضرت حجت الاسلام والمسلمین دکتر سعدی، معاونت فرهنگی و دانشجویی حاج آقای مباشری و قائم مقام محترم معاونت دانشجویی و فرهنگی حجت الاسلام زندیه نسبت به فعالیتهای فرهنگی بویژه اجرای مقدمات برگزاری این رویداد بی نظیر ( جشنواره حرکت) در دانشگاه امام صادق علیه السلام تشکر کردند.
مدیرکل فرهنگی افزود امیدوارم دانشگاه امام صادق علیه السلام که کانون بست معنویت و فرهنگ اهل بیت علیه السلام است، در عصری که ما به شدت نیازمند اندیشههای تابناک اهل بیت علیه السلام و مکتب توحیدی تشیع هستیم، بتواند کمک کار و مشاور خوبی برای دانشگاههای کشورباشد.
وی افزود: آئین نامه انجمنهای علمی دانشجویی در سال 1377 در وزارت فرهنگ و آموزش عالی آن زمان تدوین شده است و برای ابلاغ به دانشگاهها ارسال شده است. در حال حاضر غریب بیست سال از ابلاغ آئین نامه انجمنهای علمی دانشجویی در دانشگاههای کشور گذشته و خداوند متعال توفیق داده که تا کنون بیش از ده دوره جشنواره ملی حرکت برگزار شود و یازدهمین دوره جشنواره بین المللی حرکت به میزبانی دانشگاه اصفهان در سال گذشته برگزار شد. این اتفاق بسیار مبارک و فرخندهای بود چرا که در شرایطی که به واسطه یکجانبه گرایی آمریکا و نقض عهد و ایران هراسی که در دنیا دنبال میشد، خداوند متعال توفیق داد ما میزبان بیش از 85 نفر از دانشجویان دانشگاههای معتبر خارجی باشیم.
مهندس عسکری افزودند بعد از بیست سال که از ابلاغ آئین نامه انجمنها ی علمی گذشته نیاز داشتیم با توجه به اقتضائاتی که نظام جمهوری اسلامی داشت و شیطنتهایی که نظام سلطه علیه جمهوری اسلامی ایران دنبال میکرد در فعالیتها بازنگری کنیم و به دنبال انجمنهای علمی نسل دو باشیم. ما در حال حاضر بیش از 9000 انجمن علمی دانشجویی در دانشگاههای تحت پوشش وزارت علوم تحقیقات و فناوری داریم که در حال فعالیت هستند. انجمنهای نسل دو، محصول بازنگری در انجمنهای سنتی هستند. به همان میزانی که دانشگاههای نسل جدید که کار آفرین و خلاقیت محور هستند محصول بازنگری در دانشگاههای سنتی هستند.
انجمنهای علمی نسل جدید پروژه محور هستند. کار تیمی را ترویج میدهند. از مشارکت بیشتر دانشجویان و استادان تحصیلات تکمیلی استفاده میکنند و سعی میکنند بر اساس منویات مقام معظم رهبری مد ظله العالی بتوانند مشکلی از مشکلات کشور را رفع کنند. انجمنهای علمی نسل 2 باید در حل معظلاتی همچون ترافیک ، آلودگی هوا و ... دستیار و کمک کار دولت باشند. لذا معتقدیم یکی از جاهایی که میشود در آن خوب کار و مبانیش را تعریف کرد و به کمک دولت آمد، همین انجمنهای علمی دانشجویی است. آنجایی که نیاز داریم رویهای جدید در مدیریت داشته باشیم مبتنی بر باورهای اعتقادی و اسلامی به نظرم یکی از این جاها که خیلی خوب میتواند کمک بکند همین مجموعه فاخر دانشگاه امام صادق علیه السلام و دانشجویان ارزشمند و فرهیخته دانشگاه است.
وی خاطر نشان کرد: مجموعه مدیران خدوم آموزش عالی در دانشگاهها باید به فعالیتهایی که میتواند ذیل گفتمان انقلاب اسلامی و در راستای تقویت انسجام اجتماعی کشور موثر باشد عنایت داشته باشند. امروز فضایی که در دانشگاههای کشور به واسطه مشارکت بیشتر استادان و دانشجویان فراهم شده فضایی مقتنم است که به حمد الله یک همگرایی خیلی خوبی ایجاد کرده و ما میبینیم انسجامی که ذیل گفتمان انقلاب اسلامی در دانشگاهها ایجاد شده و تحرکاتی که عزیزان دانشجو دارند به حدی این تحرکات امید آفرین هست که یک موردش را مقام معظم رهبری در دیدار رمضانی فرمودند» آنجایی که میروند و میتوانند مشکلات یک صنعتی که به واسطه بیتوجهی دچار وقفه و رکود شده را نجات ببخشند» و به دولت کمک کنند.
در پایان ایشان گفتند: ما در مجموعه فرهنگی وزارت علوم در خدمت دانشجویان دانشگاه امام صادق علیه السلام هستیم. امیدواریم بتوانیم با کمک یکدیگر در تحقق آرمانهای متعالی انقلاب که شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی برای آن جان خود را نثار کردند تلاش کنیم. دانشگاه اسلامی دانشگاهی باید باشد که هم به مبانی درسی و هم به تولید و معرفی یک انسان اندیشه ورز جامع کمک بکند. پروژه ای که در معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم دنبال می کنیم پروژه دانشگاه اجتماعی است یا دانشگاه موثر که باز بر میگردد به همین اقتضائاتی که در جامعه وجود دارد. دانشگاه اجتماعی دانشگاهی است که نمیتواند نسبت به مسائل پیرامونش بی تفاوت باشد، سعی میکند به عنوان خرد منفصل جامعه از طریق نهاد سازی، مشکلات را رصد کند و برای آنها تحلیل ارائه بدهد. دانشگاه اجتماعی وجه بارزش زیست دانشجویی است. دانشگاه یک زیست جهان است، یک فضا است، با توسعه یافتگی ارتباط دارد وجه قالب و ممیز دانشجو و زیست دانشجو از آنجایی هست که نگاهی از جنس بلوغ عقلانی و تکامل شخصیتی و فراتر رفتن از ظواهر و کنکاش در لایههای مختلف اجتماع در ذهن و ضمیر دانشجو شکل میگیرد. و دانشجو به وسیله تمرین و ممارستی که در گروههای دانشجویی و تشکلهای دانشجویی دارد واجد یک حیات سیاسی و اجتماعی و فرهنگی جدید میشود و در مسائل و مشکلات کشور ورود پیدا میکند. و تحلیل خودش را ارائه می دهد. در سوابق این نشان داده شده که دانشگاه امام صادق علیه السلام خیلی خوب توانسته این مجموعه های دانشجویی را انسجام ببخشد و ما هم به عنوان مجموعه فرهنگی وزارت علوم در خدمت دانشگاه هستیم.
در بخش پایانی مراسم، بعد از اعلام نتایج برگزیدگان دومین جشنواره دانشگاهی حرکت و تقدیر از انجمنهای علمی دانشجویی، ضیافت شام برقرار بود. این ضیافت در فضایی صمیمی میان اساتید و مسئولین و دانشجویان فعال انجمنهای علمی دانشجویی برگزار گردید.