با حضور دکتر غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از مسئولین دانشگاه صورت پذیرفت؛
سند اهداف تربیتی دانشجو با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه امام صادق علیهالسلام رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه امام صادق علیهالسلام، سند اهداف تربیتی دانشجو با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه امام صادق علیهالسلام رونمایی شد.
مراسم رونمایی از سند اهداف تربیتی دانشجو همزمان با تشکیل شورای دانشجویی و فرهنگی دانشگاه امام صادق (ع) در روز یکشنبه 27 مهرماه با حضور جناب آقای دکتر غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، رییس محترم دانشگاه امام صادق(ع) حجت الاسلام و المسلمین دکتر سعدی و با حضور جمعی از اعضای هیأت امنا، مسئولین و دانشجویان دانشگاه و با رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی در سالن آزمون های دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد.
در ابتدای مراسم، حجت الاسلام و المسلمین دکتر زندیه، قائم مقام معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه امام صادق (ع) با گرامیداشت یاد و خاطره حضرت آیت الله مهدوی کنی قدس سره، بنیان گذار دانشگاه امام صادق(ع) بیان کردند: «آیت الله مهدوی کنی(ره) تأکید داشتند که کار فرهنگی دانشگاه امام صادق(ع) باید سطح دانشگاهی داشته باشد و همچنین دانشگاه امام صادق(ع) در کار فرهنگی باید با کل دانشگاه های سطح کشور در ارتباط باشد. از این رو ما (دانشگاه امام صادق علیه السلام) در این جلسه، اعلام آمادگی خود را برای محقق کردن منویات مقام معظم رهبری (مد ظله) و کمک به معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای رسیدن به این هدف مقدس، اعلام می داریم».
در ادامه، حجت الاسلام و المسلمین دکتر سعدی به ایراد سخن درباره اهمیت سند اهداف تربیتی دانشجو پرداختند و این سند را یک سند زیر بنایی دانستند.
ایشان در ادامه افزودند: یکی از مأموریتهای محول شده به معاونت دانشجویی و فرهنگی، طراحی سبک زندگی دانشجویی طراز انقلاب اسلامی است. اگر ما میخواهیم در زمینه تحقق تمدن نوین اسلامی نقش آفرینی کنیم، یکی از بخشهای مهم مشخص کردن طراز دانشجوی انقلاب اسلامی است. منویات مقام معظم رهبری (مدظله) و امام خمینی (ره)، نقش مهم دانشجو در جامعه سازی و تمدن سازی را نمایان میکنند. دانشجوی طراز انقلاب اسلامی آرمان گراست، عدالتخواه است، دغدغه مند است. ما باید از این ظرفیتها برای تحقق مطالبات رهبری جهت رسیدن به تمدن نوین اسلامی استفاده کنیم.
سپس دکتر مسعود فکری، مدیر کل دفتر سیاسیت گذاری و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز به بیان سخنانی پیرامون سند اهداف تربیتی از نگاه این دفتر پرداختند و افزودند: «دفتر سیاست گذاری، اتاق فکر مسائل فرهنگی دانشگاهها است. این برنامه، نقطه اتصال ستاد وزارت علوم در حوزه مسائل فرهنگی و دانشگاهها است».
وی در ادامه بیان کرد: تجربه دانشگاه امام صادق (ع) به دو دلیل قابل استفاده است: اول خروجی فرهنگی فارغ التحصیلان دانشگاه است که بسیار کم نظیر است و سطح فرهنگی آنها، کمتر از سطح توانایی علمی آنها نیست. دوم اینکه دانشگاه در جهت حرکت به سمت یک دانشگاه طراز در حال حرکت است و موفقیتهای خوبی را به دنبال داشته است. این موفقیت ها، ناشی از تأثیرات کارهای تربیتی است که در حوزه دانشجویان و استادان پیگیری شده است».
در ادامه کلیپی درباره سند اهداف تربیتی دانشجو و گزارش عملکرد معاونت دانشجویی و فرهنگی و تشکلهای دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) در نیمه اول سال ۱۳۹۹ به نمایش گذاشته شد.
آقای دکتر غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با اشاره به اهمیت سند اهداف تربیتی دانشجو بیان کردند: «ما دارای فرهنگ غنی و سابقه تمدنی با شکوهی هستیم. ما باید دانشجویی در طراز این فرهنگ و تمدن غنی و ارزشمند و با دغدغه و متعهد تربیت کنیم. این موضوع، سبب میشود که دانشگاهها به این فکر بیفتند که داشتههای ما برای دانشجویان چه چیزی باید باشد؟ در درجه اول این به ذهن می رسد که این داشتهها، مجموعه مهارتهای حرفهای است که او از دانشگاه فرا میگیرد را شامل میشود، اما امروزه ما نیاز به داشته های دیگری نیز داریم.
او در ادامه بیان داشت: سرمایههای فرهنگی، داشتههای نمادینی هستند که فرد به عنوان یک نیرو باید داشته باشد، بدین معنی که چگونه بتواند در جامعه خود با زیستی فراتر از زیست دانشگاه ارتباط و پیوند برقرار کند. این ها از جمله نکاتی هستند که در این سند مشاهده می شود. ما در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سند بنیادینی داریم که برنامههای فرهنگی را بر اساس آن پیش میبریم، ولی قطعاً این سند می تواند آن سند را تکمیل کند که این باعث تقدیر است».
در پایان مراسم نیز، تفاهم نامهای میان وزرات علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه امام صادق(ع) در جهت همکاری فرهنگی و پژوهشی منعقد شد.