جلسه تودیع و معارفه مسئول دارالقرآنالکریم دانشگاه امام صادق علیهالسلام با حضور مدیر امور فرهنگی، استاد مشاور دارالقرآنالکریم و کارشناس قرآنی دانشگاه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار معاونت دانشجویی و فرهنگی، جلسه تودیع و معارفه مسئول دارالقرآنالکریم دانشگاه امام صادق علیهالسلام با حضور مدیر امور فرهنگی، استاد مشاور دارالقرآنالکریم و کارشناس قرآنی دانشگاه در روز شنبه مورخ 16 مردادماه 1400 برگزار شد.
«حجتالاسلام سلامی» در ابتدا ضمن تبریک به آقای «حسن شواهدی» به خاطر پذیرش این مسئولیت نورانی، از خداوند متعال برای ایشان ومجموعه دارالقرآنالکریم توفیق مسئلت نموده و با اشاره به اهمیت و ضرورت عنایت به مسئله تربیت در دانشگاه و استفاده از اساتید در کسوت راهنمای دانشجویان و استاد مشاوری تشکلهای دانشجویی عنوان کرد: «استاد مفتاح» را فردی دغدغهمند، جدی و و فعال در عرصه قرآنی توصیف و حضور ایشان را فرصتی مناسب برای مسئولان دارالقرآن برشمرد و بر لزوم برنامهریزی و زمانبندی مناسب فعالیتها و برگزاری جلسات مستمر مسئول و شورای دارالقرآن با استاد مشاور تأکید داشت.
مدیر امور فرهنگی وظیفه معاونت دانشجویی و فرهنگی را پشتیبانی از تشکلهای دانشجویی دانست و گفت: معاونت به دنبال ورود و تعیین تکلیف کارهای تشکلها نبوده و نخواهد بود و هدف حرکت در مسیر نظام تربیتی است. بر این مبنا لازم است فعالیتهای دارالقرآن براساس اسناد بالادستی دانشگاه از جمله نظامنامه جامع تربیتی، سند اهداف و ساحات تربیت دانشجو و سند مأموریتهای دارالقرآنالکریم تهیه و تنظیم گردد.
وی در ادامه ضمن برشمردن محورهای مورد انتظار از دارالقرآنالکریم افزود: ضرورت توجه به چشمانداز مد نظر برای دارالقرآنالکریم و شاخصهای آن از جمله انس دانشجویان با قرآن کریم، عنایت به رشد دانشجویان، ایفای نقش مؤثر و مشارکت آگاهانه باید مورد ملاحظه باشد و در واقع میبایست به وجه تمایز دارالقرآن دانشگاه امام صادق علیهالسلام با کانونهای قرآنی دیگر دانشگاهها توجه ویژهتری نمود و از ظرفیتهای موجود در جذب و جلب دانشجویان به فعالیتهای قرآنی به صورت حداکثری بهره گرفت.
در این جلسه مسئول جدید دارالقرآنالکریم با اشاره به این که این مسئولیت یک افتخار برای اوست، به ایراد سخنان و برنامههای خود پرداخت و بیان داشت: رویکرد دارالقرآن در این دوره توجه هرچه بیشتر به کارهای محتوایی است اما این امر از لزوم پرداختن به کارهای شکلی و زیباییشناسی قرآنی نمیکاهد. وی یکی از وظایف دارالقرآن را توجه به کارهای شکلی دانست و گفت: این مسئله همواره از جمله تأکیدات مقام معظم رهبری بوده و وجه تمایز دارالقرآن با مؤسسات پژوهشی و پژوهشکدهها هم همین موضوع است.
«شواهدی» ضمن بیان چند نمونه از اقدامات مد نظر عنوان کرد: نگاه دارالقرآنالکریم در این دوره بر این اساس میباشد که کارهای محتوایی کوچک اما پرثمر میبایست در راستای ارتقای سطح دانش قرآنی دانشجویان صورت گیرد. وی استقبال و حمایت از کارهای قرآنی دانشجویان را که به صورت خودجوش انجام میشود، از جمله وظایف دارالقرآن دانشگاه قلمداد کرد و از تجربههای بسیار خوب مسئولیتهای قبلی خود در این زمینه نام برد و افزود: تجربه ثابت کرده است این فعالیتهای خودجوش اثرگذاری و نتیجهبخشی بهتری داشته است و البته حمایت از فعالیتهای خودجوش منافاتی با برنامهریزی فعالانه ندارد و دارالقرآن در این موضوع نیز گام برخواهد داشت.
کارشناس قرآنی دانشگاه نیز ضمن تصریح بر استفاده از تجربیات تشکلهای موفق همچون هیئت میثاق با شهدا گفت: رشد دانشجویان موجب رشد مجموعه دارالقرآن میشود و این مسئله در گرو مسئولیت دادن و هویت بخشیدن به افراد است بهگونهای که خود را قرآنی و دارالقرآنی بدانند. وی افزود: انس با قرآن کریم موجب میشود تا در برخورد با هر پدیده نگاه قرآنی حاکم باشد و در نتیجه، تصویرسازی قرآنی برای دیگران حاصل شود. «داوری» همچنین به ادامه ارتباط با مؤسسات بیرونی تأکید کرد و استفاده از ظرفیتهای بانیان و خیران قرآنی را لازم برشمرد.
در ادامه جلسه، استاد مشاور دارالقرآنالکریم ضمن تشکر از پذیرش مسئولیت توسط آقای شواهدی از دغدغهمندی ایشان تقدیر نموده و برای استمرار این اهتمام از درگاه خداوند طلب توفیق کرد. آقای «مفتاح» با ارائه پیشنهادی درخصوص توجه به قرآن در جلسات مربوط به دارالقرآن گفت: این نگاه که قرآن برای شروع جلسات قرائت شود، صحیح نیست؛ بلکه قرآن میبایست بخشی از برنامهها محسوب شود.
وی در ادامه رصد فعالیتهای قرآنی سطح کشور و معرفی از طریق کانالهای اطلاعرسانی دارالقرآن را لازم برشمرد و به عنوان یک پیشنهاد مطرح کرد و همچنین از تعاملات صورت گرفته با مسئولان هیئت میثاق با شهدا برای فعالیتی قرآنی در دهه محرم و مراسمات هیئت خبر داد. ایشان در پایان از زحمات مجدانه آقای «علی درودیان» با توجه به مشکلات و محدودیتهای دوران کرونا تشکر نموده و ادامه همکاری ایشان را با مجموعه دارالقرآن خواستار شد.
«درودیان» نیز خشنودی خود را از حضور در این عرصه و همکاری با استاد مشاور و مدیر فرهنگی اعلام نمود و با بیان نکاتی درمورد ادامه مسیر تحول، ابراز امیدواری کرد موانع موجود بر سر راه تشکلها بهویژه دارالقرآن کاملاً مرتفع گردد. وی از مواردی که احیاناً باعث ناراحتی شده، عذرخواهی کرد و با اشاره به این که گزارش عملکرد دارالقرآنالکریم در سال تحصیلی 1399 – 1400 تقریباً به سرانجام رسیده و طی روزهای آینده منتشر خواهد شد گفت: الحمدلله فعالیتهای دارالقرآن مورد تأیید و رضایت اساتید واقع شده و بازخوردهای مطلوبی طرح گردیده و نیز عملکرد دارالقرآن تا دورترین نقاط کشور و توسط مخاطبان غیر هدف این تشکل هم دیده شود.
در انتهای جلسه با اهدای لوح سپاس و هدایایی از سوی معاونت دانشجویی و فرهنگی از زحمات آقای علی درودیان مسئول پیشین دارالقرآنالکریم دانشگاه تقدیر و تجلیل به عمل آمد و احکام مجاهدت آقایان محسن مفتاح (استاد مشاور دارالقرآنالکریم) و حسن شواهدی (مسئول جدید دارالقرآنالکریم) به ایشان تحویل داده شد. همچنین تندیس و لوح تقدیر نهمین جشنواره ملی رویش به استاد مشاور دارالقرآن اهدا گردید.
پایان خبر /