دانشجو، به عنوان یکی از مهم ترین سرمایههای کشور، در گذشته، حال و آینده، نقشی اساسی و تعیینکننده داشته و خواهد داشت.
سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی فرصت مناسبی است تا ابعاد و مختصات مختلف این پدیده بزرگ قرن مورد بررسی و مداقه قرار گیرد. 22 بهمن امسال انقلاب اسلامی ایران سیوهفتساله میشود. انقلابی که به برکت رهبری امام راحل، خون شهدای گرانقدر و اراده راسخ ملت به پیروزی رسید و چنان برجسته و یگانه شد که هیچ حرکت و جنبش انقلابی دیگری توان برابری با آن را نخواهد داشت. زیرا انگیزه ها و اهداف بسیار متفاوتی داشت. صاحبنظران سیاسی، ویژگی های متعددی از قبیل اسلامی بودن، اتکاء به پشتوانه قوی مردمی، عدم وابستگی به قدرت های استکباری شرق و غرب، رهبری همه جانبه امام راحل، پافشاری بر اهداف و آرمانهای تعیین شده را برای انقلاب اسلامی ایران ذکر نموده اند.
دانشجویان و دانشگاهیان نیز به عنوان بخش مهمی از مردم، نقش آگاهی بخشی و مسیر دهی به اقشار مختلف جامعه را در پیروزی انقلاب اسلامی بر عهده داشتند، ولی متاسفانه این نقش تاثیر گذار دانشجویان در پیروزی انقلاب، آن طور که باید بازگو نشده است.
دانشجو، به عنوان یکی از مهم ترین سرمایههای کشور، در گذشته، حال و آینده، نقشی اساسی و تعیینکننده داشته و خواهد داشت. با استناد به واقعیات تاریخی، بدنه جنبش دانشجویی همواره با استکبار، سلطه، دیکتاتوری و استبداد به شدت مقابله کرده و با همه وجود عدالت خواه بوده است. جنبش دانشجویی در ایران با آغاز نهضت روحانیت در سال ۱۳۴۲ به این حرکت عظیم پیوست و دانشجو و دانشگاه دوشادوش روحانیت به یکی از بازوهای اساسی نهضت روحانیت و یکی از عوامل پیروزی انقلاب اسلامی تبدیل شدند.
دانشجویان در جریان شکل گیری و اوجیابی نهضت اسلامی ایران، به شکل های گوناگون در آن سهیم شدند و نقش پیشروانه خود را ایفا کردند، چنان که مقام معظم رهبری در سخنرانی در جلسه پرسش و پاسخ در مسجد دانشگاه تهران در آبان سال 66 نقش جنبش دانشجویی را در پیروزی انقلاب اسلامی اینگونه تشریح می نمایند: «در رژیم گذشته هم علیرغم سرکوب و فشار و گمراه سازی دستگاه های مختلف آن رژیم جبار، بالاخره دانشجویان در گرایش به اسلام و اوج اسلام طلبی و اسلام خواهی، کار خودشان را کردند و نقش خودشان را ایفا کردند».
تداوم و پویایی جنبش دانشجویی و ادای مسئولیت های آن در قبال انقلاب و نظام اسلامی مستلزم آن است تا این جنبش با احساس تعهد و مسئولیت انقلابی و به فراخور شرایط زمان و مکان بتواند پیوسته توانمندیها و ظرفیت های خود را بروز رسانی کرده و در خدمت تحقق آرمان های والای انقلاب اسلامی قرار دهد.
امید است جنبش دانشجویی بتواند با برطرف سازی آسیب ها , در نظرگرفتن شرایط و استفاده مطلوب از فرصت ها راه خود را بهتر از گذشته ادامه دهد که این راه در نهایت به تثبیت و نهادینه شدن اهداف اصلی انقلاب اسلامی یعنی استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی و ایرانی سربلند منجر شود.